Mastit olmamak için ne yapmalıyım?

Herkese merhaba,dün emzirmeyi sonlandırmaya karar verdim bugün 12 saat falan oldu nerdeyse emzirmiyorum ama göğüslerim çok şiş ve ağrıyor. İltihap olmaması için ağrının geçmesi için ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

20 aylık. Sağım yaptım ama biraz yumuşattım tekrar oldu. Duşuda deneyeceğim

Sık sık degilde gunde birkere sagim yap oyle oyle hem sut azalir hemde gunu uzat zamanla 1.5 gub 2 gun gibi

Tamamen boşaltayım mı yoksa acısını geçiricek kadar mı? Şuan çok ağrıyor normal mi

Tamamen bosalt yeni baslamissin gun gun azalt dedigim gibi mastit olursan eger daha zor olur ve daha cok sagim yapman gerekir

Ben gece bebeğim derin uykudayken o farkında olmadan içirdim sadece ilk iki gece yaptım bunu gündüz hiç sağım yapmadım bu şekilde rahatladım hemde bebeğime de verdim tabi o farkında olmadı içtiğinin

Emzirince tekrar gelmedi mi süt,ben sağdıkça tekrar tekrar geliyor

İki gece sadece birer defa verdim tamamen boşalttı eskisi gibi dolmaz göğsünüz zamanla bitecek zaten

günde bir kere sağım yapın öğle ikindi vakti gibi bebeğinize sütü bardakla verin sizin olduğunu anlamadan içer ve süt bosa gitmemiş olur sütun çekilmesi zaman alıyor biraz ama sürekli emzirmediginiz için bir süre sonra azalmaya başlayacak inşaallah acısız ve çabuk atlatirsiniz

Günde bir defa az az sağarak rahatladım çok şükür bugün daha iyiyim teşekkür ederim