Merhabalar mama konusunda yardım rica ediyorum. Öncelikle hipp combiotic ile başladık kabızlık sorunları çıktı sonra araştırma üzerine Aptamil proysneo başladık bir kaç haftadır onla devam ediyoruz malesef kabızlık hala devam ediyor.. Fitil ile kaka yaptırıyoruz doktora götürdük işte fitili o tavsiye etti 5 gün olmuştu çünkü sınır mış 5 gün zeytinyağı da katıyoruz her mama verdiğimiz de ne yapmak lazım? Aklımda olan mamalar şu anlık Golden goat, evolvia,yada hipp keci sütlü olan yardımları bekliyorum…
Merhaba bebeğiniz kaç aylık acaba ? Fitili sürekli kullanmak alışkanlık haline getirebiliyormuş bize doktorumuz böyle söylemişdi. Kızımda sürekli kabız oluyordu mamasına zeytinyağı koyunca fayda ediyordu birde bi dönem doktoru probiyotik önermişdi şuan hatırlamıyorum ama faydasını görmüşdük. Sizde işe yaramamış sanırsam her gün duş aldırın karnına masaj yapın bi kaç arkadaşımız kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposuna uyarı vermek de işe yaradığını söylemişdi ben hiç denemedim ama çoğu kişi yapıyor belki işe yarayabilir mama konusunda fikir veremiyorum sadece aptamil kullanmışdık bol bol karın masajı ve ılık duş aldırın işe yarar umarım çözüm bulabilirsiniz
Alerjiyide düşün doktoruna Danış bazen özel mamalarda önerebiliyorlar bide probiyotik işe yarayabilir
Merhaba inanın yazdığınız herşeyi yapıyoruz.3 ay 5 günlük bebeğimiz zeytinyağı bide damla verdi doktor onuda veriyoruz 5 er damla şeklinde.Kulak çubuğu ile zeytinyağı hepsini deniyoruz her gün duş yok bugün 2 gündür yine yapamadı.çok az incecik leke kadar vardı onuda masaj karın egzersizleri felan yapmadı yine durum.bu
Cekirdek torba kullaniyormusun
Bizim doktor mama önerisi yapmıyor prof doktor ama bazen doktorları anlamıyorum sordum ben önermem diyor şu an o derim o iyi gelmez deneyin diyor
Yok nedir o
Bende bilemedim deniyelim tamamda oda sıkıntı hem çocuğa hem bütçeye bizim doktor Aptamil conformil önermişti sadece eczanerlerde satılıyor ama senin bebeğine iyi gelir mi bilmem tabi
Benim oglanda ilk dort ay boyle gecirdik
Reflu yatagi ve cekirdek torba az biberona sagardim biraz damla icine yatarirdim dizime yatirirdim elimide migdesine koyardim isinirdi.
Asiri derecede gaz cikardim
Sogu sevmez dedi ebe kesinlikle besigin kendisini degil daha cok nest seklinde kullandim uyaya kalinca kaldirmasi da kolay uyanmiyordu.
Az önce onuda araştırdım. Keçi sütlü formüller kabızlığa iyi geliyor diye okudum ama bilemiyorum
Umarım bulursunuz zor bir durum