Kızlar Bebeğim 36 Günlük sezeryan ile doğum yaptım bebeğim’e ilk seferinde meme tutturamadım bu yüzden mama vermek zorunda kaldık Şimdi tutuyor ama hastaneye götürdüm bebeğimin yeterince kilo alamadığını söylediler bu arada bebeğim meme ya da ya da mama olsun yer yemez hemen büyük tuvalette çıkıyor bu da kilo almamasına sebep oluyor Mama’dan mı kaynaklı yoksa Sütümden mi kaynaklı bilmiyorum Bazen hafif kremsi bazen pütürlü kaka yapıyor Mama Hipp Keçi sütlü mama kullandık anne sütüne yakın diye iki gündür mamayı kestim sadece anne sütü ile besliyorum kilo alıyor mu bilmiyordum Henüz hastaneye götürmedim Her beslenmede altını kirletmesi vücudunda su kaybına neden oluyor diye düşünüyorum tavsiye edeceğiz gaz yapmayan mama var mı? Bu arada Sma bebelac ve aptamil konusunda iyi şeyler söylenmiyor toplama kararı var mış doğru mu?
Evet toplatılma kararı alındı ama bütün mamaları değil belli seri numarası olanlar. Benim oğlum 6 aylık doğumundan beri aptamil kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Yinede dikkat amaçlı genelde eczaneden ve bildiğim yerlerden büyük kutulardan aldım. Gaz için diyorsanız gaz önleyici mama kullanabilirsiniz. Ama benim bebeğim doğumdan beri gazlıydı mamayla ilgisi yoktu mesela o yüzden damla kullanıyorduk. Tuvaletini yapmasıyla kilo alımı arasında pek bir ilişki yok aksine yeterli beslendikçe çok daha fazla tuvaletini yapar ama kilo almıyorsa yeterince doymuyor muhtemelen bebeğiniz. Özellikle ilk zamanlarda çok yapması normal çünkü organları ve sindirim sistemi de zamanla adapte olucak bu yüzden de çok yapıyo olabilir. Benim de ilk zamanlar sütüm doyurucu değildi hem meme hem mama veriyordum. Doktorumuz 2 saatte 1 en az 15 20 dakika emzirme sonrasında da yiyebildiği kadar mama ver demişti. Zaman geçtikçe mama miktarı artıp beslenme saatleri uzayacak zaten. Sağlıkla büyütün bebişi inşallah
Bu arada bebelac ı bilmiyorum ama sma dan çok fazla insan sorun yaşadı benim çevremdekiler de öyle
Ay ben de Golden goattan ona geçecektir nasıl sorunlar yaşadılar
Bildiğim kadarıyla çocuklarında halsizlik ateş gibi semptomlar olmuş canım ama şuan öyle midir bilmiyorum ilk toplatma kararı alındığı zaman duymuştum çevremdekilerden
Ay iyi ki almamışım Yaren çok teşekkür ediyorum @Yarenmsc
Rica ederimm
Ben bebelac kullanıyorum memnunum da tavsiye ederim