Lokal Anestezi ile Sünnet

Arkadaslar lokal anestezi ile sunnet yapilirken bebegin yaninda biz de oluyor muyuz? Ya da bebegi nasil sakinlestirip sabit tutuyorlar islem esnasinda bilginiz var mi?

Özel muayene de yaptırcaksan oluyorsun yanında araya perde geriyolar sezeryandaki gibi sende bebekte görmüyosunuz işlemi oyalamaya çalışıyosun bebeğini oyuncaklarla ben oyun halısını götürmüştüm, sabit tutmak için bacaklarından masaya sıkıca bantlıyolar ilk iğne vuruluyo uyuşturmak için onda çok ağlıyo bebek sonrasında sakinleştiriyosun operasyonda acı hissetmiyor ama bağlı olduğu için ağlıyo yinede işte emzik biberon verebilirsin sakinleşsin diye ben 3 aylıkken yaptırmıştım şimdiki aklım olsa 40 ı çıkınca yaptırırdım hem bebeğim o kadar strese girmezdi hem daha kolay olurdu
Pansumanıda çok kolay bize doktorumuz her bez değişiminde üzerine arifoğlu kantaron yağı damlat diş macunu sıkar gibi mustela pişik kremi sık demişti 2 haftada çok şükür düzeldi ilaç bile kullanmadık
Ama hastanede yaptırırsan ameliyathanede yapıyolar giremiyosun o yüzden

Ozel hastanede yaptiricaz ya tuh bilsem klinikte yaptirirdim en azindan yaninda olabilirdik, bizimki de 82 gunluk, randevumuz yarina.

82 günlük yani 3 aylık, 6 aydan aşağı olan bebekleri sünnet yaparken uyutuyorlarmı ki?ben yapılmıyor diye biliyordhm.
Eşimin kuzeninin ogluna yapmamışlardı

Yok zaten lokal yapacaklar ama ameliyathanede yapilacagi icin sanirim bizi almayacaklarmis

Lokal yani bölgesel uyuşturma yapıyolar canm

1 Beğeni

6 aylıktan küçük bebeklere lokal yapılır. Lokal anestezide ameliyathane olmaz canım bebeğinin yanında durursun. Oğlum 42 günlüktü bizi hazırlık için bi odaya aldılar iğnesini yaptılar uyuşana kadar bende emzirdim. Sonra yan tarafta başka bi odaya aldılar doktorun asistanı bacaklarını tuttu biz oğlumuzla konuştuk dikkatini çekmeye çalıştık başka bir asistanda baştan sona video aldı o anları çok kolay bi işlem oldu. Sonrası daha kolay oldu doktor 2 saat sonra iğnenin etkisi geçeceği için canının acıyabileceğini söyledi ama oğlum hiç acı hissetmedi sünnetten önce nasılsa sonrada öyleydi ben yinede iki kere ağrı kesici verdim ne olur ne olmaz diye ilk gün. Bebeğin mama içiyorsa mamada götür işlem yapılırken verebilirsin hatta bebeğin uyku saatine denk gelirse sünnet yapılırken bebiş uyuyabilir

1 Beğeni

Doktor bize emerken uyursa dahada iyi olur hiç bilmez dedi ama bizimki uyumadı neyseki huysuzlukta yapmadı

Doktor ameliyathane ortaminda yapiyoruz seklinde konusmustu hatta gelmeden once arabada emzirmemi soyledi ama gidince gorucez bakalim ben hazirlikli giderim yine de, oyuncaklarini, oyun kartlarini falan goturucem. O ortamda uyuyacagini hic sanmiyorum bi de sabah 8de isleme baslayacaklar, bizimkinin uyanik oldugu saatler genelde.

İlk oğlumu 22 günlükken genel anestezi ile yaptılar… sabit tutamadik çocuğu deyip genel anestezi onami aldılar bizden… ikinci oğlan 4 Ekim’de sünnet olacak… lokal olacak dedi doktor ama bakalım süreç ne gösterecek

Belki temizlik açısından ameliyathane ortamı demiştir. Bilemiyorum ben araştırkenn baktığım yerler hep dediğim gibi yapıyordu sünnet ama sizinki belki farklıdır

22 günlük bebeğimi sakin tutamamışlar? Ben zaten genel anestezi olmasın diye küçükken yaptırdım orda bana lokal olmuyor anestezi yapıcaz deseler olay çıkarırdım heralde.

Yaklaşık 2 saat içerde kaldıktan sonra doktor oğlanı kucağına almış gelmiş… bende oldu bitti sandım çocuğu almaya kalktım… annesi dur sünnet olmadı dedi… neden dediğimde sabit durduramadik genel anestezi yapmayı öneriyorum dedi… bizde buraya kadar geldik madem… olsun bari dedik

Hastanede yaptıran tüm arkadaşlarım hep ameliyathanede yapıldı youtube da falan da sünnet yaptıran anneler vlog çekmiş onlarda hastanede ameliyathane de sanırım hijyen için dediğiniz gibi
Ben özel klinikte muayenehanesinde yaptırdım yanındaydım

1 Beğeni

Bizimkide hastaneydi canım ama dediğim gibi ameliyathane değildi

Ameliyathanede yapildi islem, maalesef bizi almadilar yanina.