Lütfen yardımcı olun

Kızlar benim kızım bu ay 21 de 18 aylık olucak dede geldi gitti bu ne teyze baba hala mama diyordu ama şu sıralar her şeye anne diyor dediklerimi yapıyor beni dinliyor birde ayriyeten diş çıkarıyor tek kelimeye düştü normal mi degil mi çok kafama takıyorum lütfen yardımcı olun bana

Sanki bir yerde okudum ya da dinledim ama şöyle diyordu, çocuklar kelime patlamasii yaşamadan önce duraksama dönemi yasayabilirler ve bu normal diyordu..Genelde 18. Ayda kelime patlamasi beklenir, yani fırtına öncesi sessizlikte olabilir ya da çok fazla ekran izleme durumu varsa ekran geriye goturmuste olabilir, ekranı sifirlayarak 1-2 ay takip etmekte yarar var derim.

Evet bu aralar sanki biraz fazla ekrana maruz kaldı peki tekrar eskisi gibi olur mu 1 haftadır hiç ekran yok napabilirim

Bence mantıken bol bol dışarı çıkarın, sürekli konusun, kelimeleri tekrar etmesi için ısrarcı olmayın derim..Yaşıtı varsa onlarla oynamasini vakit geçirmesini sağlayın.Gozlemleyin bir süre yine gelişme olmazsa gelişimsel pediatri diye bir bölüm var, doktorla konuşup varsa hastanede konsültasyon atamasını isteyin..Orda bu dil konusunda güzel bilgiler veriliyor.

Diş çıkardığı için beyin oraya da odaklanmış olabilir, benim kızımın mesela 2 dişi eksik ve ne zaman diş ağrıları bitti çocuk dillendi.Suan birde ayrılık kaygısının yoğun olduğu dönemler belki de ondan herşeye anne diyor olabilir,her türlü yine de bir süre gözlemlemek faydalı olacaktır.

Bizde de o civarlar anne bak bana geldi gitti kelimelerini artk kullanmadı sıkıldı galiba ekran da etkiliyor canm

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok zor bir süreç insan bazen diyor nerde yanlış yapıyorum benim yüzümden mi

Rica ederim olan olmuş simdi toparlanma zamanı önemli olan farkedip harekete geçmek inanıyorum ben telafi edilecektir