Merhaba herkese
kızım 13 buçuk aylık oldu. Yürüyor hareketlendi hiç yerinde durmuyor artık. Benim de bazı günler masa başında işlerim oluyor ama ben ne zaman otursam kızım yanıma ya da kucağıma geliyor. Bu akşam mama sandalyesini masaya yaklaştırdım o da yanımda kalemlerle kağıdı karalasın dedim ama çok çabuk sıkıldı ve her yerini de boyadı. Masada ilgisini çekecek neler yaptırıyorsunuz var mı önerileriniz? Kızım genelde her şeyi yere atıyor. Artık yiyecekleri bile veremiyorum mama sandalyesinde, sevmediği bir şey olduğu zaman sırf atmak için elimden alıyor.
Oyun hamuru denediniz mi acaba bir de çeşitli etkinlik kitapları alabilirsiniz bence ilgisini çekecek şekilde
Oyun hamurunu yerler valla . Kitapdanda cok cabuk sıkılıyolar ben yemek yaparken mama sandalyesine koyuyorum yanima oyunca asla istemiyo mutfakda kucuk plastik ne varsa onu veriyorum baya oyalaniyo
Mama sandalyesinin altına büyük bir sofra bezi seriyorum. İrmik,un ve sıvıyağ ile kinetik kum benzeri bir hamur yapıyorum. Mama sandalyesinde önüne bırakıyorum onunla bir süre oynuyor, mınciklıyor, aşağı atıyor. Ağzına alsa da en fazla ne kadar yiyebilir, en azından zararlı kimyasal birşey yok içinde. Etrafa fırlatmasını göze alarak yapıyorum çünkü o vakte çok ihtiyacım oluyor. Sonra sofra bezinde,mama sandalyesinde olan hamuru toplayıp saklama kabına koyup buzdolabinda günlerce sallıyorum. Tekrar tekrar oynama imkanı oluyor.
Oyun hamuru aklıma gelmedi ama henüz küçük diye ortaya çıkarmadım. Her şeyi yemeye çalışıyor çünkü hala ![]()
Ben artık mama sandalyesinde hiç tutamıyorum ya
ilk kez gördüğü bir şeyi eline verirsem biraz duruyo ama çok kısa sürüyor hemen sıkılıyor. Mutfakta etrafı dağıtıyor genelde ben iş yaparken. Ben de plastikleri veriyorum hep
ama mama sandalyesindeyken versem sadece yere atıyor onları
Bu fikir çok iyi oldu bir süre önce görmüştüm ama aklımdan çıkmış iyi ki hatırlattınız
en yakın zamanda deneyeceğim inşallah, teşekkür ederim hepinize arladaşlar
zaman içinde kendi denediğim nir şey olursa da yazarım buraya da mutlaka.