Merhaba kızlar bebeğim 14 aylık emzirmeyi önce kademeli olarak azalttım ve bitirmeye çalıştım ancak olmadı 1 ay sonra artık tamamen keseyim dedim dün hiç vermedim ve göğsüm bugün çok şişti.Hiperlaktasyon problemim olduğu için başından beri zor bir emzirme süreci geçirdim iki göğsümden de birkaç kez mastit oldum ve genel cerrah gezdim bir sürü serum antibiyotik kullandım.Doktorum geleneksel yöntemlerle sütümün geri çekilemeyeciğini söyledi mr ultrasonda çekildim ve ilaç verdi bugün içmeye başladım 3 gün arayla kullanacağım ancak göğsüm çok şişiyor her ikisinde de sert kitleler oluşuyor elimle hafif sağıyorum yumuşatıyorum yarım saat geçmeden yine aynısı oluyor göğüslerime limonda sürüyorum soğuk kompresste yapıyorum ancak faydası olmuyor gibi ne yapacağımı şaşırdım benim gibi bir süreç yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? Sütüm ne zaman geri çekilir süreç nasıl oluyor gerçekten çok yoruldum artık ![]()
Merhaba bende kademeli yapmaya karar verdim olmuyor mu acaba 2 gündğr 2 kez emziriyorum hep hayır diyorum 1 ay önce denemiştim sonra kıyamamıştım şuan kararlayım o süreçte biraz azalmıştı sizde azalma olmadı mı bir ayda hiç
Haşlanmış lahana yaprağı koymak çok iyi geliyor demişlerdi deneyin isterseniz bir de adaçayı çok geçmiş olsun
Bende kademeli işe yaramadı geceleri daha da düşkün oldu o yüzden bende bi anda kesmeye karar verdim kafamda bitirdim çünkü bende kıyamıyordum ama böyle ikimizede eziyet olmaya başlamıştı gece sık emdiği için sütümde tekrar artma oldu
inşallah sizinki kolaylıkla olsun ![]()
Çok teşekkür ederim
Gece çok daha zormuş evet gündüz hep doyurmaya çalışıyorum bakalım bende kafamda bitirdim önce yemek diyorum hep hava da ısındı hep çıkarıyorum. Sizde inşallah mastit olmadan bitirirsiniz soğuk kompleks duydum bende hep çok şişerse biraz sağıyorum elimle
Kesinlikle gece daha zor gündüz bir şekilde oyalayabiliyoruz dün gece soğuk buz kalıplarını koydum biraz daha iyi geldi gibi bugünde lahana yaprağını deneyeceğim bakalım inşallah faydası olur
Nasıl geçiyor bende gündüz bir yapabiliyorum ama gece 2-3 saat baktım uyumuyor verdim