Merhaba
duvardan delik yapmışlar ve buzdolabın altına gün içşnde sürekli sefer halindeler
bebeğimde görüyor yakalamaya çalılıyor mutfakta oturamaz olduk . Tuz karbonat vs döktüm deliği kapattım bu sefer gidecek yer bulamyınca hepsi toplandı . Makineyle çekmek de istemiyorum napıyım slzce . Sirkeli su fayda eder diyor deneyen varmı yada intentteki spreyler hangisi iyi ?
Mutfakta karınca sorununu çözmek için hem doğal hem de etkili yöntemler şunlardır:
- Doğal Çözümler
Sirke + Su Karışımı: 1:1 oranında sirke ve suyu karıştırıp sprey şişesine koyun. Karıncaların geldiği yerlere ve yürüdükleri hatlara sıkın. Koku izlerini yok eder.
Limon suyu: Sirkeye alternatif olarak limon suyu da izleri bozar. Sprey şeklinde kullanılabilir.
Tarçın, karanfil veya nane yağı: Karıncalar bu kokulardan hoşlanmaz. Kapı girişlerine, pencere kenarlarına veya karınca yollarına biraz serpebilirsiniz.
Karbonat + Pudra şekeri: Eşit oranda karıştırın. Şeker onları çeker, karbonat öldürür. Karınca yollarına küçük kaplar içinde koyabilirsiniz.
- Hijyen Önlemleri
Tezgâhları ve yerleri kırıntı kalmayacak şekilde temizleyin.
Bal, reçel, şeker kavanozlarının dışını silin.
Çöpleri sık sık çıkarın, kapağını kapalı tutun.
- Karınca Girişlerini Kapatın
Karıncaların geldiği küçük çatlak, delik veya pencere kenarlarını silikonla kapatın.
yapay zeka yorumu![]()
![]()
Yaa eşim eczaneden bir sprey almış benimde salona kadar ilerlemişlerdi pencere diplerine falan sıktık balkonda her köşeye sıktık inanki o oldu geçende ben çocuk odasında gördüm oralara sıktım bir daha gelmediler sana atayım resmini
Wiks duydum gecen gun cikdiklari yere sur bi varsa elinde
Cnm taze nane inan öyle bir etkili ki bnm de mutfağım öyleydi bir arkadaşım soylemisti inanmadım yaptim oldu hakikaten ![]()
Eczaneden almış eşim ya eğer varsa sordurun yoksa trendyoldan bir bakın
Bebeklerin ayak altina falan suruyolarya viks soguk alginliginda kullaniliyo
Sadece mutfakta olsalar yine iyi evin heryerinden cikiyolar tuvallette bile minnacık delikten girip cikiyolar bide kanatlılar çıktı başıma evin her yerine ucuyolar resmen nereye uygulasam çözümü başka delikten geri cikiyolar parkelerin altında oldukları için sürekli kendilerine yeni yerler bulup cikiyolar o değil çocuğu dalarsa diye korkuyorum bende
Kuru kahve tozu