Merhaba anneler lütfen deneyimi olan yardım etsin çok zor durumdayım. Bebeğim 18 günlük. Doğduğu gün asla olmayan meme ucumdan dolayı silikon uç ile emzirmeye başladım daha sonra ucum cıktı ama bebeğim asla memeden emmek istemedi. Danışmanlık aldım bir kaç defa kabul etti cok aç değilken emdi ama sonra yine reddediyor. Günde birkaç defa biberonla sağıp veriyorum veya mama veriyorum onunda etkisi var. Ama hiç tutmuyor değil memeyi yine de. Bunları yaşayıp memeyi tutturan var mı? Nasıl bir yol izlediniz lütfen yazın
Ben doğduğu günden beri silikon uçla emziriyorum, su an 41 günlük bı sorun yaşamadım, kilo alması da beslenmesi de iyi. Silikonsuz bı kaç kere denedim tutuyor ama zorlanıyor, silikonla tutuyorsa öyle devam edebilirsiniz, baya bı aldım ben o uçlardan sürekli temizleyip kullanıyorum
Biberonla içmek etkiliyor olabilir. Biberon yerine biraz kaşık biberonla vermeyi dene belki tekrar memeye alışabilir. Silikon uçla da emiyorsa dert etme birak emsin önemli olan emmesi
Sadece anne sütü ilemi besleniyor peki? Ek olara mama veriyor musunuz biberonla?
Mama vermiyorum, sadece bı hastane isim olmuştu o zaman sağdım biberonla verdi annem. Silikon uçla tutuyorsa emzirin o şekilde de besleniyor bebek.
Benim de meme ucum yokdu ve hep meme reddi hayatımızdaydı. Şehir hastanesindeki emzirme danışmanı bana hanimish marka silikon uç önerdi daha pahalısını almana gerek yok dua edeceksin dedi ve dediği gibi de oldu . Meme ucu sonradan geldi ama kızım tutmadı ve ilaç kullanıyor yenidoğan topuk kanında bir hastalık çıktı biotinidaz eksikliği diye yani mecburen biberon da hayatımıza girdi silikon uçla iteleye iteleye 4 ay emzirdim sonra damakları kuvvetlendirir tabi biraz da silikonsuz verdim 4. Ay atağında meme reddi felaketti ama doktor da danışman da önemli olan onun bir şekilde beslenmesi can sıkacak bir durum yok dedi temasınızı arttır gerekirse de biberonla ver dediler öyle böyle 8 ay anne sütü aldı sonra sütü de istemedi mamaya geçtik ek gıda da olduğu için öyle çok problem olmadı bu konu tabi o dönemlerde çok zorlandım sütüm varken mama verince çok ağladım ilk verdiğim zaman sütümü de kesilene kadar sağdım ve buzluğa attım onu da diş çıkarma dönemlerinde kullanıyorum buz gibi rahatlatsın diye dondurma misali ara ara veriyorum . Sorun etmeyin onu bir şekilde içsin de nasıl içerse içsin yani