Bebeğim bir aylık çok kusuyor kustugunda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yukarı mı kaldırayım sırtınımı oksayim yoksa sırtına mı vurmalıyım ne yapmam lazım bilen varsa bana yardımcı olsun lütfen
- Hemen Yan Çevir: Bebeğin boğazına süt kaçmaması (aspirasyon) için onu hemen yan yatır veya yüzü yere bakacak şekilde hafifçe eğ.
- Dik Tut: Kusma bittikten sonra bebeği hemen ayağa kaldırıp dik pozisyonda tut, sakince sırtını aşağıdan yukarıya doğru sıvazla.
- Vurma, Okşa: Sırtına sertçe vurma; bu onu daha çok korkutabilir veya kusmayı tetikleyebilir. Sadece nazikçe pışpışla veya sıvazla.
- Ağzını Temizle: Ağzında kalan artıkları nazikçe temizle ki tekrar nefes alırken genzine kaçmasın. Təbrik edirəm Allah uzun ömür versin inşallah can sağlığı olsun

Reflüsümü var acaba canım Reflü yatagida kullanabilirsin yoksa biraz eğimli yatır sırt üstü değil yan yatirmaya çalış fark etmeden kusarsa tehlike arz eder sağlıkla büyüsün
Çok Tesekur ederim bu bilgi benim için çok önemliydi![]()
![]()
![]()
Bilmiyorum ki benim ilk çocuğum bur destekçim yok yinede bebeğime bakabiliyorum sadece kusup bogazinda kalır diye çok korkuyorum
Aynen canım Allah korusun biraz yüksek yaptırmalısın ve yan yatmalı beslendikden sonra hemen kıpırdatma hemen kusuyorsa ha eğer gaz ile beraber kusuyorsa fazlalığı atıyor olabilir
Çok Tesekur ederim canım benim
Rica ederim canım, ne demek. Anneler olarak hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz, birbirimize destek olmamız çok önemli. İçin ferah olsun, bebeğin sağlıkla büyüsün inşallah. Her zaman sorabilirsin.
"
Çok Tesekur ederimm çocuğunun sağlığı daim olsun
Bide bebeğim kustuktan hemen sonra emmek istiyor emzirsem olur mu bazen kustugunda hemen uykuya dalıyor uyusun mu yoksa uyumasın mi
biraz bekle, sakinleşince emzir ve yan yatırarak uyut. Çok geçmiş olsun, her şey yoluna girecek."
Emzirdikten sonra muhakkak yan yatırın bir sağ bir sol 4.ayına kadar hep öyle yatırdım uykusunda bile kusan bir bebekti kaç aylık olduğunu hatırlamıyorum ama belki 1 ya da 1.5 yemek yapmaya gitmiştim bir geldimki kusmuş heryer kusmuk olmuş uyuyordu kendi dedim allahtan yan yatırmışım ve gazını da almayı unutmayın
Hep dediniz gibi yapıyorum ama yine de insan hali korkuyorum Allah kimseyi evlat acisiyla sinamasin
Amin amin ilk 4 ay kusmuştu benim kızımda sonra kendiliğinden kesildi
Eymen de reflu bebekti ilk hafta teshis kondu.
Ilk dort ay cesitli seyler yaptim biberona gaz damlasi koydum
Besigini salona tasidim.yari emdi yari reflu mama kullandi.
Cok kucukken biberon kavramayi ogrendi.
Reflu biberonu aldim.
Reflu yatagi ile emzirdim elim karninda cok gazini cikariyordu karni ve ayagi cok usuyo…cekirdek ayicik li kemer kullaniyordum.
isittikca mayisiyo genlesiyo rahatliyo. Farkettiysen anne karninda bebegin icinde bulundugu su sicak bayagi.
bisiklet hareketi yaptir saat seklinde yap.koluna yatir uzunlamasina.yukardan asagi sivazla.
Onu da bulamazsan ablacigim eve ilk hafta gelen ebe eymenin bebek arabasinin pusetini hazirladi.yatirmadan yarim saat once demir suluk koydu sonra cikardi oyle yatirdi cok guzel uyuyordu.
Panik yapma canim onlarin yutma refleksi gunden gune guclesiyo.emzirken iyi kavramasini sagla hic hava girmesin agzinin kenarindan.10 dakika emzir biraz dinlendir tekrar birdaha oyle tarif etmisti ebem.
Vucut isisini dengelemek icinde ten tene temas yap cok mucize bisey…
Onlar anne karninda ogreniyo zaten boyle seyleri.ilk sene cok cabuk gecer canim pisman olma canim olumsuz seyleri dusunecem diye.cunku allah korusun sudune de yansir.keyfini cikar bebeginin zaten zamanla alisirsiniz rayina oturur bebeginizle .
aklina estikce illaki birimizden biri yazar dertlesir.
Ozelden yazabilirsin
Merak etme kuzum
Sakin ol bebeginle ilgilen.ayni evde pek ala iki yabanci gibi yasa
Yok say malum sahisi.
Tamam canim kendine bebegine cok iyi bak.
Kendini cok adamdan saymis malum sahis.
Çok teşekkür ederim bana çok moral verdin abla umarım bende bebeğime yeterim ![]()
Yetersin bitanem niye yetemiyesin cok guzel fedakar bi anne olacaksin.bebegin seninle ogunecek ilerde herzaman yanindayim merak etme kararin ne olursa.
Tamam canim sana bu can bidaha verilmeyecek luzumsuz insan icin mahvetme kendini.daha cok yolun basindasin.
Evet abla çok haklısın iyiki varsinn söylediklerin bana çok iyi geldiii
Ne demek ablacigim keske elimden daha fazlasi gelse kalbim seninle dualarim sen ve bebisinle…
InsaAllah yakin zaman da feraha ulasirsin…
İnşallah ablam elinden geleni yaptın burda benim halime göz yumanlar var