Bebeğim doğduktan sonra bir hafta hastanede yattı ve biberonla beslendi şimdi 2 aylık oldu hala biberonla besliyorum memeyi tutturamıyorum çok ağlıyor bunu aşan varsa lütfen yardım etsin çok istiyorum emzirmeyi en büyük hayallerimden biriydi,etrafımdaki çoğu kişide anne bebek bağının emzirmeden geçtiğini söylüyor bebeğim sevgiden eksik kalıyor gibi depresyona gireceğim neredeyse ,uzaktan danışmanlık alan var mı faydası oluyor mu bir bilgisi olan lütfen yazsın
Bı bağlantı paylaşmaya çalıştım ama olmadı. Adem Güneşin YouTube da bir videosu var onu izleyin. Ben çocuğumu emziremiyorum diye yazarsanız çıkacaktır. Bağlanma ile ilgili söylediğinize istinaden.
Emzirmeye nasıl alıştırabileceğiniz hakkında bir fikrim yok ama anne bebek bağının yalnızca emzirmeden geçtiği algısı sadece sizi üzmekten başka bir leye yaramaz ki bunun doğru olduğunu asla kabul etmiyorum. Her anne ister ama bazen şartlar buna el vermeyebilir. Lütfen kendinizi mutlu edecek, size iyi gelebilecek şeylere odaklanın. Sağlıklı olması yanınızda olması ne büyük nimet. Varsın emmesin biberondan alsın sütünüzü veya yalnızca mama ile beslensin. En güzel en özel anlarını bu şekilde yaşamayın olur mu? Ha bir de etrafa pek kulak asmayın
Allah razı olsun
Teşekkür ederim dediğiniz gibi varlığına bin şükür
Ayyy seni o kadar iyi anlıyorum ki biz de 2. Ayda başladık emmeye senin gibiydim en büyük hayalim bebeğimi emzirirken gözlerine bakmak o yutkunma seslerini dinlemekti öncelikle silikonla emzirmeye çalış ve ikincisi sütün azaldiysa süt sorunu çözüldü diye konu açmıştım ona bak istersen emzirme danışmanlığı almıştım onun verdiği tarifler var süt arttirma için. Bir de bana ilk okudugumda saçma gelmişti ama bi hastane işim vardı bebeği sabah 8 de anneme bıraktım akşam 6 gibi gelebildim yanına o gün silikonla denedim emmisti beni. Ozlemesi gerekiyor diye okumuştum ama Allah var inanmadım . Şimdi 3,5 aylığız sütüm azaldi yaksalim 1 haftadır da mama verdiğim için beni emmiyor ben de saldım artık demekki olmayinca olmuyor diye . Ama sen elinden geleni fazlasıyla yapacaksın eminim çünkü aynı senin gibiydim depresyona girmiştim artık yaşamadan atlatilmiyor kim ne derse boş şuan sadece şunu biliyorum mükemmel bir annesin senden daha iyi hiç kimse senin bebeğini anlamaz ve bağ olayı da 1 ay sonra falan bak sen emzirsen de emzirmesen de baskasinin kucağında bile gözü sende olacak işte o yetiyor gerçekten
Öncelıkle sütünün olduğuna emın ol . Mesela bende sütüm var sanıyordum meğer az yetmıyormus . Meme reddi yaşıyoruz Bızde 3.5 aylıgız . Süt arttırıcı şeyler denıyorum gerçekten gıssedıyorum ki bebegım artık emıyo . Her yolu denıyorum ayakta emzırıyorum bütün evı turluyorum resmen . Ten teması mesela onu da denedım üşür dıye korkma . Her yolu dene . Ben şunu anladım ki asla pes etmemek gerekıyo. Pes etmıcem elımden gelene yapıcam en azından 6 aya kadar emse bu bıle yeter . Kendını üzme bağ sadece emzırmekle olmuyo onu 9 ay karnında sen taşıdın dogdugunda ilk senın kokunu aldı her an gece gündüz sen yanındasın bebekler hıssedıyo . Sen onun annesısın ona en yakın sensın sadece kendını motıve edecek şeyleri denemeye başla ve hıc pes etme . Tüm uğraşlarına rağmen almıyorsa ıste o zaman yapacak bısey yok zaten almayan çocuk almıyo çünkü . Sen mükemmel bır annesın bunu hep kendıne hatırlat 🩷kımse senın çocuğuna senden ıyı bakamaz bunu asla unutma
Yaa gerçekten duygulandım yazdıklarınıza hepsi okadar doğruki,bende okudum dediğiniz gibi uzak kalınca özleyip emmek istemesini ama kıyamıyorum uzak kalmaya da neyse hayırlısı artık çok şükür bunada
Ağlıyor diye kıyamıyorum hemen pes ediyorum ben,bu süreci biberonla devam ettireceğim sanırım ama yazdıklarınız okadar motive olduki birebir annelerden bunları duymak iyi hissettirdi teşekkür ederim
Rıca ederım her zaman sağlıkla büyüt bebişini inşallah 🩷
Benım kızım d 2 aylık ve mmeeme reddı olmaya baslamıstı .İlk dogdugunda bebegım mememın ucunu tutamıyordu sılıkon gogus ucu kullanmaya basladım . Bebegım sarılık oldugu ıcın ılk gunden itibaren mama verdım 1 ay boyunca nerdeyse gunde 8 kere biberon la mama verıyordum. Tabı sılıkonla da vermeye calısıyordum aama cok az emıyordu. Stresden sutum azaldı ve bebegım sılıkonlada tutmak ıstemedı . Hep aglıyordu emmıyordu benı bende sagdıgımı fln verıyordum bebegım 50 gunluk olunca bırden sılıkonu bıraktı . Gogusumu tutmaya basladı sınırlenınce fln cok zorlamıyor hemen sılıkonla verıyordum . Yada bıraz sılıkon sonra mememı tutyordum . Boyle boyle emmeye basladı sonuna kadar hıc bosaltıgını gormedım azalınca sut sınırlenıyır memeyı bırakıyordu . Sımdı de 10 gundur sılıkon kullanmıyorum. Bazen emmek ıstemıyor dırenıyor ılk once agzına emzık verıyor sonra gogusumu tutyorum sutum az ama ben ona da buldum cozum . Bır mememı bıtırsın dıye beklemıyorum hemen aglayınca doger mememe gecıyorum onu emıyır . Oyle oyle yapa yapa gunde sadece 4 kere biberon la verıyom gece 12 de mama verıp sabahın 10 kadar kendımı emzırıyom. Iyku lu oldugu ıcın bıraz emmıyor gerı uyuyor. Bebekle ınatlasman yavas yavas adım atın sutunuz yoksa da emmek ıstemez gunde 8 kere verıyorsanız 7 dusurun yada ml dusurun her uyandıgında ılk gogusunuze tutun bebegı . Sonra mama verın bır kac yontem var ama ben yapmadıgım ıcın o yontemlerı sıze onermıyorum. Bn sabırlı olmaya calıstım ve mama olayını yavas yavas azaltım. Kendı sagdınızı verın sutunuz varsa bebekler bır zaman sonra mama ıle anne sutunu ayırt edebılıyor.