Maymun çiçeği hastalığı

Arkadaşlar bu ne ya bide maymun çiçeği hastalığı eksikti çok kötü bir görünüşü de var coronayi mumla aratcak gibi Türkiye’de de görülmüş bile hele üniversiteler açılınca daha da bulaşacak

Evet bende duydum bilinçli bir proje olduğu söyleniyor bilmiyorum

Tekrar aşı yapcaklar kesin

Covid zamanı aşı oldum hani korkuyodum ama şimdi resmen korkudan kafayı yicem çocuğuma bulaşırsa diye eve kapanmayı düşünüyorum komple eşime de dedim işten gelince ne var ne yok hemen makineye at diye

Bnde evden çıkmak istemiyorum ya

Valla en iyisi bişeyler netleşene kadar evde kalmak en doğrusu heryerde fazlasıyla göçmen ve elini yıkamaktan aciz insanlar var nerelere dokunuyolar kimbilir

:saluting_face::joy::joy::joy:kızlar sakin daha yeni Afrika’da görülmüş Türkiye de daha yok​:woman_shrugging::woman_shrugging::confused::confused:ama tedbiri eldeb bırakmamak gerek​:joy:

Tüm doktorlar açıklama yapıyor yakın temasla bulaşıyormuş covid gibi değil merak etmeyin diye.
Okumak isteyen olursa paylaşıyorum Dr Derya Unutmaz’dan alıntıdır.
"Neden DSÖ, #Mpox için “Uluslararası Öneme Sahip Halk Sağlığı Acil Durumu” (PHEIC) ilan etti ve genel halk neden bu konuda panik yapmamalı ya da endişelenmemeli?

DSÖ’nün maymun çiçeği, yani mpox için halk sağlığı acil durumu ilanı, büyük olasılıkla küresel çapta koordineli bir yanıt sağlamak için gerekli bir adımdı, çünkü bu, özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) gibi birçok Afrika ülkesinde ciddi bir sorundur ve vakaların çoğu burada rapor edilmiştir. Bu virüs türü, özellikle çocuklar ve hamile kadınlar için ölümcül olabilir. Ancak, bu durum Afrika dışındaki genel halkın yüksek risk altında olduğu anlamına gelmez.

Maymun çiçeğinin COVID virüsü veya grip gibi diğer viral enfeksiyonlar gibi kolay veya havadan yayılmaz. Genellikle enfekte bir kişi veya hayvanla ya da kirlenmiş malzemelerle, örneğin yatak takımları, giysiler veya cinsel temas gibi, yakın ve uzun süreli temas gerektirir. Bu, özellikle bilinen vakalarla yakın temas halinde olmayan genel halkın, nispeten çok düşük bir risk altında olduğu anlamına gelir.

Etkili aşılar (örneğin, iki doz ile %90’a kadar koruma sağlayan JYNNEOS aşısı) ve antiviral tedaviler (tecovirimat gibi) mevcuttur ve salgın bölgelerinde uygulanmaktadır.

DSÖ’nün PHEIC ilanı durumun ciddiyetini vurgularken ve virüsün yayılmasını kontrol altına almak için uluslararası topluluğu harekete geçirme gerekliliğini ortaya koyarken, bu ilanın halkı bilgilendirmek ve özellikle yüksek riskli bölgelere gidiş-gelişlerde rehberlik/tarama sağlamak amacıyla yapıldığını daha açık bir şekilde belirtmesi gerekirdi.

Ne yazık ki, bu nokta aşağıdaki ilk iletişimde net bir şekilde belirtilmedi ve bu durum, bazı bilgi sahibi olmayan, korku yaymaya çalışan medya kuruluşları tarafından hemen abartılmaya başlandı ve bunlardan bazıları da halkı korkutup yanlış bilgi yaymak ve Reyting yapmak için fırsat buldular.

Şu an itibariyle bu çok düşük riskli virüs tehditi hakkında endişelenmenin yarattığı stres sağlığınıza daha zararlı olacaktır. Gerçekten endişe edilecek ve insanların bireysel önlem alması gereken bir durum olmuş olsa/olursa biz zaten hemen uyarıda bulunuruz.

Rahat olun, korku tellallarına itibar etmeyin. "

1 Beğeni

Hepimiz tüylenecekmiyiz :grinning:

Var diyorlar ama doktor Osman gonulal dan izledim çocuklarınıza bulasmaz korkmayın bu virüs gay biseksuel kişilerde varmış kolay kolayda normal bireye bulasmiyormus ilişkide bulasiyormus korkmayin dedi ama korkmamak elde değil

Bana pek mantıklı gelmedi bu cinsel yolla bulaşıyosa niye sadece hemcinse geçiyo

1 Beğeni

bu sefer kesinlikle aşı olmayacagm. proje herşey. covud aşısı da milleti hep hasta etti

Ayyy ilişkiden mi​:fearful::fearful::fearful::fearful:

Bugün Azerbaycan haberlerinde gördüm maymun hastalığını , korona aklıma geldi :neutral_face:onuda bu şekilde anlatıyorlardı .kesin yine virus yayılacak ya​:expressionless:

Peki belirtileri neler? Ben çok korkuyorum bebeklerimiz için.Covid zamanıda aşı olmuştum bu sefer yaparlarsa olmayacağım

Bilmiyorum ama bende aşı falan yaptırmam

Su çiçeği aşısı olanların %85 koruyuculuğu varmış yırttık kızlarr​:smiley::smiley:

1 Beğeni