Bebeğim bir aylık çok kusuyor kustugunda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yukarı mı kaldırayım sırtınımı oksayim yoksa sırtına mı vurmalıyım ne yapmam lazım bilen varsa bana yardımcı olsun lütfen
- Hemen Yan Çevir: Bebeğin boğazına süt kaçmaması (aspirasyon) için onu hemen yan yatır veya yüzü yere bakacak şekilde hafifçe eğ.
- Dik Tut: Kusma bittikten sonra bebeği hemen ayağa kaldırıp dik pozisyonda tut, sakince sırtını aşağıdan yukarıya doğru sıvazla.
- Vurma, Okşa: Sırtına sertçe vurma; bu onu daha çok korkutabilir veya kusmayı tetikleyebilir. Sadece nazikçe pışpışla veya sıvazla.
- Ağzını Temizle: Ağzında kalan artıkları nazikçe temizle ki tekrar nefes alırken genzine kaçmasın. Təbrik edirəm Allah uzun ömür versin inşallah can sağlığı olsun

Reflüsümü var acaba canım Reflü yatagida kullanabilirsin yoksa biraz eğimli yatır sırt üstü değil yan yatirmaya çalış fark etmeden kusarsa tehlike arz eder sağlıkla büyüsün
Çok Tesekur ederim bu bilgi benim için çok önemliydi![]()
![]()
![]()
Bilmiyorum ki benim ilk çocuğum bur destekçim yok yinede bebeğime bakabiliyorum sadece kusup bogazinda kalır diye çok korkuyorum
Aynen canım Allah korusun biraz yüksek yaptırmalısın ve yan yatmalı beslendikden sonra hemen kıpırdatma hemen kusuyorsa ha eğer gaz ile beraber kusuyorsa fazlalığı atıyor olabilir
Çok Tesekur ederim canım benim
Rica ederim canım, ne demek. Anneler olarak hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz, birbirimize destek olmamız çok önemli. İçin ferah olsun, bebeğin sağlıkla büyüsün inşallah. Her zaman sorabilirsin.
"
Çok Tesekur ederimm çocuğunun sağlığı daim olsun
Bide bebeğim kustuktan hemen sonra emmek istiyor emzirsem olur mu bazen kustugunda hemen uykuya dalıyor uyusun mu yoksa uyumasın mi
biraz bekle, sakinleşince emzir ve yan yatırarak uyut. Çok geçmiş olsun, her şey yoluna girecek."
Emzirdikten sonra muhakkak yan yatırın bir sağ bir sol 4.ayına kadar hep öyle yatırdım uykusunda bile kusan bir bebekti kaç aylık olduğunu hatırlamıyorum ama belki 1 ya da 1.5 yemek yapmaya gitmiştim bir geldimki kusmuş heryer kusmuk olmuş uyuyordu kendi dedim allahtan yan yatırmışım ve gazını da almayı unutmayın
Hep dediniz gibi yapıyorum ama yine de insan hali korkuyorum Allah kimseyi evlat acisiyla sinamasin
Amin amin ilk 4 ay kusmuştu benim kızımda sonra kendiliğinden kesildi