Meme Reddi!

Bebegım 3.5 aylık sanırım meme reddı yaşıyoruz :pleading_face:aynı durumu yaşayan annelr var mı ? Neler yaptınız , emzirme pozısyonlarında hangılerını denıyorsunuz ?
Çok zor durumdayım suan :pleading_face:

Napıyor, nasıl besliyorsun mama veriyormuydun

Memeyı almak istemıyo , hep uykuluyken emzırıyorum uykuya gecırdıkten sonra emzırıyorum . Ozellıkle bunu gündüz yaşıyoruz alsa bıle 5 dk yada 2dk alıp bırakıyo . Çok zorlanıyorum tukenmıs durumdayım . Mesela bugün en son 5 gibi emdi uykuluyken o da . sonra uyudu 1 saat sonra kalktı 6 dan berı emmedı naptıysam almıyo aglıyo . Uyudu sımdı aldı uykulu emzırıyorum suan . Napacagını şaşırdım . Ayakta emzırıyorum çoğu zamanda tam uykuya gectıgını farkedınce öyle oturuyorum . Oturdugumda aglıyo . Çok zor bı süreçten gecıyorum .

Kolay değil biz de 3 ay 11 günlüğüz bir haftadur falan beni emmek istemiyor dediğin gibi uykuluyken veriyorum o zaman da güzelce çekip memeyi boşaltmiyor 2. Ayında emzirme danışmanlığı bile aldım beni emsin sütüm yetsin diye valla 20-25 gün emzirebildim sonra baktım çocuk da aç kaliyor emmek istemiyor mamaya başladım . Eğer sütün çoksa yetiyorsa biberondan dolayı meme reddi yaşıyorsa silikonla emzir canım ama saat 5den beri de aç değildir dimi

3 ayımızda bızde yaşadık 5 buçuk aylığız 5 ayın başındada yaşadık bu durumu ama 3 aydakı meme reddı çok uzun sürmüştü benim kızım sadece anne sütü alıyor mama bıberon asla almıyor zor bir süreçti ama gectı ,geçecekmerak etme emmek istemiyorsa sakın zorlama uyurken emzır uyanmadan tekrar al kucağına yine emzır uyanmasına yakın tekrar ben öle yaptım yada sessız sakın bir yerde emzırmeye çalış rahatlatıcı muzık aç ama sakın zorlama ve kendını üzme çok normal bir süreç zorla emzırmeye çalışırsan arandakı bağ zedelenır ve hıc emmek ıstemez bızım 3 hafta sürmüştü hem uykuda kucakta gezerek emzırdım o ay hatta çok az kılo aldık ama gectı :heart:

1 Beğeni

Sütüm dolup taşıyor dıyemem ama belkıde yetmıyo bılmıyorum . En son 6 da zorla yemiştı az , 10 a kadar yemedı sonra uyudu uykuluyken verdım işte . Sütüm olsun dıye yapmadığım yemedıgım şey kalmıyor sütüm var ama emmek istemıyo . Etrafımdan herkeste konusuyo ozellıkle kayınvalıdem ve görümcem yok sütun yetmıyo yok çocuk aç kalıyor falan fılan psıkolojım alt üst durumda . Kendımı bır anda yetersız görmeye başladım artık . Mama vermek de istemiyorum zorlada olsa emıyo ıllakı dıye . Ama aşırı yıprandığımı hissediyorum daha yolun başındayım bılıyorum ama Rabbım kolaylık versın ne dıyeyım ki ……

1 Beğeni

Kayınvalıdem görümcem tarafından mobbınge maruz kalıyorum resmen . Yok benım çocuğum almıyordu zorla verıyordum sen de öyle yap falan fılan . Benım çocuğum ne kadar zorlasam da almıyo işte aglıyo . Dedıgın gıbı artık istemedıgı zaman zorlamıcam . İnş bu zorlu süreci atlatırız . Anne sütü almasını çok ıstıyorum gelısımı için bağışıklığı için . Elimden gelen herseyı yapacağım inş emmeyı bırakmaz . Bızde geçen ay mı kontrolümüzde kılomuz eksık çıktı sızınkı gıbı . Artık her yolu denıyorum BNde ayakta emzırıyorum yeter kı yesın dıye . Ama bazen kaç saat emmıyo hemen mama vermek istemıyorum sonra vıcdan yapıyorum ya aç kalıyorsa napacagımı şaşırdım . Mesela bugün en son 6 gıbı yedı 10 A kadar naptıysam emmedı . 10 da uyurken emzırdım

Off o sorun bende de var ben ılk dogdugu andan ıtıbaren biberon verıyorum. Ve sılıkonla emzıryordum . Suan gunde 4 kere mama verıyom . Sutum az suyu fln artık ıcemıyrum tas catlasa 3 bardak anca ve sagdımda bazen 20 ml baxen 60ml bazen 90 ml cıkıyor bebegım 2 aylık oldu. Ve 60 ml yetmıyor benı hem sılıkonla hemde normal emıyor . Ilk normal emzırıyom ınatlasırsa sılıkonla emzırıyom benım bebekde en buyuk sorun kucakta emzırme pozisyon da durmuyor sevmıyor yatay tutunca ve tam emzırecegım zaman gazı oluyor cıkartıyom gazını tekrar göğüs üme tutuyom yıne aynı alt gazı devam edıyor. Bu gaz yuzunden meme reddı yapabılır. Gec uykulu bnde emzırıyom gunduz zorluyor. Bır cozum bulunca bna da soylen ve bnmkınjn bır huyu da var cok ac kalınca hıc daha emmıyor bnı mecbur mama verıyım yoksa saatlerce ac kalıyor. Kasıkla vermeye calıstım 20ml mamayı 1 saate zor vermıstım bırdaha da verrmedım

Gerçekten hiç kimseyi dinleme gerekirse tersle ama senin çocuğunu senden iyi bilen tanıyan yoktur . Süt meselesi de ben de senin gibi mama vermek istemiyordum ama cocuk kilo almadı sütüm de vardi o dönem sonra dedim demekki olmayınca olmuyor bir sürü bebek var mamayla büyüyen şimdi kendimi bi kere sagiyorum diğer öğünler mama oldu bude biberon yüzünden beni de emmiyor artık :person_facepalming: yetersizmiyim asla bu da vücut yani en ufak bı stresde bile süt kesiliyor emin ol o yüzden hem mamayla takip etmek daha kolay :rofl: ne kadar içti ne zaman icti hepsinj biliyorum eskiden arı mama veriliyordu ya bize cicibebe düşün şimdiki mamalar nasıl özel

1 Beğeni

4 saat emme arasinda cok da korkulacak bisey yok o kadar kafaniza takmayin. Gece emzirmelerine agirlik verin ki gunluk kalori açığını o sekilde kapatmis olur. Emmedi diye de hemen biberonla mama vermeyin ki meme reddi pekismesin, ve tabii ki asla israrci olmayin. Mesela emzirirken omzunuzun ustune görebileceği bi mesafeye sevdigi bi oyuncagi koyabilirsiniz, ona bakarken belki daha uzun emebilir.

1 Beğeni

Susn dört ayligiz üç buçuk aylıkken bizde yaşadık.uxulmeyin geçici durum ama kesinlikle biberon vermeyin.tam uykuya dalacagi sırada emzirin sessiz ortam olsun.gecdleride uyku hslinde emiyor.ama gündüz uyanıkken emmiyordu on beş gün kadar sürdü geçti.

Öncelikle sütünün olduğuna emın ol , mama yedıgı için emmeyı reddedıyorda olabılır . Kimyonlu Rezene iç gazını alır . Humana anne çayı var süt arttırıcı onları iç dut ve incir kaynatıp iç gün içinde sma fazla fazla iç . Sütün dolu dolu olur . Ama kendımde tespit ettıgım en önemli şey SU :droplet:. Eskiden hiç içmiyordum günde 1-2 bardak . Ama anne sütünü destekleyen en önemlı şey SU :droplet: . Şimdi her mutfağa gıttıgımde bir bardak içiyorum . Onun faydasını çok gördüm . Bol su iç dedıgım seylerı de içmeye çalış . Bebekler sütün dolu dolu gelmesını istermıs bol süt olursa içer senın bebiş de dıye düşünüyorum . Gaz dan dolayı da içmiyo olabılır bunun için bol kimyonlu Rezene iç bnce . Bende ayakta gezerek emzırıyorum o zaman emıyo oturarak emmıyo . Geçen bı yazı okudum ten teması emzırırken çok onemlıymıs üşür dıye korkmayın o srkılde emzırın yazıyordu bunu da denıcem . Allah hepımızın yardımcısı olsun sağlıkla buyusun inşallah yavrularımız :pray:t2:

1 Beğeni

Vala son raddedeyım BNde hak edıyorlar aslında . Sankı ben çocuğumu düşünmüyorum Vala herkes kendı çocuğuna Annelik yapsın bı rahat bıraksınlar bızı yeter artık …
canım işte bende baktım çocuk aç kalıyor mecbur mama vereceğim dedıgın gıbı yapacak bısey yok ama dırenecegım işte 3-4 ayları meme reddı fazlasıyla yaşanıyormuş pes etmemek için çabalıyorum bakalım nasıp

Bak bu dedıgınız çok mantıklı deneyecegım onu bugün inş işe yarar :smiling_face_with_three_hearts:
Evet o yüzden gemen mama vermek ıstemıyorum . Zaten geçen ay gece beslenmesı yapmıyordum doktor uyursa uyanmasını bekle dedı çocuğum o yüzden kılo almadı . Bu ay alarm kurup gece 3 saatte bır emzırıyorum .

İnşallah faydasini gorursunuz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Amon amın denıycem dedıklerınozı cpk tsk ederım

1 Beğeni

Rıca ederım :smiling_face_with_three_hearts:

Kızlar ben dün gece ten temasını denedım . Yıne krıze gırmıstı bızımkı emmıyordu naptıysam ayakta bıle emmıyordu bende üstünü çıkardım emmeye başladı Allahım çok şükür dedım . Bu konuda sıkıntı çeken anneler varsa sızde bunu deneyebılırsınız :cherry_blossom::pray:t2: