Lohusa depresyonu mu yaşıyorum 🙁

Kızlar geçen sene doğum yaptım doğum yaptığımdan beri ne mental olarak ne beden olarak nede ruh olarak iyi değilim başlarda bu kadar değildi ama aşırı derecede düşünme ağır vesveseler kızıma birşey olacak korkusu ve bir yandan da tek başına çocuğuna yetebilmek desteksiz büyütmek hepsi artık üst üste geldi ve bu aralar öfkemi kontrol edemiyorum kızıma en ufak şeyde bağırıyorum hiç yapmayacağım bişeyi özür dilereyerek yazıyorum iki oldu kızımın bacağına vurdum birinde altını değiştirtmek kesinlikle istemiyor bunu yaşayanlar bilir zaten ikincisi de daha bugün buhar veriyordum almak istemiyor hasta şuan biraz boranşiti var dedi doktor içim hiç rahat değil ona bu şekilde davranmak çok zoruma gitti herşey artık üstüme üstüme geliyor anlayan kimsem yok etrafımda birde ben prematüre annesiyim çok zorlu geçti ilk doğum yaptığım dönem küvözdü bebeğimdeki bi kaç rahatsızlığıydı her ay farklı doktora gidiyoruz artık düşünmekten kafayı yicem başedemiyorum kafamdaki vesveselerle dua etmiyorum sanmayın ediyorum kendimi başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor yaşayan varsa bana yardımcı olur musunuz tek olmadığımı biliyorum :pleading_face:

Seni çok iyi anlıyorum.. son zamanlarda kendimi eksik ve mutsuz hisseidyoeum . Kişisel bakımimi bile yapamıyorum , lavaboya beraber giriyoruz beni izliyor 15 aylık olacağız . Alt degistirme ayrı olay :distorted_face:, bağırış cagiris içinde halletmeye çalışıyoruz .sinirimden çok ağlıyorum , kendisi bir yanda ben bir yanda .bazen hirpalamamak için çok zor tutuyorum kendimi . Öyle düşündüm diye oturup ona da ağlıyorum , yani sürekli ağlıyorum son zamanlarda. Bu bir süreç ne zaman bitecek zaman gostericek

Bizde 14. Aya girdik aynı şekildeyim seninle tuvalete bile geliyor ve hep huzursuz ağlıyor bi türlü memnun edemiyorum çok zorlanıyorum artık ve dediğin gibi o sinir anında hırpalama gibi bir dürtü geliyor ama vesvese işte o kendini zor tutuyorsun çünkü yanlış bir şey olduğunu biliyorsun bide karşındaki de küçücük çocuk canından kanından bir parça zarar veremezsin ki işte bazen olmuyor çünkü çok doluyosun ya kontrol edemiyorsun bi anda oluyo yani bu seferde vicdan azabından geberiyorsun ağlıyorsun yetemediğin için hepsini yaşıyorum

Etrafında gidebilecegin yakının var mı. ? Benim ailem ilçede oturuyor, iki üç haftada bir gidiyoeum . Kayınvalidem ve gorumcelerim ile aynı ildeyiz , onlara gittiğimde ya da onlar geldiğinde birazda olsa nefes alıyorum . İyi geliyor .

Bu durum lohusa depresyonundan çok annelik evhamları açıkçası benim kızım da 19 aylıık yanlız büyütüyorum bir desteğim yok ailem başka şehirde burda da kaynanamm var fakat ilgilenmez 1 kere gelip de hadi sen yat dinlen dediği olmadı şükür Allahta beni muhtaç etmedi etmesin de

Yanlız büyütmek o kadar zor ki akşama pilim bitmiş olıyor o yanlız kalmak zaten başlı başına bir olay vesvese de ondan geliyor ben işte ibadet gerek hobisel anlamda işler kızım uyuyunca falan öyle kafamı oyalıyorum bana da iyi geliyor açıkçası

Ertelediğiniz şeyleri yapın benden bir arkadaş tavsiyesi. Size çok iyi hissettirecek şahsen ben kilo vermeyi hep erteliyordum şimdi diyorum can sıkıntısına yedim yedim 3 senedir evliyim 3 senede kendime ettim kimseye bişey olmadı.şimdi yoluma bakıyorum ve verdikçe yüküm hafifliyor zamanla da işte kızımla işlere dahil olmayı neyi nasıl yapacağımı öğrendim onunla zaman zaman oyun oynuyoruz zaman zaman iş tutuyoruz öyle oluyor zaman geçiyor

En önemlisi bebeğinin iyi bir anneye ihtiyacı var sen iyi olursa bebeğin de iyi olur kendinü mutlu et bu da önemli sonra zaten o güdüyle iyi olur

Pozitif bak hayatına bardağın boşunu herkes görür elhamdülillah ki küvözden çıkmış bak ne güzel dertler yanar hale gelmişsiniz​:smiling_face: ya da ne bileyim çocuğu olmayan çocuk isteyen çocuğuna dertlenmeyen insanlarda var onlardan da olabilirdin. Hastalık konusunda da benim kızım da biotinidaz eksikliği var ilaç kullanıyor şükür değerleri iyi 6 aya bir bende öyle kapı kapı geziyorum ama o hastalıkta da yaşamsal bir emzim eksikliği aslında ama şükür ki iyi şükür ki eli ayağı tutuyor aklı yerinde diyorum

Son olarak vesvese şeytandandır arkadaşım bardağın dolusuna bak sen iyi olursan etrafındaki herkes öyle olur çocuk da dahil iyi anne mutlu bebek daha çok ilmi okumalar tasavvufi şeyler yapabilirsin dünya sevgi ile dönüyor bir nevi de kendi dünyamız en azından