Kızlar oglum11aylik oldu bastan beri zaten mamayı icmedi ve gece uyanmalari daha sık oldu geceleri benmle uyuyor asla yatağına yatiramiyorum sabaha kadr en az 10defa belki sayisizca defa uyanıp emiyor kısacası mememi emzik gibi kullanıyor doğru dürüst bisey de yemiyor sadece emmek istiyor ben ne yapicam bana yardım edin lütfen emzirmekten artık boynum sırtım tutuldu resmen ne yapicam bilmiyorum ![]()
![]()
![]()
Benim oğlum şu an altı aylık oldu sadece anne sütü alıyordu hep yeni yeni ek gıdaya geçtik emzikte tutmadı çünkü mememi emzik niyetine kullanıyor aynı şekilde sabaha kadar defalarca uyanıp emiyor benimle uyuyor başka türlü uyutamıyorum asla![]()
Emzik emiyor mu? Uykusunda emzikle kendini tatmin edebilir böylece
Hayr emzikte almadı ilk gunden beri maalesef ![]()
Aynn oyle şuan yaklaşık bir buçuk saattir emiyo sozde uyuyor ![]()
Doyuyor öyle değilmi aç kalmıyor.
Memeyi çekip hrmen emzik vermeyi denediniz mi uyurken? Israrla bir kaç kere vermeyi deneyebilirsiniz ben öyle yapıyordum.Tabi her zaman işe yaramıyordu ama bazen öyle uyumaya devam ediyordu. Şimdi ben de beşiğe alıştırmaya çalışıyorum emzik de almıyor zor oluyor ama bir süre tekrar tekrar denemek gerekiyor
Oğlum öyleydi neyaparsam yapayım uyumuyordu 1 buçuk yaşina kadar emzirdim sonra memeden kestim uyudu neyaparsam yapayım uyumuyordu
emzikte almadı
Bilmiyorum ki çok sık emdiği için doydumu doymadı mı anlayamıyorum istek mi ihtiyaç mi bilmiyorum ![]()
Deniyorum maşallah çok uyanık hemn anlıyor
akşamları anlaşamıyoruz maalesef ![]()
Meme onun uyuyabilmesi için destek olmuş, desteği çektiğin an uyanıyor tekrar uyuyabilmek için onu arıyor. Meme ve uyku bağlantısını kesmen lazım bunun içinde uyku eğitimi gerekiyor, Allah kolaylık versin
Benim bebeğimde 11 aylık bu kadar uzun emmesi normal değil muhtemelen doymuyor. Bizimkide ek gıdaya çok ilgili değil mecburen telefondan bişeyler açıp o şekilde bişeyler yediriyorum. Gecede uyumadan evel 150 ml mama veriyorum onuda istekli içmiyor 2-3 seferde bitiriyor ama gece az uyansın diye oyunla şarkıyla veriyorum.
Nerden basliycam nasil basliycam hiç bı fikrim yok.
Keşke mama içse benimkide içmiyor maalesef hele iki günlük oruçlu halimle o kafar emiyor ki bayilicak gibi oluyorum içim gidiyor ![]()
Uzman birinden alsan daha kolay olur
Ek gıda olarak neler veriyorsun? Benimkine çeşit çesit mama sebze püreleri yaptım hiçbirini sevmedi. Bizim yediklerimizden veriyorum bende. Bide elma armut havuç irmikle yaptığım püreyi seviyor sadece. Şekersiz olsun tuzsuz olsun demiyorum hiç napayım yesinde böyle yesin
Aynı şekilde asla püre tarzı olsun kasik mama olsun kısacası bebekler için olan hiç birşeyi sevmiyor ne yiyorsak ondan veriyorum anca öyle yer ama eti çok sever et yemekleri sık yaparım da yatmadan veriyorum ama biberona girmediği için gece gene çok sık emiyor muhtemelen aciktigi için uyanıyor nasil olacak bilmiyorum benimle uyurken keyfi baya yerinde beyfendinin![]()