Arkadaşlar bebeğim 3 aylık ama 1 aydan sonra bebeğim kundak yapmadan uyuyamıyor ellerini sürekli emmek istiyor elini yüzünü yoluyor bazen elleriyle kendini uyandırıyor ama kundak yaptığımda direk uykuya dalıyor ben de yarım kundakla uyutuyorum uzun süredir acaba bir zararı olur mu üzülüyorum kollarını bağlamış gbi ama elini sürekli emmek istiyo bütün avcunu ağzına sokmaya çalışıyo uykuya geçemiyor
Bızde yarım kundakla uyuyoruz hıcbır zararı yok ama 4 aydan sonra yavaş yavaş bırakılmalı kundak olayı doktorumuz öyle demıstı
Yalnız değilmişim teşekkür ederim
Ben dogdugundan beri hic kundak yapmadim aciksasi ilk zamanlar kendini cok uyandiriyordu simdi oda bitti
Bende en azından 40 ı çıkana kadar yarım kundak yapmak istemıstım ama bebegım , doğduktan 1 hafta sonra fılan kundakta uyumuyordu aglıyordu ellerını çıkarınca rahatlayıp uyuyordu . Bende artık kundak yapmıyorum . Keşke bir kaç ay kundaklı olsaydı dıyorum
Kundaksız uyutmayı deniyorum ama her seferinde kendini uyandırıyo ben de kollarını sarıyorum ayaklar serbest
Benim oğlumda 3 ay 6 günluk oldu bizde kundakliyoruz bırakınca elini ağzına alıyor hatta kusturuyor kendini. Nasıl bıraktıracagım bende bilmiyorum havalarda çok sıcak Adana’da. Terliyor yarım kundak ile devam ediyorum
Ben kundaklamadım zaten bi süre sonra o refleksleri gidiyor. Bir de kundakla hiç uyuyamadı benim de işime geldi sonra bıraktıramam diye
Aynen tüm elini ağzına sokmaya çalışıyor öğürene kadar yoluyo yüzünü genel bebeklerde varmış o zaman ben acaba sorun mu dedim ama incecik tülbent gibi biseyle yap bari canım sıcak da uyutmaz Adana cık sıcaktır
Valla mantıklı olmuş ben de kızardım çocuğu olanlara sıkıyorlar çocuk rahat hareket edemiyor diye büyük konuşmamak lazımmış kundağı çok cahilce bulurdum anneme yapma derken kendimi buraya napcam diye yazarken buldum
Bende yapıyordum kendini uyandırıyordu dediğiniz gibi yarım kundakla uyuturdum hep zaten dönmeye falan başlayınca kendi istediği gibi uyuyor el kol refleksleride azalıyor kundağa gerek kalmıyor
Valla genelde biz değil bebişler karar veriyo yani olmazsa olmaz değil ama
Bacaklarını sarmadığın sürece problem yok ben ilk kızımı 7 ay kundak yaptım çok güzel uyuyordu sonra havalar ısınınca öyle bıraktık kundağı. Diğer iki çocuğumda kundak yaptırmak istemedi yoksa ben onlarıda sarardım. Havalarda soğuyor zaten üstünü falanda açmaz en azından bi süre daha böyle uyut.
Suanki yöntemim bir kolunu çıkardım bir kolu içerde yavaş yavaş biraktirayim diyorum
Çok teşekkür ederim devam etmemde sakınca yoksa çok rahat uyuyor ederim dediğiniz gbi havalar da soğudu üstünü açamıyor
Teşekkür ederim cevabınız için
Bizde bugün 3 ay 7 günlük olduk sanırım aynı gün doğum yapmışız
Siz bizden bi kaç gün büyüksünüz sanırım 18 temmuzda doğduk biz
Bizde 6 temmuz bi yorum vardıda 3 ay 7 günlük diye bn o sandım
Evet ben temmuzun 5 inde doğum yaptım