Meme tutma beslenme

Kızlar merhaba. Biz 33 günlük olduk. Daha önce silikon uç kullanıyorum, meme ucum yok diye konu açmıştım. Silikonla başlayıp çıplak memeye geçiş yapmaya çalışırken işler tersine döndü. Büyük uğraş ve ağlama eşliğinde silikonu tutuyorduk. Son zamanlarda silikonu da tutmayınca önden biberonla tadımlık kandırmacalık mama yada sağdığım sütten verip silikona geçiyorum. Çıplalk memeyi hiç tutmuyoruz zaten ayda yılda bir şans eseri. Areola kısmım çok geniş ucu da sağımla emmeyle hafif çıksa da kızımın ağzı çok minik memenin de ucu şişkin olduğu için ağzına girmiyor. Biberonsuz eskisi gibi direkt silikonla tutsun diye uğraşıyorum dünden beri (çıplak memeyi gözden çıkardım çünkü) ağlamaktan helak olduk yine de önden biberondan süt ağzına gelmeden tutmadık. Böyle yaşayan var mı ya da biraz büyüyünce kendiliğinden memeyi tutar mı? Bir de meme emmeyle doymuyor mama, sağdığım süt, silikonla meme işte hepsini bir arada götürüyoruz. 60 ccden aşağı ile doymuyoruz ebe de 30 cc yeterli midesini büyütmüşsünüz çocuğun 60 ı geçmeyin dedi bazen memeyle birlikte daha fazlasına çıktığı oluyor genelde. Çok mu fazla sizce. Daha azını versem de uyumuyor bile açlıktan, memeden sonra bir süre geçince doymadığı için mama alıyor bazen 40-60 içiyor. Memede konfor için kalıyor çünkü alışık olmadığı için ne kadar emdiğini de bilmiyorum. Düzelteyim derken iyice mi batırdım ne yaptım silikonu tuttururken şimdi süt şartlı tutuyor ya :frowning: emsin diye her yolu deniyorum. Artık doysun da moduna girdim. Ama nereye kadar her memeden önce muhakkak yanımda mama hazır olması gerekiyor ki silikonu tutsun.

Öncelikle çok güzelsiniz çok güzel gülüyorsunuz​:heart_eyes::smiling_face: şimdi şöyle ki böyle bir sorun yaşamadık sadece 1 2 gün kadar meme reddi yaşadığım bir süreç olmuştu fakat sonradan kendi kendine geçti o süre zarfında da kendimi sağım yapıp biberonla veriyordum ama her seferinde memeyi de teklif ediyordum bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar illaki vardır ben sadece çok fazla mama veriyorsunuz ile ilgili şunu söyleyebilirim bir tane doktor her çocuğun doyma sınırının başka olduğunu söylemişti yani belli bir cc’ye bağlı kalmadan çocuğunuz ne kadar istiyorsa verebilirsiniz demişti ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bunu da inanın ki bilmiyorum şunu söyleyebilirim bebeğim 10 aylık ve burada okuyorum mesela şu saatte emziriyorum bu saatte yemeğini yediriyorum gibi benim bebeğim asla öyle değil ne zaman isterse emmek istiyor yani inanın hepsi birbirinden farklı oluyor demek ki. Umarım konuyla alakalı bilgili arkadaşlar sizi bilgilendirir.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki 19 gün oldu bizim de ilk emzirmede benim de göğüs ucum çöktü çocuk ağzını yaklastirinca hemsireler siringayla çıkardı yine kaçtı bir tane hemşire silikon başlık önerdi kullanmaya başladım hala kullanıyorum arada normal deniyorum tutamayinca çok ağlıyor dayanamayıp geri silikon kullanıyorum benim bebeğim bir maç gün evde kaldı sonra ateş için götürdük elleri ve ayaklarında kuruluk vardı hastanede fark edip sıvı kaybından suphelendiler kan idrar aldılar bebeğinden bir hafta sıvı kaybı ve farklı sağlık sorunları da ortaya çıkınca yoğun bakımda kaldı çok zor bir süreçti hep iyi doyduginu düşündüm malesef yeterli olmamış yoğun bakımda iki saatte bir emzirme saatinde giriyordum yanına hemşireler sağolsun hep emzirme konusunda moral olarak destek oldular taburcu olduk çok şükür ama aklımda hep şüphe doyuyor mu düşüncesi çevre de hep emzir bol bol şöyle emzir böyle emzir aç kalmasın gibi yorumlar yapınca deliriyorum onlar böyle yaptıkça ben daha çok stres yapıp kendimi suçluyorum yetiyor muyum doyuruyor muyum benimki biberini da sevmiyor sahip verince kusuyor midesi kalkıyor desteklemek istiyorum arkasından ama ne yazık ki o da olmuyor rabbim yardimciniz olsun