Mama çesme suyuyla olurmu

Mama veren arkadaşlar çesme suyunumu kullaniyorsunuz arıtmamı ben ceşme suyunu kaynatiyorum aritmam yok istanbulun suyu kötü verme diyorlar bu doğrumu

Emziriyorum ama bi kaç kere mama vermiştim. İçme suyunu kaynatıp veriyodum

1 Beğeni

Bende İstanbul’daym. Çeşme suyunu kaynatıp da veriyorum. Kaynadığı için bir sorun olmaz

1 Beğeni

Doğduğundan beri mama veriyorum hazır su ile yapıyorum ph değerini doktorumuz söylemişdi ama unuttum hazır suyu kaynatıp veriyorum bir yaşında oldu hala içme suyu vermedim bizim buralarda sular bozuk oluyor bazen bizi bile bozuyor korkuyorum valla

Bende Giresunda yaşıyorum doğduğundan beri köy yolunda dogal kaynak suyumuz var bizde onu iciyoruz bebegime de onu kaynatip veriyorum bir sorun olmadi şimdiye kadar 4 ayi gectik

Kqynatiyorsan sorun yok güzelim böyle devam et bende arıtma var ama ben çeşme suyunu kaynatıp sogutup kenara koyuyorum mama hazırlayacağım zaman kaynar suyu onunla ılıtıyorum. He kenarda suyum yoktur o an, o zaman aritmadan su alıp sadece ılıtıp mama yapıyorum

Bende Çeşme suyu kullanıyorum ama bizim buranın suyu çok güzel çok temiz yayladan geliyor o yüzden korkusuz veriyorum

Ben saglıklı bulmadıgım icin hic vermedim hazır içme suyu kullandım. Yetişkinler içinde musluk suyu içmek onerilmiyor içindeki kimyasallardan dolayı o yuzden ailemde arıtma suyu kullanırdı yanlız bu cihazların bakımı ve temizliği zor duzenli bakım yapılması sart. Kendimi bildim bileli direkt musluk suyu hic icmedim yıllardır hazır içme suyu kullanıyorum.

Musluk suyu bebek maması için güvenilir mi?

Türkiye’de ve pek çok ülkede musluk suyunun içme suyu olarak kullanılabilirliği bölgeden bölgeye değişir. Arıtma sistemleri, su borularının durumu ve klor seviyesi önemli faktörler.
Bebekler için kullanılan su tamamen mikropsuz, ağır metallerden ve kimyasallardan arınmış olmalı. O yüzden:

Musluk suyu direkt kullanılmaz.

Sadece TSE veya Sağlık Bakanlığı tarafından bebek kullanımına uygunluğu onaylanmış içme suyu ya da özel içme suları kullanılmalı.

:pushpin: Peki musluk suyu kaynatılırsa güvenli olur mu?

Kaynatmak suyu mikrobiyolojik açıdan büyük oranda steril hale getirir, ancak:

Ağır metaller (kurşun, arsenik, bakır gibi) kaynatmakla yok olmaz.

Klor kaynarken buharlaşır ama klorun suyla tepkimesinden oluşan bazı maddeler (trihalometanlar gibi) kaynama ile tamamen giderilemez.

Su borularından gelebilecek kimyasal kalıntılar da kaynatmakla arınmaz.

Yani kaynatmak mikrop riskini azaltır ama kimyasal risk varsa onu çözmez.
Bebeklerde özellikle 1 yaş altı için bu risk önemlidir.

Benim de arıtma var ama çesme suyu kullanıyorum kaynayan suda mikrop olmaz ayrıca bu kadar da ince eleyip sık dokumaya gerek yok bizlerde çeşme suyu ile büyüdük bebeğin de mikrop gibi şeylere bağışıklık kazanması lazım kolay hasta olmaması için ver gitsin benim kızım 8, 5 aylık doğduğundan beri kullanıyorum hiç bir sorun da yaşamadım