Bebeğim mama reddi yapıyor ztn beni emmiyo bir aydır kesildi mamaya çok mecbur kaldım için bir çay kaşıgı şeker attım hepsini içti uyudu ama içim rahat değil bişey olurmu
Atılmaz diye biliyorum ama yinede mama içiren anneler daha iyi bilir
maalesef canim zaten 1 yasina kadar seker yasak birde mamanin icinde uygun degil 1 seferden birsey olmaz ama koyma kesinlikle bebegin daha cok kücük![]()
Çok az koydum içsin diye ağlamaktan hali kalmadı onun için yaptım geride pişman oldum bidaha yapmam ztn
Biskuvi atiyo kimisi bitane ondan at dha iyi
Atma çok zararlı daha çok küçük günah 15 aylık olucaz ben daha şekerli hiç bişey vermiyorum ev yapımı kekler de dahil ek gıdayı yediremezsin şeker tadına alışınca uyku da mama vermeye çalış ben hep öyle yaptım bizimkide emmedi mama istemedi 2saat mama verdiğimi bilirim bende hep uykularında içirdim onunla konuş içirirken oyuncak göster oyuncak çok işe yarıyordu ![]()
yok yok korkma birsey olmaz eskiden bebekler emzigi tutsun diye pekmez lokum yaparlarmis onlarda seker sonucta 1 seferden hicbirsey olmaz canim ama tabiki bebekte ac olup icmeyince caresizlikten yapabiliyoruz rahat ol![]()
Atma bir daha canım,.olan olmuş şimdi
Zaten mamanin içeriğinde şeker de var. İlave olarak sende atınca daha da sisirir çocuğu.
Doktor bu redler için ne dedi, sordun mu Sultan hanıma ? Yani alternatif ne yapabilirim dedin mi ? Çünkü ne meme , ne mama . Ek gıda içinde görüştün mu
Ek gıda başlatmış ti zaten doktoru yogurtdan başlaya bilirsin dedi diye hatırlıyorum ama ek gıdaya geçmesi bişey değiştirmez çünkü 1yasa kadar temel beslenme anne sütü yada mama @Portakal
Merhaba mamayı tadından dolayımı red ediyor yoksa farklı bir durum mu var eğer tadından dolayı içmediğinizi düşünüyorsanız bize doktorumuz doğal vanilya şurubu tavsiye etmişdi kızım alerjik mama içmesi gerekiyordu tadını beğenmediği için bir kez kullandım sonra vermedim bir şekilde alıştırdımsizde bir doktorunuzla görüşün şeker yerine daha doğal tatlandırıcılar var hatta bir doktorun dut özü vs de katabileceğinizi söylediği bir yazı okumuşdum yinede bu tarz şeyleri hekime danışmakda fayda var. Ek gıda da bile şeker tuz önerilmiyor oyuzden
sağım yapabiliyorsan kendi sutunle mamayı karıştırıp verebilirsin mamaya alisincaya kadar .benim kizimda mamayi sevmiyordu sutum de azalmaya baslamisti ilerisini düşünerek ikisini karıştırıp mamaya alistirdim sonrasinda tamamen mamayla devam ettik artık .sağım yapıp ne kadar çıkarsa mamaya karistirip dene bence
Oğlum da alerjiden dolayı sık sık mama reddi yaşardı doktor önerisiyle içine az bir şey hurma suyu konsantresi koyardık tadı bal gibi bir şey o zaman içerdi , fikir olsun size de rafine şeker koymaktan iyidir
Ek gıda vermıyor um ki geri en son yüzü nokta nokta kabardı ve farklı bir doktora gittik 5 buçukta verebilirsin en erken dedi şu anda tek mama ama bütün mamaları denedim red ediyor mecbur kaldım artık çok agladı
En son öyle demiştin ya canım o kalmış aklımda neden böyle yapıyor acabaya kuzum benim oğlum 10 dk geç yedirsem hemen başlıyor mızmızlanmaya miniğim ne yaşıyor acaba da yemiyor
Eşim bundan almıştı ama vermemiştir tadına baktım az önce güzeldi mamaya biraz kattım verdim içti bunda zarar olurmu
Doktor normal dedi gaz damlasınıda bıraktık gazı var desem hiç durmaz
Maleseki çok zor sütüm hiç yoktur sağım yapiyor um sarı bir iki damla geliyor o kadar
Buna bişey diyemem ben kendim bebeğime şekersiz sütlaç yapmaya 1yasinda başladım diğer sütler de serbest diye ama bu biraz daha mantıklı olur gibi geldi bana
Şeker kesinlikle kullanma canım çocuk şekerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi en erken 1 yaşında başlamalı. Belki Biberon ucuyla alakalıdır ne kullanıyorsun bilmiyorum ama değişiklik yapabilirsin. Ben anne göğsüne yakın olduğu için avent kullanıyorum. Ayrıca mama saatinde kesinlikle zorlama Biberon ucunu dudağına sakince yaklaştır kendisi damaklarına değdirerek eliyle ittirerek götürmeye çalışsın. Sütün sıcaklığını sevmiyorda olabilir farklı sıcaklıkta deneyebilirsin. Aç kalacak diye endişe etme eğer stres yaparsan bu bebeğe de yansır. Mama yediği ortam gürültülü fazla ışıklı bebeği rahatsız edebilecek bir yerse ondanda yapabilir. Eğer tüm bunlara rağmen kabul etmiyorsa Biberon istemiyor olabilir. Kaşık yada kaşık Biberon vs denenebilir. Mamayla ilgisi de olabileceğini düşünüyorsan farklı mama da kullanabilirsin canım. Umarım çözersiniz bi sorunu
Canım benim oğlumda 3 aylığındam beri hep zor mama içip bitiren biri oldu . Hele şimdi hiç içiremiyorum diş çıkarıyor diye. Bi yerleri ağrıyınca reddediyolar. Ama şeker verince içti de diyosun . Dönemseldir illaki keşke sütlerimiz olsaydı da böyle sorunlar yaşamasaydık. Yememesi kadar kötü bir dönem yok. İstedikleri kadsr huysuz olsunlar ama karınları tok olsun sesim çıkmaz ama yemiyolar ya o beni bitiriyor. Başka ne şekilde yedirebilirsin onu düşünelim ama bi yerinde ağrı sızı olmadığına eminsin dimi. Ne kadar süredir içmiyor. Bir de nasıl içiriyosun mesela kucağında mı? Yatakta mı? Kucağındaysa yatakta içirmeyi dene müzikli oyuncaklar eşliğünde. Yataktsysa kucağında gezerek içirmeyi dene emzirir gibi. Farklı şekillerde dene yani. Benim amuda kalkmadığım kalıyordu![]()
![]()