Menenjit ve rota virüsü aşısı

Bizde süt ürünleri yumurta domates kakao ve birkaç kuruyemiş alerjisi çıktı kanda ama 3 doz rota virüs aşısı yaptı doktorumuz nasıl kötü etkileyebilirmiş tedirgin oldum şimdi

1 Beğeni

Şöyle bizde deriden bakılması sonucu hiçbir besin alerjisi çıkmayınca kan testi yapılmadı. Ama biraz gaz sorunumuz 4 aylık hala var.

Doktorumuz “kanlı dışkı” olmadıkça yapılmasına engel durum yok ama alerji ile beraber aşıdan bebekte sizde çok yıpranırsınız dedi.

1 Beğeni

Doktorumuza danıştım bende canım süt alerjisi olanlar için hiçbir aşı problem yaratmaz, ama yumurta alerjisi olan bebeklerde bazı aşılar yumurta proteini içerdiği için yan etki oluşturabilir dedi rota aşısında ne süt nede yumurta proteini yokmuş içiniz ferah olsun dedi orada bi yanlış anlaşılma var sanırım, ki sıkıntı yaratsaydı bizde direk alerji olduğu çıktı bizde yaratırdı çok şükür 3 doz olduk rota aşısını kolaylıkla da atlattık okuyan arkadaşlar yanlış bilgilenmesin kul hakkına girmeyelim sonra​:woman_shrugging:

1 Beğeni

Yukarıdada belirtmiştim zaten alerji durumu olsa bile yapılabilen bir aşı, eğer kanlı dışkı yoksa engel bir durum yok diye doktorumuzun dediğini ifade ettim.

Herkes gönderilere kendi özelinde kendi durumuna ilişkin yorum yaptığından

Bizim durumumuzda aşı yapılması tercih edilmedi sadece.

Kaldı ki yumurta alerjisi olan bebeğede bahsettiğiniz protein bulunan aşı kızamık aşısı , yapılmaya engel bir durum yok.

Her bebeğin durumu farklı
Ve yanlış bilgilendirme olmasın amacı ile alerji durumunda yapılmaya engel bir durum olduğu söylenmedi demiştim​:blush:

@SEB

Rota virüsü yaptirdik damla şeklinde birinci doz menenjit 8.ayda başlayacağım

Anladım canım, kendi doktorumuza sorup uzman görüşü ile açıklama yapmak istedim ki herkes faydalansın. Sende açıklama yapmışsın emeğine sağlık :clap:

1 Beğeni

Biz yaptırmadık sadece yeni doğduğunda ilk aşıları yapıldı ondan sonra hiç birini yaptırmadık