Oğlum 13 günlük oldu elhamdülillah ilk zaman sarılığı fazla idi ilerleyip hastaneye neyin almasınlar diye kendi sütümü sagarak biberonla vermeye başladım mecburen toparlasın diye birkac gündür göğüs ucunu hırslanıyor hırslanıyor ağzına sokup geri bırakıyor bunu nasıl çözebilirim biberondan kaynaklı meme reddi olduğunu düşünüyorum lütfen yardım edin
O sıra gaz geliyo olablirmi benim bebeğimde emerken ıkınıp sıkılıp bırakıyo zor emiyo. Bazen birakıyo tekrar ttutturuyorum gaz geliyo gazdan zor emiyor. Sanki süt değil gazoz içiyo çocuk
Bende de olmuştu asla emzik ve biberon vermedim acıktıgında hrp meme verdım en sonunda aldı . Biraz sabırlı ol memenı ver bıde burnu tıkanıjca falanda red oluyo hastalık var mı
Benimki 2 gün sonra tam 4 ayı dolduruyor 5 aya gireceğiz bu bir haftadır benimki de meme reddi başladı ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yani kafayı yemek üzereyim
3 ayda da böyle bir şey yaşamıştım ama zorla hani memeyi ağzına veriyordum kafasını kaldırıp bir daha aynı memeyi veriyordum bir problem yaşamıyordum ama şu an ağlama krizlerine giriyor
Gaz gelince memeyi bırakıyo olablirmi. Benimkide emiyo başta emerken sorun yok emmenin ortasında gaz geliyo sonra ayaklarını falan oynatıyo memeyide çıkarıyo ağlamaya başlıyorr
Bende Biberondan diye düşünüyorum
Canım ben biberon kullanmıyorum bir tanem anne sütü emiyor
Gaz olduğunu sanmıyorum çünkü hani 2 saatte ya da 3 saatte bir hala emziriyorum tam emmeye başlıyor ağzına aldığıyla çıkartıp kendini kasarak ağlamaya başlıyor istemiyor ben de anca ya şarkı söylüyorum ya onun gibi agu bugu yaparak bir şeyler yaparak bir nebze emmesini sağlamaya çalışıyorum ama iki kere çekiyor ondan sonra tekrar bırakıyor bu sefer de sütüm tam akmaya başladığı zaman da emmeyi kesiyor zaten anlayacağın süt boşa gidiyor
Hım peki bu meme reddimi oluyor , mamamı veriyosun emmiyince
Diş çıkarıyor olmasın emmediği zamanlardada huysuzluk oluyormu. Meme reddi nasıl olurki sadece anne sütüyle beslenen bebekte. Yani ben biberon kullanan bebeklerde olur diye biliyordum.
Sana demedim abla aciz bir kul’a dedim
Biberonla alakası yokmuş ben de şaşırmıştım yapsa idi başta yapardı dedim lansinoh süt sağma makinasının biberonu idi memeyle meredeyse uyumlu çok tavsiye eden vardı gazlanmaya başladı bizim oğlan hiç durmuyor sancı tutuyor sürekli bir de biraz burnu akıyordu temizlemeye başlayınca daha iyi oldu şimdi emmede tutmada sıkıntı yaşamıyoruz tabiki gaz sancısı ve burun tıkanıklığı olmadığı müddetçe.
Hepinize teşekkür ederim insan bebeği emmeyince doydu mu doymadi mı diye sürekli strese giriyor Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bizde lansinoh kullanıyoruz ama bizim oğlan biberon reddi yapıyor akşam olunca bikere mama veriyorum sütüm yetmiyor çünkü çok çok aç olmassa içmiyor mamayı. Ama böyle olması daha iyi belki başka biberon versem meme reddi olacaktı.
Hayır canım Mehmet dedi diyemem mamaya başlamadım çünkü bazı doktorları da danıştım Mehmet etti diş çıkartma evrelerinde olabiliyormuş böyle durumlarda asla mamaya başvurmayın diyor emmek istemiyorsa biraz daha zaman verin diyor ondan sonra tekrar bir daha deneyin dedi doktorum
Evet canım 2 aylık olduğundan beri salya akmaya başladı şu anda tam yarından itibaren 4 ayımız doluyor 5 ayımıza gireceğiz şu anda dişlerinin çıkma donemidaha çünkü eli ağzından bir dakika bile ayrılmıyor ne versem hemen ağza götürüyor memeyide şöyle benim iki çocuğum daha var iki çocuğumda da hiç böyle bir şey yaşamadım diş çıkarma evresinde meme reddi falan yaşamadım ortanca oğlum doğduğundan beri emmek istemiyordu ama anne sütü alsın diye ayakta emzirdiğimi bilirim Yeter ki emsin anne sütünden mağdur olmasın diye emme birakmasin da mamaya başvurmamak için her şekilde emzirmeye denedim en azından 6 aya kadar dedim ama çok şükür 1 yaşına kadar emzirebildim bunda da çocuğun bir anda hani memeyi veriyorum ağzına aldığı gibi ağlayarak geri çıkartıp kafasını geriye atıyor ve kendini kasıyor bu şekilde oluyor memeler reddi
İnanırmısın sanırım bugün benim oğlandada meme reddi oldı. Öğlen vakti meme verdim sinirlendi almadı. Yarım saat ağladı bi türlü almadı ağzına. Gittim mama yaptı mamayı gördü heyanlanmaya başladı verdim ağzına bir emmeye başladı. Sonra deneme amaçlı mamayı hemen çekti ağzından nie çektim diw ağladı. Tekrar meme verdi iki kere cokcok yaptı bıraktı ağladı. Bu meme reddimi oluyor
Diş ve ağrısı olduğu zaman meme red de olabiliyor bu yüzden hiçbir doktor diyor ki meme reddi yaşayan çocukları hemen mama vermeyin nasıl mama takviyesi verebilirsin çocuğunu kontrole götürürsün boyu kilosuna bakılır eğer kilosunda aşırı bir düşme yaşanıyorsa o zaman zaten doktor diyor ki mama takviyesi desteği verelim şu cc’lik de diye öneriyor zaten ama kendimiz kafamıza göre veremeyiz her meme reddinde mamaya başvurmayın diyorlar mesela benimki de aşır ağlıyor katıla katıla ağlıyor önce kaldırıyorum sakinleştiriyorum Bir balkona çıkartıyorum bir abileriyle güldürüyorum vesaire vesaire inanır mısın inek gibi ayağa kalkıyorum üstüne çömeliyorum hani emsin diye veyahut ayakta koltuktan destek ayak alarak kucağımda tutarak sallıyorum şarkılar söylüyorum ona şakalar yapıyorum memeyi ağzına veriyorum o şekilde emmeye başlıyor ama bir sustuğum zaman başlıyor tekrardan ağlamaya ve memeyi ağzından çıkartmaya
Canım sadece süt versem evet mamaya başvırmazdım ama benim sütüm hep azdı. 1 aylıktan beri mecbur mama veriyorum çönce emziriyorum bazen doyuyor. Bazende doymadoğını anlayınca mama veriyorum
Kusura bakma canım ben sütünün az olduğunu anlamadım yorgunluğuma ver dün de bir de dışarı çıktığımda ayağımı burktum herhalde incittim onun ağrısıyla gece uyuyamadım uykusuzluktan anlayamadım kusura bakma tekrardan