Mucize Anneden Mucize Bebe geçmiş bulunuyorum ☺️

Merhaba anneler dogum yapali tam 1 hafta oldu sezeryan oldum. Bebegim ishal 2 gundur bunun icin tavsiyeleriniz nedir. Bide yenidogan sariligi geciren anneler bebekde belirtileriniz nelerdi

1 Beğeni

Yenidogan bebek cok sik ve sulu kaka yapar o yuzden ishalse eger doktora basvurmanizda fayda var ben sarilik hakkinda bir sey diyemem kizim 4 gun yogunbakimda yatti sariliktan dolayi ama sut sariligi bol bol ve sik sik emzirmeniz gerekiyor benim kizin sariligi neredeyse kan degistirme seviyesine gelmisti

1 Beğeni

Bebeğim 1 buçuk aylık oldu bebekler kabız yada koyu kaka yapmazlar ishali ne dereceyse ona göre değişiyor ve her çovuk farklıdır benim kızım sarılıktan dolayı çok uzun sürelerde yapamamıştı ışık tedavisi felan almıştık benimle kızım arasında kan uyuşmazlığımız çıkmıştı doğumdan sonra bu yüzden sarılık oldu ve daha anca geçti sarılıkta önemli olan bebeğin hiç aç kalmaması bol bol yemesi benim sütüm onu doyurmuyor bu yüzden anne sütü yanında bol bol mama yedirdim 3 saatte bir devamlı doyurdum oşekilde geçti

1 Beğeni

Aslinda ishalmi onuda anlayamadim her emzirmede kakasini yapiyo ama bezde pek dolu olmuyo bez kakayi emiyo gibi . Sik sik emziriyorum 5 gunluk kontrolunde bi sikinti yok dedi ama bana gozlerinde sarilik var gibi geliyo anlamadim gitti

İlk dogumum uzerinden 10 yil gecdi inan herseyi unutmusum esimle bende kan uyusmazligi var ilk cocuk babasinin kanini aldigi icin benimle uyusmazligi vardi ama sariluk olmadi bu bebegimdede uyusmazligimiz yok hastaneden cikmadan once kilo kaybindan dolayi ek mama verdi doktor sarilik falan demedi ama gozlerde sarilik var sanki emmesi iyi acikinca doymazsa susmuyo agliyo . Mama takviyesi yapiyorum geceden basladim bakalim

Benim de kızım 19 günlük. Gözünde sarılık var diye çok korkuyordum doktora sordum sarılık gözde başlar gözde biter. Her bebekte biraz sarılık olur demişti test yapıldı sarılık çıkmadı

1 Beğeni

Merhabalar hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla büyüsün bebişiniz. Doktorum bana demişti ki ishal ile yeni bebek kakasının farkını siz anlayamazsınız kilo alımında sıkıntı varsa ishalden şüphelenip biz bakarız. Yani ishal olmayabilir yenidoğan kakası da cıvık oluyor zaten. Ben içinde beyaz pütürcükler olunca hah her şey yolunda diyordum. Ek gıdaya kadarda böyle ishalimsi devam ediyor zaten. Sarılık konusunda da bizimki sınırdaydı yüzü ve göz bebekleri sararmıştı ben mamaya başlamıştım hemen şükür tedavi görmedi sınırdan döndük. Sararmasının yanında uykudan uyandırılamama da sarılık belirtisi hepsi çok uyur oradan anlayamaya biliriz ama ne yapsanız uyanmıyorsa sarılık belirtisi sayabilirsiniz

1 Beğeni

Bugun anasagliga goturdum ishal degil normali bu dedi. Sarilikda yok korkma dedi insan tedirgin oluyo ister istemez . Kiloda eksilme yok sukur artis var eksilme olursa aynen siknti . Cok tsk ederim

1 Beğeni

Aynen bugun anasagliga goturdum doktorumuzda aynisini soyledi sukur sariligi yokmus direk gozune bakdi zaten

1 Beğeni