Lohusalik sonrası yardımmm?

Ben 40 imi cikarttim bugun 53. Gündeyim adet de oldum abdestimi de aldim 3 4 gun kan gelmedi 3. Gun bugun kahverengi sumuksu akinti geliyo agrim var bu ne zaman biter yada doktora 2 hafta sonra gidicem soylemem gerekiyor mu

Merhaba canım, öncelikle 40’ını çıkarmış olman ve regl dönemin başlamış olması güzel bir adım, çünkü vücudun doğum sonrası toparlanmaya başlamış demektir. :cherry_blossom: Ancak kahverengi akıntı ve ağrı gibi belirtiler, vücudun hala tamamen toparlanmadığını gösterebilir.

Kahverengi Akıntı Neden Olur?

1. Loşi Kalıntıları:

• Doğum sonrası rahim kendini temizler ve bu süreç 6-8 hafta sürebilir. Kahverengi akıntı, rahimde kalan eski kanın veya dokunun dışarı atıldığını gösterebilir. Bu genelde zararsızdır.
  2. Yeni Reglin Son Kalıntıları:

• İlk regl döneminden sonra rahim tamamen temizlenememiş olabilir. Kahverengi akıntı, bu döneme ait eski kanın vücuttan atılması anlamına gelebilir.
  3. Rahimde Enfeksiyon (Endometrit):

• Eğer kahverengi akıntı kötü kokuluysa, şiddetli ağrıyla birlikteyse ya da ateşin varsa, rahimde enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu durumda doktoruna daha erken gitmelisin.
  4. Hormonal Dengesizlik:

• Doğum sonrası hormonlar henüz tam anlamıyla dengelenmediği için rahim içi tabaka tam olarak düzenli şekilde dökülmemiş olabilir.

Ne Yapmalısın?

1. Doktor Randevunu Bekle:

• Eğer kahverengi akıntı kötü kokulu değilse ve ağrı dayanılabilir düzeydeyse, randevunu bekleyebilirsin. Ama bu durumu doktoruna mutlaka söyle.
  2. Hijyene Dikkat Et:

• Günlük ped kullanarak akıntının seni rahatsız etmesini önleyebilirsin. Bölgeyi sık sık temizlemeye özen göster ama tahrişe neden olmamak için sabun kullanma.
  3. Ağrıyı Hafifletmek İçin:

• Ilık bir duş alabilir ya da kaslarını rahatlatmak için bir termofor kullanabilirsin.
  4. Belirtileri Takip Et:

• Akıntının rengi koyulaşıyor, miktarı artıyor ya da kötü bir koku fark ediyorsan, beklemeden doktora başvur.

Ne Zaman Doktora Danışmalısın?

• Kahverengi akıntı kötü kokuyorsa,
  • Ateşin varsa,
  • Ağrın şiddetleniyorsa,
  • Kanama tekrar başlarsa, randevunu beklemeden doktoruna gitmelisin.

Canım, büyük ihtimalle bu durum doğum sonrası toparlanma sürecinin bir parçasıdır ve doktorun kontrollerde bunu değerlendirecektir. İçini ferah tut, ama gözlemlerini doktorunla paylaşmayı unutma. Kendine çok iyi bak, eğer başka bir sorunun olursa buradayım! :two_hearts::cherry_blossom: