Meme reddi yaşayanlara kendimce tavsiye

Herkese merhaba. Bu yazıyı yazmak istedim çünkü bu konuda çaresizce forumda dolaşıp yapmadığım yapmam gereken bir şey var mı diye günlerimi geçirdim. Benim gibi biri olursa en azından belki bir dokunuş olur. Bebeğim 2 ay 10 günlük. Doğduğundan beri emme gücü çok iyiydi 1 gün sonra emzik tuttu memeyi hemen kavradı. Sezeryan olduğum için sütüm hemen gelmedi tabii. 2 gün mama artı emzirme ile geçti. Sonrasında tamamen emzirmeyle devam ediyorduk. 1aylık olduğunda bitmeyen ağlamaları başladı. Herkes aç bu çocuk diyince ağlaya ağlaya mama hazırlamaya başladım. Yine de hep emzirdim önce. Günde sadece 1 kere 90ml akşam uyumadan önce mama veriyodum. Onu da meme reddi olmasın diye philips avent biberonuyla verdik. Ne olduysa 5 gün önce bebeğim birden memede ağlamaya ve kafasını çevirmeye başladı. Geçicidir diye düşünüp ısrarla vermeye devam ettim. Daha da sinirlendi ve artık göğsümü açar açmaz sanki anlıyomuş gibi ağlıyordu. Sadece uyumak üzereyken ya da uykudan yeni kalktığında gözlerini bile açmadan emzirebiliyodum. O da anlayana kadar anlayınca hemen bırakıyodu. Artık her öğünümüz mama oldu biberonla. Hep memeyi teklif ettim ama bir umıt döner diye.Silikon göğüs ucunu denedim tutmadı istemedi. Elektrikli pompayla sağdım o da sızıntı yapıyodu. Tavsiyem manuel pompa alın.Dün 2.ay aşısını oldu. Ebeye durumu anlatınca biberonu tamamen kaldır kaşıkla ver dedi. Eve geldik ve mamasını kaşıkla vermeye çalıştım. Çok ağladı bir şekilde yedirebildim. Gün boyu hiç biberon vermedim. Çok şükür akşam uyanıkken memeyi tuttu. Ama tabii birkaç gün içmediği için sütüm azalmıştı. Şu an içiyor süt akışı azaldığı anda sinirlendiği için hemen bırakıyorum tekrar reddetmesin diye. Biberonu tamamem çıkardım hayatımdan. Ayakta sallanarak ya da squat hareketi gibi çömelip kalkarak tutturdum tekrar memeyi ama bence biberon kolayına geldiği için emmiyordu. Piyasada meme reddi yapmaz ya da anne memesine en yakın biberon diye geçen şeyler bile meme reddi yapıyor bence. Bu durumu yaşayanlar bence biberonu çıkarın hayatınızdan. İnşallah sütüm artar ve sadece emzirerek devam ettiğim günler gelir. :white_heart::pray:t2:

3 Beğeni

Ayni durumu yasiyorum meme karmasasi oluyomus hem emzik hem biberon verdigim icin beni emmek istiyo ama ucu oldigu halde kavrayamiyo 1 haftadir hal boyle olunca sagmakda fayda etmiyo mastit oldum dun gozumu acamadim 2 tane serumla kendime zor geldim. Kasik biberon denedim icemiyo hep disari akiyo kasikla hic icemez bende biberonu kullanmak istemiyorum ama napicam sasirdim

Ben de kaşık biberon sipariş ettim. Başta çay kaşığıyla çok zorlandı ağladı ama bi süre sonra alışıyorlar bence deneyin kaşığı.

Kassikdan daha iyi biberon kassik ama ben beceremedim birde acikinca cok agliyo yani kizimda o sekilde icemedi mamayi

Allah kolaylık versin ben de hoplaya zıplaya sallaya meme vermeye çalışıyorum valla düne kadar hem biberon hem meme veriyodum memeyi de silikonla veriyodum birbucuk iki haftadır memeyi hiç almamaya başladı emzirme danışmanlığı aldım ödemeyi yaptığım gün mememi silikonla yeniden almaya başladı :sweat_smile: şimdi süt arttirma deniyoruz bir de işte cani biberon istediği için hanımefendinin emsin diye bı amuda kalkmadigim kaldı valla

Merhaba, benim 41 günlük bebeğimde aynı şekilde memeyi reddediyor. Ama biberonuda reddediyor. Çok aç olmasına ragmen az emip veya biberondan içip çığlıklara boguluyor. Doktora gittik bir çözüm bulamadık. 7 gündür psikolojimiz alt üst oldu. Bunu yaşayan var mı?

Ayyy kaşıkla falan da mı almiyor yavrum ya aç kaliyor

Çok sık beslemek zorunda kalıyorum. Ama her defasında ağlıyor

Ay kurban olurum biz de 2. Ay aşısı olduk bu sabah huzursuz ve uyuyo saat başı emziriyorum aglamasi çok üzüyor ya Allah kolaylık versin

Bitek derin uykuda emiyor ne yapacağım bilmiyorum. Çok sağol. Geçmiş olsun annesi bebekler hep iyi olsun keyifli olsun

Ay aminnn inşallah seninki de uzun uzun emip güzelce doyurur kendini

1 Beğeni

Sütünüz tazyikli geliyor olabilir mi?

Ya ben de tam memeye döndürdüm sütüm azaldı.Arttırmak için ne yapıyorsunuz?

Yok hayır keşke sebebi o olsa :sweat:

Emziren anneler için süt çayı satılıyor e bebekte onu içiyorum. Hünnap

Bestlak damla var onu alabilirsin sütü arttırıyor ben emzirme danışmanlığı alıyorum şuan meme reddi ve süt arttirma için işe yarıyor gibi bol su iç bide sürekli emzir emzirsen de 3 saatte bir sağ

İşe yarıyor mu bana bide solgarin b12li vitamini ne aldırdı eczanenin birinde 2.000 liranın üzerinde dedi ama başka bir eczanede 700 liraya buldum trendyol’da 650 liraya da var. Yani eğer iyiyse her işe yarıyorsa senin dediğini de alabiliriz

Gazdan olabilir mi bizde öyleydi aç olduğu halde gazı var diye emmiyordu