Memede uyuyan bebeğin gazı nasıl alınır

Kızlar merhaba, bebeğim memede uyuyor gazını alırken uyanıyor sonra uyumak için tekrar meme istiyor bu böyle bir döngü haline girdi. Gazını almasam uykusundan uyanıyor almak istesem de ağlıyor uyku için tekrar meme istiyor napıcam hiç bilmiyorum

Bebeğin ne kadarlık ve gazlı bir bebekmi bilmiyorum ama biz de aynıyız ben uyuyorsa gazını çıkarmadan yan yatırıyorum 2 aylığız şükür gaz sorunumuz yok

1 Beğeni

Ben göğsüme dik olarak yatırıyorum. Yani bağrıma. Pilates topunda hafif hafif zıplarken çıkarıyorum. Uykusu açılmadan. Benimki de aşırı gazlı bebek. Ne zormuş , ne bitmez gazmış brn hayret ettim artık

1 Beğeni

Allah kolaylık versin işin zor vallA

1 aylık olduk ve evet gazı oluyor uykusundan uyanıyor ağlayarak

1 Beğeni

Aynı şekilde alttan gazımız hiç bitmiyor, pilates topum yok ama

Pilates topu bizim hayatımızı kurtardı. Gebe okulunda öğrenmiştim bu taktiği. Dikişlerimin acısı azalınca hemen denemeye başladım. Evet yorucu ama başka türlü susmuyordu. Topta hemen sakinleşiyor. Eğer alırsanız 65 cm olanı alabilirsiniz. Küçük olanlar daha yorucu olabilir.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim işe yarıyorsa alıyım gecede mi aynı şekilde çıkarıyorsun gazını

Gece gözleri kapalı gaz sancısı ağlaması yapıyor, yani uykulu oluyor baya. Hemen kalkıp kucağıma alıyorum ya da kendim oturur pozisyonda yine bağrıma koyuyorum. Genelde dik pozisyona gelince direk çıkarıyor. Bazen biraz sırtını okşuyorum aşağıdan yukarıya. Çok ağlar sakinleşmezse topa oturuyorum yine. Yani ben başka çözüm bulamadım. Ne ben ne doktor. Doktor da dedi aşırı gazlı, normal bi gaz değil bu diye. Ama korkmayın dedi bebeğe bi zararı olmaz, anca siz yorulacaksınız dedi. Biz de olmasın da yorulalım dedik. :joy: yani 10 günlükten beri aynı, şuan 2 bucuk aylığız. Bi ara sadece göğsümde uyuyordu. Kendime bağlayıp sırt üstü uyuyordum. Şimdi yanımda uyuyor sadece o da gece derin uykuda emerek dalıyor. Gündüz sadece kucakta uyuyor. Kendim bakıyorum bebeğe ve bazen eşim gelene kadar tuvalete giremiyorum. Çünkü kucağımdan koyunca mosmor olana kadar ağlıyor. Tek kolumda tutarak emzirirken, kendime bişeyler hazırlayıp yiyorum. Böyle yemek falan yapıyorum, bulaşık yerleştiriyorum. Pilates topunda zıplarken emzirerek yemek yiyorum. Yani hayatım 2 aydır bu şekilde. Başka dert olmasın, gaz da geçsin diye dua ediyorum. Tüm bebişler sağlıklı olsun. :smiling_face_with_three_hearts:

Bizimde aynı gece gözü kapalı bacaklarını çekerek ağlıyor bazen çok rahat çıkarıyor bazen çıkaramıyor. Yan yatırmayı denedin mi öyle de mi yatmıyor. Bende öyleyim tek bakıyorum ne birşeyler yiyebiliyorum, ne de iş yapabiliyorum gündüz çok derin uykuladı olmuyor uyanık kalınca da kendi kendine duran bir bebek değil
Annelik hiç kolay değilmiş gerçekten Allah hepimize bol sabır versin

Aynı aynı, geceleri genelde yan yatıyor. Ama gündüz kucaktan başka uyumuyor.