Meme reddi

Sevgili anneler
Bebeğim hastanede ebeler tarafından zorla memeye alıştırılmaya çalışıldı ve bebeğim asla memeyi almadı hala da almıyor 16 günlük olduk sütüm de az ama sağıp veriyorum genel olarak mama ile beslemek zorunda kaldık sarılık olmasın diye. Ama bu durum beni çok üzüyor meme ucu da yok denecek kadar az tam tutamıyor bununla nasıl baş edebilirim

Silikon meme ucu denediniz mi? Küçük bir şırınganın ucunu kesip meme ucunu vakumlayarak çıkarmayı deneyin pes etmeden sürekli çalışın. Az bile olsa süt gelir uyarı vermek gerekiyor siz yiyip için ama mutlaka bol su ile. Bebeğinizi de mama içiyor diye emzirmemezlik yapmayın hep önce meme verin emmeye çalışsın mama hazır beklesin biraz kenarda. Biraz uğraştırıyor ama vazgeçmeyin tutmuyor diye. Sağıp vermeyi bırakırsınız inşallah.

Silikon meme ucu denedim istemiyor onu da :frowning: çok deniyorum ama meme istemiyor zaten sütüm de az

Sezaryenle mi doğum yaptın? Yesen içsem dinlensen de az mı sütün takviye mi alsan acaba? Burada arama kısmına süt artırıcı diye aratırsan da çok fazla tavsiye var. Anne sütünü arttıran yiyecekler ve içecekler nelerdır? - admin tarafından #2
Meme reddi yaşayanlara tavsiye

Evet sezeryan doğum oldu. Bestlak kullandım hala da kullanıyorum ama günlük 70ml kadar en fazla süt geliyor süt arttırıcı her şeyi deniyorum

Benim de öyleydi canım zamanla arttı farklı şeyler dene pes etme hiç moralini de yüksek tut :heart:

Merhaba canım bebeğini saglikla buyut insallah bende sezeryan ile dogum yaptim ve sutum cok azdı ne yaptiysam olmadi 2 ay emzirebildim ve bu surecte mama da verdim mecburen maltlar ictim bulgur dediler sogan dediler hurma dediler hepsini denedim sagim da yapıyordum bazen ne yaparsan yap bence bünyeyle alakalı bir durum gelmiyor en iyi getiren sey bende uyku oluyordu oda malum uyuyamiyorsun annelik evhamindan dolayi hic vicdan yapmana gerek yok her bebek anne sutu ile büyümüyor simdiki mamalar da cok vitaminli bence suan 5.5 ayligiz gelişim olarak onde gidiyor bebegim ve cok sukur ki hic hastalik gecirmedik simdiye kadar demem o ki bence anne sutu tabiki cok önemli ama olmayinca da psikoloji olarak kendini kotu hissetmen bebege de gecer rahat ol :blush:

1 Beğeni

Ne kadar sagilirsa sagilsin bebeğin temasi kadar sürt getirmiyor maalesef..sağlıkla büyütün bebeğinizi rabbim bol süt nasip etsin su çok önemli heleki yaz sicaginda en az 3 4 litre su lazım size biri demiş siringayla meme ucu çıkartmayi denedinzmi belki bı kaç kere yapılsa etki eder inşaallah emzirebilirsiniz sizin moraliniz de çok önemli sütünüzün az olduğunu düşünmeyin vücut gerçekten öyle üretiyor kendimden biliyorum acaba yetmiyor mu dediğim zamanlar gerçekten çok az oluyor moral onemli rabbim emmeyi nasip etsin yavrunuza​:heart::rose:

1 Beğeni

Evet kesinlikle size katılıyorum ama çevre sürekli anne sütü anne sütü emzir diyor bilmiyorlar ki arka planda ne zorluklar çekildiğini

Çevreye sakın takılmayın onlar hicbir sekilde susmuyor zaten inanin yeni dogum yapmış birine asla sormuyorum emiyormu diye çünkü bu bana hadsizlik geliyor kimse annesinden daha çok bebeğini düşünemez o yuzden nasil bir yolda ilerlemek isterseniz o yola devam edin :folded_hands:

İlk bebeğimde yaşamıştım zor bir durum bana zorla da olsa vermemi söylemişlerdi etrafımdan öyle bir hata yapma sağ şırınga ile parmağını ağzına koy az az damlatarak ver biraz daha sonra memeni ver eğer halan almıyorsa hiç zorlama sağım yaparak sütünü verebilirain doğal bir durum etrafındaki insanları dinleyerek strese girip sütünü azaltma canım her şekilde büyüyorlar şuanda kızım 5 yaşında 7 aylıkta oğlum var ve kızım reddeddi diye oğlumda çok korktum ama her bebek bir olmuyor meme reddini bir dönem oğlumda da yaşadım ve hastanede bana emzirme eğitimi veren hemşirem(Allah ondan razı olsun kızımda da karşıma çıkmasını çok isterdim) bana zorlamamaı ilk başta şırınga ile deneyip tutturmayı tutmazsa sağım ile beslememi amyledi neyseki zorlamadığım için oğlum memei tekrardan tuttu bu yöntem ile umarım senin bebeğinde yeniden döner