Moralim çok bozuk. 😓

Bu cuma düğünümuz var . Anneme yardıma gittim. Bir kere gitim onda da kız rezil etti . Kimsede durmadı hep agladı. Neyse ıyı kötü yardım ettim yine.. Dün kız kardeşime işim vardı , annemi aradım yanıma gelsin onunla bankaya gıdelim kıza bakar yanımda diye.. Aradan 10dk sonra yengem beni arıyor kendın yardım etmiyon elimzdekini de alıyon vs vs. Tabi bunları gülerek söylüyor ama ben az çok konusma tarzından anlıyorum . Bankadaki işlerimi hallettim. Gıttık kardeşimle, mutfagı temizlıyorlarmıs , tabı onlar diyor yorulduk yandık biz de dedik çok sıcak yorulduk.. Annem ordan bi şeyler dedi. Ya herkesin sozleri bana batar oldu . Önceden böyle degıldi ama galıba önceden onların fesatlıgını anlamıyordum.Simdi her şeyi anlıyorum.. Kim iyi niyetli kim kotu niyetlı ..,…

Annem başkalarının yanında bizi hep asagılar zaten .Yengem bir şey dese bu böyle mı olur dıye .Annem malmısn kızım o öyle mı olur dıyor.Kendi evladına nazı geçiyor diye mı bıyle ha bunu küçük kardeşime de yapıyor. Annemde Narsist çekilmesi zor bir insan…

Ben soru sorunca terslıyerek konusyorlar ya ,gönüller diyor herşeyi al kafasına gecır defolup çık. Ya da bagır cagır.

Yemin ediyorum o gelıne acıyorum. Çok zengın bir aıleye dusuyır ama ruhen çok fakir olacak..

Bi de üzüldüğüm nokta şu ki kızım čok haraketli çocuklarla oynamıyor . Hep dövüyor. Gelene gıdene vuruyor . Hıc oturmuyor hep kucak ılgı istiyor. Gelen mısfır çocukları dövüyor . Tabi anneleri de bana iğneleyici laflar söylüyo o da bir sınır ediyor.. Kızıma her vırdıgunda güzelce söylüyorum. Ablaya vurma o cıçık sev oyna eşyalarını paylaş. Ne yapayım bebek anlamıyor. Ben mı istedim sanki bu kadar haraketli hırslı , herkese şiddet uygulayan bir bebek olmasını. İsyan etmmiyorum sadece çocuğuma laf söylemeleri zoruma gıdıyor . Kızımın vurmasını istemiyorum ama neyi yapma dersem daha çok yapıyor. Mudale etmesem de yapmaya devam ediyor . Ne yapacagımı şasırdım..

O kadar sınırlıyım kı oturup aglıyorum. Kızımda agzıma kraker dıkıyor. Ağlama sus der gıbı.

Bence en güzel çözüm kızıni bahane edip hicbi işlerini yapma kendin ve kızın önceliğin olsun onlara yardım etmek zorunda değilsin vicdan yapmaya gerek yok sonra laf ısıtıp ağlayan taraf olunuyor biraz acımasız ve sivri dilli ol kız küs o zaman değerli olursun

Bebeğin de aklı etmeye başladığı zaman sözünü dinleyecektir bu bir süreç sabret uyarmaya güzeli ogretmeye devam et

Canim ilgisini farklı yöne çekmeye çalış aynı durumu tekrar tekrar dile getirerek değil de davranisinla onu sev hep ,cici cici de ellerinle cok yap ki o davranışı benimsesin, cocuklar gördüklerini işliyor sirf evet bu evre ters oldukları evre olsada 0 2 yas arası bebek yapısı için önemli bi evre sabrı yoğun yaşamamız gereken evre bu evrede sekillenicekler,aileni de düşünme hersey gelip geçici ailene çocuğuna odaklan

Kızın anlamaz onlar sahip çıksın çocuğuna onlar ilgilensin çocuklarıyla sende boşver iş yapma kızınla ilgilen tabi demesi kolay ama çocuklar zaten bir araya geldi mi durmuyor yargilamiyorum çünkü benm kızımda işine geleni seviyo oynuyor işine gelmeyeni dövüyor istemiyo zaten annenle Aran hep sorun daha önceki yazılarindan biliyorum değiştiremezsin ki insanlari kendini degistir onlar da sana ayak uydurur asla kimseyi değiştiremezsin Allah yardımcın olsn dugunu atlat evine dön ben de gidiyorum uzak yola diken ustundeym hep çocukla durmuyor ağlıyor yemiyor zirluyor anam napcan