Mama kac cc vermem lqzim bir kere de sutum yetmiyor

Arkadaşlar sutum yetmiyor gece yatarken kac cc mama vermem lazim dun gece 60 verdim daha da agladi istedi vermedim korkuyorum mama yi bilmiyorum ne kadar 1 aylik bebek yiyebilir mamayi

1 Beğeni

İnternetten alıntı;
‘‘0-1 aylık bebekler için önerilen mama miktarı 60-120 ml ve beslenme sıklığı ise günde 6-8 kez olacak şekildedir’’
Benim kızım 1 aylıkken 30-60 içti şuan 3 aylık 120 içiyor gece uykusuna geçerken 150 veriyorum uykusu uzun olması için

22 gunluk bebeğim ve 120ml iciyo mamayı benim sutumle doymuyo maalesef

1 Beğeni

Maasallah kız baya iştahlı

1 Beğeni

Hemde bayaa :joy::joy:

1 Beğeni

39 günlüğüz oglum 14 günlükken kovoze girdi p zamandan beri mama alıyor. Şimdi anne sütü ve mama seklinde ilerliyoruz. 60 ml mama veriyorum fazlasını yaptıgımda kusuyor o yuzden fazla vermiyorum. Kusması fazla geldiğini gösteriyor diye biliyorum sizde ona gore yapabilirsiniz. Birde bana hemşire doyan bebek uyur demişti. Doyuyorsa uyur doymazsa aglar veya uyumaz bu sekilde de aç olup olmadıgını anlarsınız. Ayrıca doydugunda biberonu iter emmez

1 Beğeni

Bisey sormak istiyorum benim bebegim 22 günlük dogdugunda 12 saat kuvezde kalsigi icin anne sutu yerine mama verilmiş onun icin bebegim doydugunu mamayla hissediyor anne sutu ve mamayla ilerliyorum bende sizin gibi benim bebegim 120 ml iciyor cok mu fazla 22 gunluk bebeğe göre?

Sizden süt istemediler mi hiç. Benim o ara üzüntüden sütüm kesildi ama az da olsa süt götürdğm yetmediği içim mama verdiler
120 bana fazla geldi ama iştahlı cocuk olabilir
Anne sütü alıyor değil mi
Önce anne sütü verin emzirin sonra doymazsa peşine 60 ml verin bakın hepsini içiyor mu yoksq memede emdiği ile doymus mu
Yani meme artı mama ile devam ediyorsa aslında 120 ml fazla gelmesi lazım. Kusması cok oluyorsa yine fazla geliyordur mama

Istemisler brnim sonradan haberim oldu anne sütünü de iştahla emiyo kusmasi yok sık sık veriyorum hatta anne sütünü eksik etmiyom

Ben anne sütü artı mama seklinde ilerliyorum. Henuz bebegim 15 günlük. Benim bildigim 30 ml ye bir ölcek seklinde

İlk ay 30-60, ikinci ay 60-90 ,üçüncü ay 120 verdim.

22 günlük bebek için bana göre fazla ekstra anne sütü de veriyormuşsun çünkü ben ilk ay 30 ile ilerledim+ anne sütü şuan 54 günlük yani 2 ay olucak 90+ anne sütü veriyorum 4-5 gündür o da
Yani bebeğim versem daha da içer fakat ben pek vermek istemiyorum kilo alımı çok güzel maşallah çok kilo alıp obez olabilir bu da yürümesine emeklemesine engel olur bunları düşünerek ilerliyorum