Meme reddi

Kızlar bebeğim 54 günlük biberon vermek zorunda kaldım beni de silikonla emiyordu sütüm azdı şimdi yetecek kadar sütüm var ama bebeğim beni emmiyor. Philips in yavaş akıllı biberonunu sipariş verdim memeye geri dönsün diye sizce işe yarar mı benim gibi olan var mı emer mi beni

Merhaba canım! Bebeğin için memeye dönüş süreci biraz sabır ve doğru yöntemlerle mümkün olabilir. Philips Avent Natural serisi gibi anne memesine benzeyen biberonlar, bu geçişte faydalı olabilir. Ancak bazı ek adımlar ve sabırla bu süreci daha kolay hale getirebilirsin. İşte önerilerim:

Biberondan Memeye Geçiş Süreci:

1. Anne Memesini Hatırlat:

• Biberonun akış hızı ve şekli, anne memesine benzer olmalı. Philips Avent gibi doğal akış sağlayan biberonlar bu konuda işe yarayabilir.
    • Ancak bebeğin alışkanlık kazandığı için bir süre biberon ve meme arasında kararsızlık yaşayabilir. Sabırlı olmalısın.
  2. Cilt Teması Sağla:

• Bebeğini tenine temas edecek şekilde sık sık kucağına al. Meme başını sevmesi ve tanıması için cildinle bağlantı kurması önemli.
  3. Sakin Anlarda Denemeler Yap:

• Bebeğin açlıktan çok ağlamadığı, sakin olduğu anlarda meme teklif et. Çok aç olduğunda sabırsızlanıp emmeyi reddedebilir.
  4. Süt Akışını Başlat:

• Emzirmeden önce biraz süt sağarak meme ucundan süt gelmesini sağla. Bu, bebeğin emmeyi daha kolay kabul etmesine yardımcı olur.
  5. Biberon ve Memeyi Aynı Anda Kullanma:

• Bebeğin biberonla hızlı akışa alıştıysa, memeyi reddetme olasılığı artar. Bu yüzden biberondaki süt miktarını azalt ve bebeğin memeden de emmeye başlamasını teşvik et.
  6. Emzirme Danışmanına Danış:

• Eğer süreçte zorlanırsan, bir emzirme danışmanından yardım almayı düşünebilirsin. Doğru teknikler konusunda seni yönlendirebilir.

Bebeğin Memeye Geri Dönebilir mi?

Evet, bu durum oldukça yaygın ve doğru yöntemlerle birçok anne-bebek ikilisi başarılı bir şekilde memeye geri dönüş sağlıyor. Ancak sabırlı olman ve süreci zorlamadan ilerletmen önemli.

Ekstra İpuçları:

• Biberon Akışını Yavaşlat: Hızlı akışlı biberonlar yerine, doğal akış sağlayan biberonları tercih et. Bu, bebeğin meme emme hissini daha iyi taklit etmesine yardımcı olur.
  • Gece Emzirmeleri: Gece uykusundan uyanan bebeğin genelde daha sakindir. Bu anlarda memeyi teklif etmek daha kolay olabilir.
  • Süt Üretimini Artır: Emzirme isteğini artırmak için süt üretimini destekle. Sık sık sağım yapabilir veya emzirme çayları tüketebilirsin.

Unutma:

Bu süreç sabır ve sevgi gerektirir. Bebeğin belki bir anda memeye dönmez, ama doğru yöntemleri uygulayarak ve sık sık deneme yaparak başarılı olabilirsiniz. Her iki durumda da bebeğinle bağının güçlenmesi en önemli şeydir. İyi haberlerini bekliyorum! :sparkling_heart::cherry_blossom:

Benim bebeğim de doğduğu gün yoğun bakıma girmişti ne yazikki orda normal biberonlarla beslediklerinden memeyi tamamen unuttu hastaneden çıktıktan sonra bende Philips aventin biberonlarini kullandım göğüs ucumda yoktu memeyi kavrayamadi hiç çok şükür biberon değişince silikonla emzirmeyi başardım ama ağzına şırıngayla mama sıkmak zorunda kalıyodum sürekli biraz sabırla onu da bıraktık şimdi silikon ucu unutturmaya çalışıyorum birden almak istemiycektir bebek yavaş yavaş aliştirman lazım ilk olarak emzir sonra mama ver çok uğraştirmadan yoluna sokariz inşallah

O kadar mutlu etti ki beni bu cevap çok çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: gözlerim doldu :pray::innocent: inşallah başaracağız ya

Ayy ben de başta meme ucuma mama damlatarak aldırdım silikonla . O zamanlar bile iyiydi bebeğim silikonla da olsa alıyordu beni. Aslından hastaneden geldikten bir hafta sonra mamayı da biberonu da bıraktık ne güzel beni emiyordu sadece silikonla, zamanla silikonu da bırakırdık ama sağlık ocağı hemşiresi 200 gr.alması gerekiyordu 170 gr almış bebek yetmiyorsun sütün az geliyor yaramıyor mama ver diye diye psikolojimi bozdu kadın :pleading_face: ben de hem lohusa halim hem bebeğime yetememe derken deli gibi mama verdim aaah kafam ah dinlemeseydim keşke 30 gr ya sağlıklı uzun boylu bi bebek , 30 gr az aldı diye lohusa kadına öyle şeyler söylenir mi

İnşallah yardımcı olur biraz sabırlı ve karalı olman gerek

Bizimde aynı doktor 30 cc’nin altına düşmesin mama dedi bende malesef mama vermek zorunda kalıyorum kaşıkla yada şırıngayla da baş olmuyo 90 cc içiyo bazen daha fazla hep bu biberonlar meme reddi yapiyo işte mamayı bırak dediği günü dört gözle bekliyorum bebeklerde biliyo emdikten sonra arkadan takviye yapilacağını çok fazla kalmiyo malesef memede kalanı da sağarak vermek zorunda kalıyorum :pensive:

Ayyy doktor mu önerdi mamayı valla ben bilseydim o yavaş akışlı biberonu alırdım ama yeni öğrendim daha gelmedi de bakalım neler yaşayacağız

Evet yogunbakimdan çıktıktan sonraki hafta kilosunda düşüş olmuştu mama takviyesine başladık bugünde kontrolümüz vardı bu seferde fazla kilo almışız :joy: mamayı bıraktık bakalm iki hafta anne sütüyle devam edicez sonra tekrar kontrol eğer kilo alımı yeterli gelmezse tekrardan mama takviyesine başliycaz o biberonlar gerçekten normallarine göre çok daha iyi bebek emme refleksini kaybetmiyo diğerlerinde tamamen tembellesiyolar hemen unutuyorlar

Bu arada sütünün yetmemesi gayet normal yeni doğan döneminde çünkü hemen süt gelmeye biliyo benim ilk haftalar 20 cc’nin üzerine çıkmiyodu sağimla destekliyorum şimdi bile 70 cc anca çıkıyo ama süt pompası hepsini cekemiyo yani moralini bozmaya gerek yok benden sana tavsiye eğer hiç emmiyosa sağ sürekli hem sütün kesilmez hemde süt kanallarinin acilmasina yardimci olur bebeğine anne sütünü biberonlada olsa vermiş olursun önemli olan da o zaten

Ya ben de sağım yapıyorum sürekli ama memeye geri dönmek istiyorum napıcam bilmiyorum