Mama ile ilgili

Kızlar bebeğim 7 aylık anne sütü veriyorum ama yolculukta falan formül mama veriyorum. Elimde 0-6 ay var versem zararlı etkisi olur mu?

Mamayi acmiymiydiniz açıldıktan sonra 1 ay içinde tuketilmesi gerekiyormus ..ek gıdaya baslamadiniz mi evde muhallebi çorba gibi bişey yapıp yanınıza alsanız daha güzel olur bence

Başladık ama savaşarak yiyoruz nerdeyse çok nadir keyfi isterse ağzını aciyo

Bizimki de öyle ama bizle masada hevesleniyor yemeye öyle başladım ben de kahvaltı 1 yumurta sarısı yiyor ıhlamur veriyorum bide peynir bide şey dicem kaşıkla yemeyi pek sevmiyor ilk insan gibi elimle uzattigimda yiyor :rofl: umarım yalnız değilimdir :rofl: bide öğleden sonra yoğurt yedirmeye çalışıyorum içine ya patates haşlayıp eziyorum ya kuru meyve hastayip eziyorum pek seviyor diyemem ama deniyoruz en azından :rofl: bide ben asla vermem dediğim cicibebe veriyorum eline arada

O cicibebeyi evde yapabileceğiniz sağlıklı tarifler var araştırabilirsiniz ben 2 çocukta kendim kullanmadım hiç arada dayısı vs yerken eline vermişlerdir sadece bu bebeğimde de kullanmayı düşünmüyorum çokta gerekli bişey değil bence​:sweat_smile:..elle yemesi gayet doğal kasık diye ısrar ederseniz yeme reddi falan oluyormuş nasıl yiyorsa yesin tabi evde​:joy: yavaştan arada kaşıkla verin onada alışsın dışarda falan zor olur size yoksa ek gıdanın ilk ayları böyle nerdeyse yaşına kadar falan bazen çok zorlayıcı geçebiliyor Allah sabır ve kolaylık versin

Bu arada hiç bir şey için asla dememek lazım heleki çocukla ilgili şeylerde bı bakıyorsunuz asla dediğiniz şeyi sırf dursun sussun diye vazgeçilmez olarak görüyorsunuz :joy:misal ekran aslaa izletmem falan deyip aman yeterki dursun iki dk diye veren çok gördüm örnek ben​:joy::joy:

Mamayı actiktan sonra 21gun sonra atılmalı canim

Aminn hepimize ama varya önceden o kadar dikkat edicem dediğim ne varsa olshn biz de böyle buyumusuz diyorum :rofl::face_with_peeking_eye:

Kesinlikle haklısın :rofl:

4 ay 25 günlük bebegim bugün İlk kez 1 tatlı kaşığı yoğurt verdim tadını sevdi yemeyede gayet istekliydi 3 gün yoğurt verecem zaten cuma günü doktor kontrolü var soracam net olarak baslayimmi ek gıdaya diye