Memeyi bıraktık

Ayyy kızlar sonunda memeyi bıraktık yaklaşık 1.5 haftadır emmiyor ve gece deliksiz uyuyor o kadar rahatladım ki eskisi gibi uyku bölünmeleri yok sabah daha iyi uyanıyorum özlemişim ya deliksiz uyumayı kendiside rahatladı hem sürekli memede değil bende gece uyanmadan uykusunu tam alıyor bir süre sonrada odasını ayırırım

Gözün aydın deliksiz uyku gibisi yok :melting_face:

Ayy gerçekten sağol canım özlemişim valla :pleading_face:

:clap::clap::clap: tebrikler

Nasıl bıraktnz anlatabilirsiniz bende düşünüyorum da

İlk başta sabah kahvaltı yaptırıyorum ki memeyi unutsun öğlen uykusuna geçeceği zaman süt veriyorum biberonda tabi bu arada meme uf olmuş diyordum hatta salça sürdüm salçadan sonra yaklaşmadı gece uyanınca bir kaç gün direndi çok geç uyuduk ama hep pışpışlayıp ninni söyledim zamanla alıştı biniyle uyumaya hatta uyutmadan önce parka çıkarıyorum yorulsun enerjisini atsın diye yoksa gece çok geç uyuyor böyle böyle bıraktı ama kararlı olmanız Lazım ben daha öncede denedim çok ağlıyor diye meme vermiştim şimdi net bir şekilde meme uf meme bitti artık dedim ve kendide alıştı arada kendisi meme bitti yok diyor umarım sizde en kısa sürede bırakırsınız :folded_hands:t2::pink_heart:

Gözünüz aydın darısı başımıza :herb: peki bu süreçte mama alıyor mu bebeğiniz merak ettim

Merhaba herkese bizde 14.gün meme bırakma yolundayiz.(21aylik) erken diye düşünen olursa hem işe başlayacağım ve başlamadan kesmek istedim hemde süt zaten çok yoktu emzik niyetine kullanmaya başlamıştı beni artık bunalttı baya.

Deneyimimden bahsetmek istiyorum;

Bundan 2 3 ay önce salca, sirke yöntemini deneyerek kesmeye çalıştım. Sadece 1 gün deneyebildim çünkü feci ağlamaları oldu, özellikle uyku saatlerinde. Ha bu arada sirke ve salca varkende emdi. Sonra vazgectim demekki ikimizde hazır değiliz diye önce meme uyku ilişkisini kesmeliyim dedim.

Ogünden bugüne emzirmeden ayağımda salayarak bazen pişpiş yaparak uyutmaya çalıştım uyurken meme yok uyanincs vercem diyerek her seferinde sakinleştirdim bazı günler ağladı bazen direndi ama sonra sonra alıştı.

Şimdi kesme sürecimize gelince bildiğiniz ameliyat bantlarını bantlayarak yara oldu şeklinde söyledim. Gün içinde oyalamaya çalıştım bazen teyzemiz bazen anneannemiz destek verdiler. Ama en kolayı ne oldu derseniz uyku öncesi ağlamaması direnmemesi oldu. Çünkü uyku öncesi krizlerini aştığımız için.

Sonuç olarak hala tam emmeyi unutmuş sayılmaz bazen istiyor ama yok diyorum başta tek göğsümden süt geliyodu diger göğsümde birşey yoktu zaten sütüm yokmuş falan dedim ama son 3 gündür başta süt gelip sonradan gelmeyen göğsüm mastit oldu oysaki süt gelmedigi halde ve 10gün sonra.

Emzirirkende olmuştum da o mastitle alakasi yok baya kötü yaşadım bu sefer.

Olumlu yanlarına gelirsek vazgeçmesede daha kabullenir oldu eskisi kadar sormuyor. Geceleride kalkması azaldı aslında ama bazen ağlıyor çığlık atıyor öyle atak gibi şeylerimiz var.

Umarım açıklayıcı olmuşturr :cherry_blossom::blush:

Yok ben ne yersem ondan veriyorum bide öğlen çorba içiyor herhangi bir mama vermiyorum

Teşekkürler