Lohusalıkta eşime kırgınlık

İlk gonderimin bu konu olmasini istemezdim ancak sizle paylaşmak istiyorum. Doğum yapalı 21gun oldu ilk 4gun kaynanam kaldı dördüncü gün işe gitti eşim de 7gun sonra işe gitti. Normal doğum yaptım ve dikişlerim vardı oturamiyordum ağrım vardı ev işiyle ilgilenmedim sütüm gelsin diye kayısı kompostosu ve rezene icmem gerekiyordu annem de ikisi evde diye o da kalmadi oglenleri gelip aksam gidiyordu. Ana oğul bana sadece kahvaltı hazirladilar bebeği pışpışladılar o kadar ekstra rezenemi kompostomu veya meyvemi getiren olmadi sen kalkip alamiyormusun diyeceksiniz ancak o an düşünemedim zaten ağrım vardı. Neyse dogumun ikinci günü (1 ağustosta doğum yaptim olay 3agustosta oldu) çamaşırlar dolmus kirliler kirli sepetinde değil yerde duruyor yani pisliği siz düşünün 2gundur kalkip da çamaşır atmiyolat bende esime çamaşır makinesini çalıştırır mısın dedim o da bilmiyorum dedi neyse kalktim ayarini yaptim dugmesine bastım o ara annem eve geldi bak böyle oluyor dedim o da unuturum dedi bende video cek o zaman dedim zaten çamaşır makinesini çalıştır dedim diye sinirlenmisti bağırdı çağırdı bana siktir git dedi yapmıyorum kalk sen yap dedi herkesin içinde. Ben yapmıyorum yapmak zorunda değilim ben çalışıyorum yoruluyorum dedi bende yapmıyorum gormuyor musun halimi dedim bana kurşun yemedin alt tarafı doğum yaptin dedi Sonra ablasiyla beni kıyasladı annesine soruyo o da böyle miydi diye neyse kavga ettik annem kaynanamla eşime siz niye bu kiza bakmiyorsjnuz neden evdesiniz o zaman dedi bu iki gun olmus digum yapalı nasil is beklersiniz dedi kaynanam da biz tarlada dogurduk ertesi gün kalktik tekrar tarlaya gittik dedi benim kizim 3.gun ayaklandi dedi tartistilar annem gitti sonra ana ogul kalkip is yaptılar. Eşim kendi annesi de gidince beni dışarıya yemeğe götürdü özür diledi alışmaya çalışıyorum dedi şimdi konuşuyoruz ama hala kırgınlığım geçmedi sürekli o anı gözümün önüne geliyor hakkımı helal edemiyorum asla da unutamıyorum ama normal konusuyoruz da. Sizce ne yapmaliyim

2 Beğeni

@Ağustosannesibahar Aramıza hoş geldin canım.:white_heart::rose:

Kayınvalidenle aynı evde oturmuyorsanız eğer aranızı sıcak tutmayın,eşini o dolduruyordur kendi yapsın diye belki.
Tarlada doğurdum dediğine göre.

Bir yandan da yeni doğum yapmışsın hormonlardan ötürü ruh hali işte her normal söze bile kırılan biliyoruz.

1 Beğeni

Yok ayni evde yaşamıyoruz. Eşimin de suçu var sadece kaynanamın değil kurşun yemedin alt tarafı doğum yaptin ne demek ya

Eşler maalesef annenin dolduruşuna bu zamanlarda çok geliyorlar bende normal doğum yaptım ve benimde dikişim vardı ilk günler benzer bişeyler yaşamaya başlayacağımı hissettiğim anda pansuman işimi eşimin üstüne bıraktım evet kurşun yemedik ama biz o doğum masasında normal veya sezeryan farketmez bir doğum yaptık ve o masada genç bir kadını bıraktık bir anne olarak kalktık o yüzden evet bir kurşun yedik sayılır umarım sorunun tamamen çözülür ve unutursun canım düşünmemeye çalış :heart:

1 Beğeni

Zaten normalde de takıntılı biriyim bu da üstüne geldi. Sadece iki defa beni yıkadı pansuman yaptı o kadar olaydan sonra kendim yıkandım gelip aynı ben yıkayayım mı yardıma ihtiyacım var mı bile demedi şimdi yapıyor evi süpürüyor siliyor bebeğe bakıyor ama gözümde mi derseniz inanın gözümde değil. Sanki ben kızacagım diye yapıyor gibi hissediyorum yaptığı şeyin bir anlamı kalmadı bu kırgınlığım nasıl geçecek bilmiyorum​:slightly_smiling_face::arrow_up_down:

Zaman herşeyin ilacı zamanla unutacaksınız

1 Beğeni

@Dlnbyt Aramıza hoş geldin canım :white_heart::rose:

1 Beğeni

Canım ben şunu öğrendim kimseden hiçbir beklentin olmayacak, sonra dönüp diyorlar ki bana mı güvendin çocuk yaptın biz zamanında şöyleydik böyleydik o yüzden sen şu sıralar eşine bile yokmuş gibi davran sadece bebeğine bak akşam eşin gelince kalk büyük tencerede hoşafını yap kavanozla sıcakken koy dolaba kimse ellemesin bu benim de acıktıkca alır yersin ben sezaryenliydim 2-3 kere şu evi bi süpürür müsünüz bebek tozdan hasta olmasın dedim kimse aldırış etmedi yatıp uyudular kalktım ev süpürdüm o an bir güç geldi insan evladı için düşünmüyo yok dikişliyim falan diye sonrada saldım evi sadece kendim ve çocuğuma yetebiliyorum ben dedim aman şu bunu yapsın diye beklemedim sende bekleme üzülürsün yoksa sütün çekilir boşver

1 Beğeni

Ya bir de şu biz tarlada doğum yaptık ertesi gün kalktık işe gittik muhabbeti yok mu maşallah
Türkiye’nin 7 bölgesinde var bu gebertesim geliyor onları :person_facepalming:

1 Beğeni

Evet dediğin gibi oluyor bana mi güvendin de çocuk yaptın deniyor. Kimseden beklenti olmayacak ama beklenti beklediğim de kocam yani sonuçta onun da çocuğu ondan yardım istemeyeceğim de kimden isteyeceğim iyi günde kötü günde lafı nerede kaldı sözde babalık izni aldı neden aldı yani niye evde dimi :neutral_face::neutral_face::neutral_face:

Evet bide kendi kızıyla geliniyle kiyaslama yapıyor onlar sezeryanli olmasına rağmen 3-4 gunde ayağa kalktilar diyor kaynanama gore ben abartiyormusum iste

Bende düşünmedim ayvayı yedim ya :rofl: dikisim patladi

1 Beğeni

:neutral_face::neutral_face::neutral_face: çok geçmiş olsun

1 Beğeni

Ay ipekcim sinir krizi geçiriyo insan o dönem gözün görmemiş demek ki dikişi seninde

1 Beğeni

Canım çok haklısın . Keşke kurşun yeseydik o zaman nasıl davranacaklardi acaba. Ama beklentin olmayacak. Ben de çok zor doğum yaptım. Alttan içli dişli makata kadar dikişim coktu. Çok kan kaybetmiştim, kan verdiler 4 ünite bu sefer karaciğer degerlerim bozuldu bir hafta hastanede yattım çıkamadım. Ayağa kalkamıyordum. Ama ben taaa doğumdan önce anladım kimseden fayda olmayacağını. Ben bir hafta hastanedeyken eşim evi o kadra dagitmisti ki zaten dağınık biri. Ne kaynanam ne annem gorumcelerim kardeşim kimse evime gidip de bir çöp kaldirmadi. Annem benle hastane de kaldı zaten diğerleri de bir tas çorba bile getirmediler. Lohusayim güya ne şerbeti kompostosu bir hafta hastanede hastane yemekleri yedim. Bir yedim bir aç kaldim. Taburcu olduğum gün de tek basimaydim. Bebeğimi aldım çıktım hastanenin önünde eşimin gelip almasını bekliyordum. İlk doğumum benim de ölumlerden dönüp ağrı sızı içinde bebek kucağımda tek başına orda dikilmek ruhumu çok yaraladı. Eşim geldi aldı beni eve geldim. Çamaşırları makinaya attım bulaşıkları hallettim ortalığı topladım. Makarna hasladim yedim. Ertesi gün kaynanam geldi bana bakmaya gelmiş güya. Bişey demedim ama ihtiyacım yoktu artık. İhtiyacım varken yapılmayan şeyler artik bir hafta olmuş ayağa kalkmisim gerek yok yani. Bilerek yatmadım herşeyi kendim yaptım ki ona ihtiyaç olmadığını anlasın gitsin. O da iki gün zor durdu gitti geri. Senin eşin yine iyi anlamış hatasını yemeğe falan götürmüş şimdi biseyler yapmaya çalışıyor. Benim ki onu da yapmadı. Kimseden kusmem en başta benim eşim var onun yapması gerekiyordu çoğu şeyi. Ona da yapmadığını kırgınlıklarımi söyledim ama hiç oralı olmadı. Hicbisey yok gibi hayatına devam ediyor. Ben de öyle yapiyorm artık. Ben artık anneyim böyle şeyleri kafama takip üzülecek vaktim de yok lüksüm de yok. Ben kendimi seviyorm böyle şeylerle kendimi uzemem. Kimseden bişey beklemiyor istemiyorum gücüm yettigince kendim ve bebeğim için en iyisini yapiyorm .

1 Beğeni

Yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten biz kadınlar nelerle uğraşıyoruz Allah bize nasıl bir güç vermiş hayret ediyorum. ne kötü işte kocalarımız içimizde büyük yaralar aciyolar bak işte gel de bu adama karılık yap.