Kizlar biz 1 ay 27 günlüğüz anne sutu arti mama ile besleniyoruz ben emzirdikten sonra gunde 4 defa olcak sekilde 60 yada 90 cc mama veriyorum emme durumuna göre bazen 30 cc de icip bırakıyor sizler mama miktarini nasi ayarliyosunuz kilosu bana gore iyi ama doktor az aldigini söylüyor nerde yanlis ypiyorum anlamadim 4 440 dogdu hastanede yatti enfeksyon dan 4 180 ile ciktik hastaneden suan 5500 ilk sma aldik isal gibi oldu almadi kilo mamayi değiştirdik iyi geldi toparladiginin farkindayim ben ama sinirdaymisiz
Sma dan sonra hangi mamayı kullandınız
Doktorun söylediğini yanlış anlamış olabilir misin?
2 aylık bir bebek için 5500 gr çok iyi bir kilo çocuğa aşırı kilo aldırmaya çalışma sağlığını etkilersin
Uygulamada bebeğinin kilosunu boyunu baş çevresini girince sana persentil eğrisini çıkaracak orada görürsün, bulamazsan yaz persentilini hesaplayalım birlikte
Simdi hip keci sutlu olandan aldim
Simdi bebek digdugunda 4kilo440 doğdu 10 gun yigun bakimda yatti antibiyotik tedavisi oldu orda baya kilo.kaybetti ilk ay dogdugu kiloyu cok az gecti yani 4kilo.780 gr ile doktor once 3 gune bi kilo kontrolu istedi enfeksiyon tekrarlarsa kilo kaybeder tarti takibi dedi sonra 2 hafta yapti bana gore guzel ilerliyo aslinda ama doktorlari memnun edemedikikinci ayinda720 gr almis olduk ben de kilosunu normal görüyorum doktor toplu dogdugu icin sinirin ustune cikamadi dedi anlamiyorum valla
Aylık 720 gr çok iyi canım doktor tombul bebek seviyo sanırım
500 gr üstü alıyorsa bebek ayda yeterince besleniyor demektir
Daha 1 buçuk aylık 30 cc vermelisin canim,kilosuda gayet iyi normal besle sonra fazla kilo derdi olmasın canım
Gec yaziyoeum kzialr kusura bakmayin bende iyi oldugunu dusunuyorum ben bazen mamayi birakmayi bile dusunmuyo deyilim bi denemek istiyorum bu ara mama lyi reddediyo daha cok emiyo bende mutlu oldum valla hasta olduk covid geciriyoruz belki ollndandir ama iyilesince bakalim aynimi olcak cok tesekkur ederim hepinize