Kızlar doktorlar rota virüsü ve menenjit aşısı vurmanız için öneridi sizler vurdunuz mu
Bebek içinmi?
Evet bebk için
Doktor gelin demişti, ben gitmedim.
Sadece yenidoğan aşısını yaptırdık.
Ben kendi oğlumun tüm aşılarını yaptırmıştım.
Bebeğe zarar vermedi dimi
Bebek bu aşıları vurulmassa hasta olduğunda ağır geçiyormuş oğlum da böyle bişi yoktu vurulmadi normal aşılarını vuruldu ama bu asilar dıştan özel getirip vuruluyormus
Hayır hiç bir zararı olmadı.
Bu konu tartışmaya kapalı tabi , kimisi korkup vurdurmak istemiyor bende korkanlar tarafından oldum etraftan da biraz korkuttular.
Bu yuzden sadece yenidoğan aşısı yaptırdık.
Benim hiç bir aşımı yaptırmamışlar ,annemle babam işe güç derken aşılarım yapılmamışşükür ki iyiyim bişey yok
Eskiler yaptırdı mi kim bilir bizler vurulduk mu ama şimdi herşeyde bir hastalık çıktı insan da korkuyor işte emin olmadik doktor vurulmasıni öneriyoruz sağlık ocağındaki ebede vurulma taraftarıyız dedi
Ben yaptırmadım canim
Bende hepsini yaptırdım, koruyucu olduğunu düşünüyorum
Sağlık ocağının yaptırdığı bütün aşıları yaptırıyorum ama özel ek aşıları yaptırmadım çok lazımsa devlet yapardı zaten diye düşünüyorum
Üniversitede doktor öneridi özel asi bunlar devlet karşılamıyor kendin alıp yaptırıyon
Bende rotavirüsü yaptırdım menenjitide yaptırmayı düşünüyorum
Rota virüsü aras’ın oğlumun alerjisi olabileceğinden şüphe edildiğinden yapılmadı diğer aşıyo 5. Ayda yaptıracağız
Ne alerjisinden şüphelendiler?
Benim bebeğim kan testinde çıktı alerjik yapıldı bi sorun yaşamadık
Süt ve süt ürünleri şüphe edildi. Daha sonra deri testinde bir şey çıkmadı ama kan testi yapılmadı.
Şöyle alerjisi olan bebek rota virüs yaptırmasın demiyorlar hatta türk alerji derneğide aşı yapılabilir diyor. Kanlı dışkı yoksa eğer… bizimde yoktu ama doktor aras’ın alerji durumu net değil aras’ı kötü etkiler yapmayalım dedi.