Bebeğim 2 gün önce dünyaya geldi. Şükürler olsun sağlıklı bir şekilde aldım kucağıma, darısı tüm hamişlerin başına. Bugün hastaneden taburcu oldum anneme geldim. Bir taraftan yengem geldi ve çocukları aşırı yaramaz bebeğin gözünü çıkaracaklar neredeyse. Yengem sürekli kendi çocuklarıyla kıyaslıyor hiçbir şey söylemiyorum. Onu da geçtim, teyzem haber vermiş anneme, size geleceğiz yatıya diye. Teyzem, kızı ve kızının iki çocuğu cümbür cemaat buraya geldiler. Bebeğimle doğru düzgün ilgilenemiyorum gelen giden yüzünden. Teyzem de kızı da zaten beni hiç sevmez belli ki can sıkmak için geldiler. Her biri bebegim için saçma sapan yorumlar yapıyor, şuna benziyor burası güzel, burası çirkin vs. Psikolojik olarak iyi değilim. Biraz üstüme gelindiğini düşünüyorum. Sezaryen olmak zorunda kaldım. Maalesef ayağa zor kalkıyorum, sancılarım çok, eve de gidemem gelip yardımcı olacak kimse yok. Bu durumu iyileşene kadar nasıl atlatabilirim, fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Eşiniz bakamaz mi size yada anneniz gelsin sizin eve .veya anneniz misafir kabul etmesin yani onların bunu dusunememesi ayıp daha iki günlüksunuz şaka gibi ne işleri var.
Seni okadar iyi anlıyorum ki bende annemin yanında doğum yaptım gurbette olduğum için riski gebeliğimden ötürü 4 ay annemlerde kaldım doğumdan sonraki bir ayda çünkü toparlayamadım. Ben doğum yaptım annemle birlikde hastaneden eve geldiğimde misafir vardı düşün ama annem çok net tepki verdi hatta beni hiç yanlarına sokmadan odaya kapattı yanıma gelmek isteyene de kızdı habersiz gelmek ayıpdır deyip kendi yakınlarına tepki verdi. Annemin yanında olmakdan çok rahattım ama etraf beni deli ediyordu. Hatta telefonlarım hiç durmuyodu annem telefonumu kapattırdı kimseyi benle konuşturmadı. Ozaman anneme hep kızıyolardı işte görmemişin çocuğu oldu bizden saklıyorlar telefonlara bilme bakmıyor bilmem ne diye şuan okadar dua ediyorum ki anacığıma elinden geleni yapmasına rağmen arada ağlama krizlerine giriyodum bide engel olmasaydı neler olurdu. Hiç utanma kırılırlar küserler vs deme tepkini koy bu senin anneliğin senin bebeğin kimsenin konuşmaya hakkı yok. Bi kere sert tepki ver sonra herşey yoluna giriyor
Yatıya gelmek nedir ya. Teyzenin ve kızının yatida ne işi var. Anneniz kabul etmemeliydi. Ben de bunların olacagini bildiğim için ne anneme ne kaynanama gitmedim. Çok zor doğum yaptım ölümden döndüm. 6 gün hastanede yattım düşün. Ama çıkınca evime geldim ve tek başıma kendime de bebeğime de baktım. Çok da güzel kafam rahat oldu.
En sinir olduğum ve böyle duydukcada delirdigim bir konu bu. Lohusanin bulunduğu eve yatili misafir nedir Allah aşkına ya… bebeğinde annenin de enfeksiyon kapma riski var. Annenin bebeğe bebeğin anneye alışma süreci var bu süreçte ne kadar yalnız başbaşa kalırlarsa sakin bir şekilde o kadar sağlıklı bir süreç olur. Tabi annenizin Yanınızda olması gerekir ki sadece anne yeterli. Çevredeki insanları anlamıyorum kendi başlarından da geçmiş hiç düşünce olmazmi. hadi yardimlari dokunacaksa gelin yardımınızı yapın gidin yatılı misafirlik nedir. Bence kabul etmeyin hayır demeyi bilmek lazım. Alınan gücenen olursada kendileri bilirler
Ben şunu anladım ki o kırılmasın,şu yanlış anlamasın diye sustuklarımız bizde travma yaratıyor,bence susma sakın susma, senin canın sıkılacağına onların ki sıkılsın,zaten lohusayım dersin.kimseyi alttan alma bebeğine de kimsenin dokunmasına izin verme
Sana diyeceğim tek şey bu kadar kişi bence evind eolmasin ben digum yapali 21 gun oldu eşimin babannesi geldi zatürreymis haberimiz yoj bugun öğrendik o zmnda varmis şu anda korkuyla yasiyorum sen düşün o yuzden misafir kabul etme bence olanlarida gonermeye çalış
Canım en başta annenin kimseyi kabul etmemesi lazımdı, yenidoğan bebeği görmeye gelmek isteyen düşüncesizlerden nefret ederim, valla ilk doğumumda annemin anası bide kızı görmeye geleceklerdi, (anneanne ve teyze demek istemediğim için bu sıfatları kullandım çünkü onlar hak etmiyorlar anneanne ve teyzeliği)
Eve kabul etmedim mecbur da değilim zaten. Ayrıca kim olursa olsun ben yapmam bana da yapılmasını istemem gerekirse küsen küssün kırılan kırılsın umrumda bile değil, kimse benim evlatlarımdan kıymetli değil
Ben bu pis durumu tam 6 aydır çekiyorum kaynanamın evşndeyiz malesef 1 ay sonra dönücez . Evin 6 aydan beri bir gün geleni gideni bitmedi . Her gelen cahil laf söylüyor. Hep sustum heppp sustum kendşme sinşr oluyorum sstukçaaaa …! Ve bınrwziller yğzğnden ev işi yapmaktan bebeğime zor alıştım resmwn