Meme ucu yarası

Merhaba arkadaşlar.Ben ilk doğumum da oğlumu hiç emzirememiştim .Meme ucu yaram üst seviyedeydi resmen ucu kopacak artık diyordum .Apse drenajı falan yapılmıştı o zamanlar.1 buçuk yıl sağarak vermiştim Şimdi bu doğumumda sözde hamileyken hazırlık yaptım zeytinyağı sürdüm falan masajlarla kafaya koymuştum emzircem diye ama yok yine uç yok diye başladı yaralar.E bebekten aldığım bakım kremini kullanıyorum sürekli gümüş kapak kullanıyorum bana mısın demiyor. 3 gün ara verdim geçer belki diye bugun tekrar emzirmeyi denedim .13 günlük bebeğim daha 1 saate yakın da meme de kalıyor .sanırım çabuk yorulduğu için de sürekli bırakıp bırakıp tekrar tekrar aldığı için de anında yine yara oluyor çok yoruldum .Nasıl geçecek bu :pensive::pensive:Normal de dururken bile sızlıyor uçları .

Ben lansinoh kremini kullanıp üzerine gümüş kapak kullanıyordum ertesi güne iyileşiyordu.bir kaç arkadaşım tahin yağını kullanmıştı iyi gelmişti

Lansinoh kullanmıştım ben de sadece çok iyi gelmişti

Ben de incia krem kullanıyorum gümüş kapak hep kullanıyorum ama asla geçmedi.Emdiği an yine aynı oluyor

Evde ki bitince bende onu deneyeyim en iyisi :pensive:

1 Beğeni

Sağlık ocağı na gittigimde emziremiyrm gogsum acıyor dedim bana nasıl emzirebilecegimi öğretti kantaron yağı sürüp streç yapıyordum yumuşak tuttu bana bunlar ii geldi

Benimde tek meme ucumda olmuştu hem krem hem silikon ucla emzirdim 15güne geçti

her gün 1 kez deniyorum memeye tutmayı ama emzik muamelesi yapıyor hiç çaba yok

Ilk emzirdigim dönemde bende bağırarak emziriyordum yaralardan ötürü.
Küçük gogus ucum öbek öbek patlamış mısır misaliydi korkunç bir görüntü :slightly_smiling_face:‍↔
Lansinoh kremin çok faydasi olmadı bana.
Tahinin uzerindeki yağı sürdüm bu yumusatmaya sebep oldu.
Bir de göğüs kalkanı kullandim hep hava aldı,diğer türlü sütyenime veya pede yapışıyordu.
Kalkan bence faydalı.
20 gün sürdü bu durum sonra eski halimize döndük.

Benimde aynı beyazlıklar ve yarık şeklinde açık yaralar var. Tahin yağı ve hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama geçmedi, emzirmek işkence gibi geliyor çok üzülüyorum

Evet ya .Ben şuan hep sağarak veriyorum.Sadece tamamen unutmasın diye günde 1 sefer silikon uç ile emzirmeye çalışıyorum .O saat bile geldiğinde acayip geriliyorum .1 saat sürüyor bence doymuyor çekmiyor diye tahmin ediyorum. Çünkü memeden ayrılınca yine istiyor ağlıyor .Peşinden sağdığım sütü veriyorum biberonla .Herkes diyo daha çok küçük güçlenir elbet diye ama bakalım.

Vallahi o halde emzirmeye devam edebilen kadınlara helal olsun diyorum.Benim mi ağrı eşiğim çok düşük anlamıyorum.Gerçe hastanede ilk gün kendim de illa bu sefer emzircem diye direttiğim için akşam kan şekeri düştü bebişin.İnatlaşmakta iyi değil.

Hava almasını sağlayın.Seçenekler çok,hangisi iyi gelir deneyerej bulmak lazim.
Fito krem ve garmastan pomat kullanan arkadaşlar vardı fikir olsun.
Bir de ayva çekirdeği mevzusu var bildiğim.
Ben bunları deneyimlemedim.
Dediğim gibi 20 gün acı çektim sonra düzeldi.
Allah kolaylık versin dişleri çıktıgında halimiz ne olacak merak ediyorum :smiling_face:

2 Beğeni

Haklısınız.Kolay geçmiyor o günler,bir de gogus ucu hassas hanimlar var hani eşe dahi elletmeyen :face_with_peeking_eye:Işte ben onlardanım.
Birde o zamanlar kocaman şişen meme ucuna alışan bebiş,iyileşme olduğunda eski formuna dönen meme ucu ona yabancı ve küçük geliyor.Hala adapte olamadı mesela.
Memenin geniş cevresi ile emzirme diyorlar ama benimki komple alamadı bu da yapilan büyük bir hata…

Ayva çekirdeğide denedim oda işe yaramadı şimdi lansinoh krem kullanıyorum inşallah ise yarar. Gümüş kapakta takıyorum en başından, çok sevindim senin geçmesine darısı bize

Ben biberondan korktuğum için sağamiyorum, keşke en başından kimseyi dinlemeyip silikon uçla emzirseymişim diyorum ben

Benim de ilk bebeğim ve yara olmuştu emzirirken resmen ağlıyordum ama hiç bırakmadım emzirmeyi on gün kadar sürdü geçti.her emzirme sonrası lansinoh kremi sürüyordum

Öncelikle geçmiş olsun… size doğal bir yöntem söyleyim. Ayva çekirdeği jeli yapın. Bildiğimiz ayvanın çekirdeklerini çıkartın bayağı olsun cekirdekler 8-10 tane kadar. Çekirdekleri küçük bir kaba ya da kaseye koyun içine 1-2 yemek kaşığı su. Suyun içinde bekleyen çekirdekler jelimsi bi yapı oluşturacak ve onu göğsünüze sürün anında çözüm :heart:Not: suyun içinde 1 gün bekletin. Cok fazla su koymayın

işte ben silikon uçla denedim ona rağmen yara oldu.Alsa emse doysa ben yine dişimi sıkacaktım ama yok ememiyor onunla da

16 gün oldu hala geçmedi hassasiyetim