Makat çatlağı

Merhaba anneler 8 aylık olmak üzere olan kızım ilk haftasından beri kolik gaz sancılarıyla yaşıyor malesef ek gıdayı da ağırdan alıyoruz her şey gaz yapıyor.. bu sabah 11 den beri şiddetli ağlamaları mevcuttu 5 kez kaka yaptı ve son 2 si epey kanlıydı yani kendi avuç içi kadar 2 avuç kan vardı korkup acile gittik çok şükür rota çıkmadı doktor makat çatlağı dedi krem ve probiyotik verdi geçmezse çocuk cerrahisine gitmemizi söyledi bu durumda beni epey üzdü daha kücücük cok acı çekiyor bebekligini yaşayamadı yavrum hep ağlıyor uykusuz ne yesem gaz yapıyor artık cok yoruldum. Makat çatlağını doğal yollarla iyileştirebilir miyim?

Çok geçmiş olsun. Bebeğimiz 2-3 aylıkken kakada kan şikayetimiz vardı. Biz alerji diye düşündük. Çocuk alerji bölümüne gittik. Doktor makata ve benim çektiğim kanlı bez fotoğraflarına baktı. Bizi çocuk gastroenteroloji ye yönlendirdi. Bebeğimizde makatta çatlak tespit edildi 3 tane. Krem verdiler. Yaklaşık 2 ay sonunda bitti. Kan da bitti o saatten sonra. Bepanthol + Hametan + fito bu 3 kremi karıştırıp makatta sürüyorduk. İyileşme süreci uzun sürüyor. Bir de bebeğinizden gelen kan canlı kırmızı renkse makatta çatlak , bezde nokta nokta şeklinde ise alerji oluyormuş bilginiz olsun.

Dogal yolla iyilesmiyo canim kremleri duzenli kullan ilk cocugumda dogdugundan beri kabizlik sorunu var 10 yasinda bu sene duzeldi daha . En ufak zorlanmada catlak kaniyo onu sen hallediceksin kabiz olmamasi lazim probiyotiginide kullan o kabizlik icin zaten

1 Beğeni

Evet 2 aylıkken nokta noktaydı bizde alerjiye gittik ama alerjisi cıkmadı. Dün gelen kan bildigimiz kanama şeklindeydi bize de merhem vermiş ama sizin söylediklerinizi de kullanırım eğer geçmezse çok teşekkür ederim

Aslında hic kabızlık yaşayamadı kaka yapmadıgı hicbi gün olmadı ve kakası da hep cıvık ama işte gaz icin sıkınırken oldu herhalde :pensive_face:

Evet aynı şekilde biz oğlumuzun alerjisi var var derken ek gida da bile hiçbir sorun yaşamadık çok şükür. Ben doktorun yazdığı kremleri size söyledim ama siz yine de doktorunuza danışarak tedaviye devam edin. Çok geçmiş olsun :cherry_blossom:

1 Beğeni

Oyy kurban olurum benim kızım da 8 aylık kabız oldu geçen hafta o an farketttim poposuna zeytinyağı sürmeye başladım doktor da sordu kan falan gordunmu takip et deyince anlattım iyi yapmışsın dedi , iyileşmesine katkı sağlar mı bilmiyorum ama biraz toparlayinca tekrarlamamasi için deneyebilirsin. Bir an önce iyolesir inşallah :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Evet bana da söylediler onu da deniyorum inşaAllah işe yarar çok teşekkür ederim :heart_hands:t2::heart_hands:t2:

1 Beğeni