Meme ucunu tutamama

Merhaba anneler 26 gunluk kizim var kilo kaybi oldugu icin mama basladilar hastaneden cikmadan daha devam etmemizide soylediler biberonla verdim malesef gogus ucumda var emiyodu cok guzel ama 1 haftadir gogus ucumu tutuyo geri kaciriyo sinirleniyo bi turlu tutuo rahat ememiyo 1 saat ugrasiyorum resmen aç kaliyo mecbu yine mama veriyorum nasil duzelicek bu sasirdim kaldim

Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum bir memeyle emzirebiliyorum sadece diğeri içinde göğüs ucu tutucu silikonlar var onunla denedim tuttu lakin meme reddi de olduğu için alıp geri çıkarma ıkınma istememe durumu hala zorlanıyorum aparatları düşürüyor tekrar yıka ver ağlaması falan hala düzelmedik lakin o şekilde emdi yani hiç emziremediğim mememi

Gogus ucum var ama kavrayamiyo diliyle 1 haftadir boyle sinorlenip agliyo iyce tutamiyo internetten bakdim meme karmasasi biberon emzik emen bebeklerde olurmus cozumu yazmiyo bulamadim gogus ucu tutucu aklima hic gelmedi bide onu deneyim bari . Manuel sagma pompasiyla ucunu cikarabilirsin canim ilk bebegimde ben oyle yapmisdim

Aynı problemi yaşadım. 2470 gr ile 36+4 de doğdu kızım. Kilo düşük deyip anne sütünün yanında mama da olacak dediler. Bana göğüs ucun yok deyip silikon uç da taktirdilar hastanede. İlk başta şırınga ile mamayı içti sonra istemedi. Silikon uçla da yeterince cekemeyip doyamayinca sarılık oldu. Mutlaka beslenecek dediler mecbur mamayı da anne sütünü de biberonla verdim. Kaşık biberon diye bişey varmış onu bilmiyordum. Soyledilerse de o an gerçekten hatırlamıyorum. Ebelerim iyi değildi özel hastane olmasına rağmen doğum da kötü geçmişti. Neyse binbir çeşit yol denedim. Silikon ucun basini yavaş yavaş kesme, emzirme destek sistemi, bu problemi yaşadıktan çok sonra kaşık biberonu da öğrenince onu da denedim. Bardakla icirmeye çalıştım. Yok. Tutmadı. Artık o kadar çabaladım ki kızım kucağıma gelmek istemez oldu yine biseye zorlayacak beni diye. Özel hastanede emzirme eğitimi aldım yok. Onlar zorla bağırta bağırta ağlayınca az buçuk tutup emdi bende yok. Psikolojim gerçekten harap olmuştu. Emzirirken bu kadar zorlanacağım aklıma gelmezdi. Şırınga ile ile çekip ucunu çıkardım bir şekilde ama silikon ve biberondaki plastiğe alışık olduğu için çıplak memeyi istemedi. Kucakta denedim ben mi beceremedim bilmiyorum yine olmadı. Bende mecburen 6.ay bitene kadar sağarak sütümü verdim. Biz kızımla psikolojik olarak çok yiprandik o yüzden cabalamayi bıraktım çünkü ailem artık müdahale etmeye başladı bırakmam için. Umarım siz de işe yarar bu yöntemler. Ben yaşadım kimse yaşamasın inşallah çok zormuş.

Ah canim benim sutun varken emzirememek okadar kotuki seni cok iyi anliyorum ilk cocugumda gogus ucum da yokdu sutumde bi anda kesildi 2 ay bile emziremedim bu yuzdende iki gogsumdede cogunluklu kistler var . Bu hamileligimde de ogrenir ogrenmez sut sagma makinasi aldim ki sutum kesilmesin diye gogus ucumda var sutumde geldi hastanede ama yara oldu emziremedim kilo kaybi olunca hastanede mama baslaidlar siringayla bi anda elle ayarlanmiyo fazla gidiyo diye biberonlada verdim vermez olaydim kasik biberon aldim ama onunlada icemiyoki kassik.gibi fazla gidiyo bosa akiyo hep inat ettim mama vermiycem ac kaldikca mecbur emicek bi sekilde cabaliyorum bakalim

Rabbim yardimciniz olsun inşallah. En çok da göğsünden akan sütleri görünce çok ağladım. Eller serbest göğüs pompası falan bile aldım bir damlası boşa gitmesin diye. Sağmak hele de sürekli o kadar zor ki. Elinizden geleni yapın. İnşallah siz yapacaksiniz :people_hugging:

2 Beğeni

Kasik biberonun alt kismini isaret parmaginizla hafifce bastirinca daha az geliyor süt

Amin canim insallah . Senin adinada cok uzuldum inan yani bazi anneler sirf gogsu bozulmasin.yada keyfinden emzirmiyo memeyi biraktiriyo bizlerde mucadele ediyoruz iste boyle vardir herseyde bi hayir

Yalancı emzik kullanıyormusun ben onu verip sakinleştiriyorum 2 saniye sonra hemen çekip mememi veriyorum tabi her seferinde ise yaramıyor fakat genelde işe yarıyor. Bide mamayı biberon yerine kaşıkla verebilirsin (kendim uygulamadım çok uzun sürüyor diye)

Öyle kadınların varlığına inanmak istemiyorum…

Evet kullaniyorum bunuda bi deneyim insallah ise yarar. Kasik biberon aldim onunla beceremedim malesef

Yalancu emzik meme reddine sebep olurmu 4 günlük bebeğime emzik kullanabilirmiyim