Mutlumusunuz

İyi geceler arkadaşlar öylesohbet olsun diye yazdım genelde böyle sohbetleri habis ve nur arkadaş açar cokk tatlılar sagolsunlar merak ediyorum hayatınızda ki hersey yerli yerinde mi maddi manevi duygular la nasil baş ediyor sunuz hepinize sevgiler bu arada

Hayırlı geceler :relieved_face: normalde çok yazmam ama bu defa bir yazasım geldi ben başlayayım madem :face_with_hand_over_mouth: Ben evlenip Sakarya’dan İstanbul’a yerleştim, çok şükür genel olarak hayatımdan her şeyden memnunum. Tek üzüntüm burada çok fazla arkadaşımın olmaması. En yakın arkadaşımı, üniversite çevremi, komşumu, ailemi özlüyorum. Arada giderim yaklaşık bir hafta kalıp gelirim. Her günüm dolu dolu geçer yine de yetmez orda geçirdiğim vakit. Bunun dışında bir üzüntüm derdim yok çok şükür. Hiç sorun yaşamıyor muyum? Tabii ki yaşıyorum ara sıra tartışmalar anlaşmazlıklar oluyor eşimle, ama gelip geçici şeyler. Bir kızım olduğu için şükredip duruyorum gün içinde :smiling_face_with_three_hearts: Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu :cherry_blossom:

Bı yanım evet diyor bi yanım hayır malesef. Biz 3senelik evliyiz eşim biz evlendikten sonra güzel bir iş buldu calsyordu iyi geciniyorduk çok şükür o yüzden hamile kaldım doğumuma 3ay kala eşimin iş yerinden bı kaç kişi işten çıkarıldı eşimde dahil küçülmeye gidiyormus o yüzden elemanları çıkarıyorlarms. Bebeğim doğdu eşim hala işssiz iş arıyor bı kaç belediyeye başvurdu olumlu diye beliyroduk ama bu beledylerde tutuklanma olayları oldugu icinde iş alımları duraklatildı. Bilmiyorum vardır Allahın Bir bildiği ama bebek kismetiyle gelir derler ama ben hamile kaldığmdan beri hep terslikler bizi buluyor anlamıyorum çocuğa doğru düzgün alışveriş bile yapamıyoruz binada şükür aç deglz açıkta deglz ama vardır Rabbimin Bir bildiği hayrlı bı kapı açar inşallah parmağımda bir alyansim bile yok mecburiyetten sattığım için. Yani demek istediğim çocugumuz oldu diye sevinirken birde bu dert çıktı.

Postu actim madem benim de hayatim aklim karmaşık esimi seviyorum ama ailesi huzur vermiyor esim de iyi niyet li annem babam büyük günah vs hep eziliyor simdi sorunlar yüzünden ceza si var 6 ay hapis allahim yardim etsin

Amin sağlıkla büyütün ins Allah kerim dir

Allah yardim etsin esim de is buldu tam çalışıyor iyi bir is dedik şimdi başkaa bir sıkıntı cikti dünyanın derdi bitmiyor du

Vallahi öyle dertler bitmiyor bir rahat nefes alalım diyoruz ama yok yine birşey çıkıyor ama rabbim elden ayaktan düşürmesin yavrularımızı hastalıktan kötü insanlardan korusun gerisi hallolur inşallah. Zaten hep aileler sıkıntı çıkarıyor evliliklerde o yüzden kapını kapatcaksin herşey kapının gerisinde brakcaksin.

Gözlerimi kapatmadan yazayim bariii​:joy:

Öncelikle sen mutsuzsun bu çok normal canim. Yaşadıkların koly seyler değil..Senin yerinde kim olsa belki mutsuz olurdu ..Ama sen çok güçlü bir kadınsın :blossom:Bu dünya imtihan dünyası Allah çok sevdiği kullarını bol bol imtihana sokmuyor mu zaten. .Hz .Muhammed Efendimizi bir dusun . Ne kadar işkence ettiler ona . Hz Yusuf u kendi öz kardeşleri atmadı mı kuyuya . Bunlar gibi daha bir sürü ornk var. Rabbim herkesi ayrı ayrı imtihana sokuyor . Seninki de boyle imiş. Rabbim kolaylık versin .bunu daha önce açtığın postan için yazdım..

__________________​:heart::heart::heart::heart:___________________

Mutlu muyum?

(KENDIME SORUYORUM DİREK)

Evet mutluyum . Cunku senin gibi güzel bir kadınla tanıştım.. :bouquet:

Burda güzel bir bilgi ediniyirum. Güzel arkadaşlıklar ediniyirum. Manevi olarak kendimi mutlu hissettiren güzel anneleri tanıyorum.
Gerçek hayata da mutluluğa erişmek için hep adim atıyorum..Biri beni mutlu etsin diye beklemiyorum . Kendi kendimi şımartarak mutluluğa erişiyorum.

Bence mutluluk da üzüntü de kafamızın içinde başlıyor . Onu nasil yönetmek istersen öyle devam ediyor.. Sen üzülünce pozitif seylere odaklanmazsan tam tersi daha cok negatif seyere odaklanırsan hep üzülürsün. Ama yönetmeyi bilirsen kafanı arada üzülsün dahi genelde mutlu olursun. .

Direk kendimden örnek vereyim sana . Ben 13 yasindan 22 yasina kadar hep ağladım. Çoooook karamsar biriydim. Yaşadıklarım ve bana yaşatilanlar hep haksızlıktı.Bunun için yıllarca kendimi yedim bitirdim. Neden diye kendime çok sordum ..3 kere intihar girişiminde bulundum ..Ama hep aglayrak geri vaz gectim.
Gercekten yaşadıklarım çooook ağırdı. .Evlilik çağına gelince esimle tanışınca da cok zordu zamanlarımız oldu. Hatta esime anlatim normalde hiç ağlayan bir tip değildir. Ben anlatınca o cocuk gibi ağlamıştı o günü hiç unutamıyorum. Evlenince de 1 yıl cook mutsuz oldum . Sonra baktım bu böyle olmuyor . Değişmem gerek dedim ya bismillah deyip kucuk kucuk adımlarla basladim bir ise. Yavas yavas ruhumu iyilestordim. Ruhum çok zeddeliydi hala tam iyilesmesede eskiye göre kat ve kat iyiyim .. dusun nerden nereye geldim ..Gunde 3 öğün ağlayan ben şimdi ayda yılda anca bir kere ağlıyorum bu bnm icin mucize ..Simdi kendimi coook değerli hissediyorum. Manevi olarak kendimi iyilestiriyorum. Bunun için de kimseye ihtiyaç duymuyorum. Bir kitap açıp okumak ,meditasyon yapmak ,ing sarki eşliğinde spor yapmak ,gunluk tutmak ,zikir çekmek ,arada sakarlık yapinca kendime kızmak yerine .SAKAR ŞAKIRE BENZIYOMMM DEYİP GÜLMEK .

BENIIIII COOOK MUTLU EDIYOR . HAAAA BIR DE FISTIK KIZIM VARRRRRR . ARADA COK DARLATSADA ONU BOLBOL.OPMEK EKSIMIS AYAKLARINI KOKLAMAK TOTOSUNU ISIRMAK COOOOK HOSUMA GIDIYOR ISTEEEE BEN SONUC OLARAK MUTLUYUM ..CUNKU BU DUNYAYA BIR DAHA GERI GELMIYCEM. BU YAŞIM DA HEP AYNI OLMAYAXAK . BIRGUN YAŞLANINCA KESKELERIM OLMAMASI ICIN ELIMDEN GELENI YAPIYORUM. SENDE YAP GUZEL KADIN ..

ELBETTE UZULECEKSIN QMA GERI TOPLARLANIP YOLA DEVAM ETMEYI DE BILECEKSIN​:hibiscus::bouquet::blossom::blossom:

SIMDI BEN UYUR KLAVYE BIRAZ SIKINTI KB. KARMA KARSIK YAZDIM :sweat_smile:

Belki akillaniriz yapariz daha yapmadıkları kötülük kalmadı halen daha insaniz onlara karşı Allah bilsin yeter diyoruz

Cansın sen tsk ederim 2 kez okudum tatli rüyalar bir naz cok şanslı sağlıkla büyüsün sevgiyle kal

Öncelikle sana yazmak istedim. Bende hamile kaldığımdan beri hepmbi sorunla karşılaştım. Hamileyken ev sahibi evi satılığa çıkardı ona ayrı canım sıkıldı. Doğumuma 1 hafta kala eşimin iş yerinden çok kişi çıkarıldı eşimde dahil. Ancak sen baba olacaksın sen iş bulana kadar devam et dediler eşime. Eşimde doğum telaşına iş bakmadı. Doğum yaptıktan bi gün sonra eşimin çıkışını verdiler . Bir de ev satıldı . Eşim yaklaşık 2 buçuk ay işsiz kaldı. Hiiiiç anlaşamadığım kaynanam sürekli noldu hani bebek bereketiyle geliyodu bereket gitti ihihihih diye gülüp duruyodu. Ben sürekli bebeğim bereketiyle gelecek derdim. Dedim bebeğimin bunla ne ilgisi var ve evet bebeğim bereketiyle geldi zaten bereket gelmeyede devamm edecek. Sonra işe girdi eşim çok şükür. Hemde en istediği yere. Hatta iyi ki çıkarılmışım dedi. O yüzden sabredin canım. Unutma nerde bir koyun kuzularsa orda mutlaka ot biter . Allah bebeğinizin rızkını verecek

Eşimin ailesi beni lohusayken aşırı mutsuz etti sütüm kesildi. Bu zamana kadar herşeyi sineye çekmiştim ama bebeğimin rızkı onlar yüzünden kesilince bende resti çekti çıkardım hayatımdan ailesini . Eşim de bana hak verdi nasıl mutlu olcaksan öyle yap dedi. sonra da mutlu oldum :grinning_face_with_smiling_eyes:

Gunaydin canim simdi gordum bende şimdi yaziyim..

14 yillik evliyim 11 yaş ve 11 aylik iki kizim var çok sukur. 14 yil icinde çokusler yasadik maddi manevi hep ayaga kalkmayi basardik. Kacarak evlendik biz evimizde bi çöp dahi kendi emegimizle evimize kimse karisamaz esim karistirmaz o yonden rahatiz. Eşim cok kotu bi cocukluk gecirmis halada geciriyo anne babadan yuzu hiç gulmedi genelde oyle buyuyen cocuklar kendi ailesinede istem disi ayni seyleri yasatir ama esim bizi hep el ustunde tutar benim bu hayattaki şansim bu hayattaki melegim o​:purple_heart: hala ona bakarken içim gider ben bu adami hakedecek ne yaptim derim hep Obur dunyadada ayirmasin Rabbim bizi yani mutluyum cok sukur eşim sag oldukca da mutlu olucagima eminim​:nazar_amulet::purple_heart:

Bunu galiba çok kişi yaşamış, benim hanileliğimde eşimin işi iyiydi çok şükür iyi geçmişti. Hatta evden çalışıyordu gündüz saat 4te işi bitiyordu hep evdeydi. Ama kızım 2 aylıkken eşimi işten çıkardılar sizinkiyle aynı sebepten. Kızım 11 aylık oldu, eşime ben geçici bir iş buldum sevdiği işi yapıyor kafası rahat şu an ama hala o işte devam ediyor. Buna da şükür diyoruz şu an ben de haftada bir gün çalışmasam idare edemezdik az da olsa bir katkım olduğu için mutluyum ben de. Yolunda gitmeyen çok şey var tabi ama düzelir inşallah diyorum. Sizin durumunuz çok zor Allah size sabır versin göz açıp kapatıncaya kadar geçer zaman inşallah

Doğru diyosunuz Allah razı olsun bakalm bekliyoruz inşallah Allah güzel bir kapı acicak inanıyorum.:palms_up_together:t3:

Amin Allah razı olsun. Bakalm inşallah güzel bir kapı açılır. İnsan bu donem sadece çocuğunu düşünüyor ona güzel şeyler alayım hayat standardı güzel olsun İstiyor insan inşallah onada kavuşuruz :smiling_face_with_three_hearts::heart:

Buna gerçektenn kalbinizle inanın. Hem ben hep şöyle düşündüm bebeğim babasıylada en az benim kadar vakit geçirdi . Banada yardımcı oldu​:blush: bebeklerimiz babalarıylada en önemli dönemlerinde beraberlerdi. Allah bir an önce hayırlı bir iş nasip etsin inşallah :palms_up_together:

Ah canim benim keske yakin olsakda tanissak bende cok isterdim cocuklarimizda arkadas olurdu. Esim askerdeyken asker sayfasinda biriyle tanisdim 4 yil sonra tatile ayni yere tesaduf gittik orda bulusduk okadar guzl olduki 12 sene oldu hala gorusuruz :face_holding_back_tears:

Kesinlikle doğru diyosunuz​:+1:t3: banada iyi geldi aslında çünkü lohusa depresyonuna yakalandım çok kötü bir dönem geçirdim o sıralar eşim çok ilgilendi ise gitmediği için çocuk bakımında banada yardımcı oldu. Sadece maddi açıdan zorluğu var onuda inşallah atlatrz​:smiling_face_with_three_hearts: çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz için​:smiling_face_with_three_hearts::heart:

Aynen bende öyle depresyona girmiştim. Annemde vardı annem bebeğimle ilgilendi eşim benle dışarı çıkardı falan baya iyi oldu ya. Sağa sola koştırdu. Hastanelere giderken işten izin alma derdi olmadı . Ne yalan söyleyeyim baya iyi gelmişti :grinning_face_with_smiling_eyes: maddi zorluğu oluyor evet . Bebeğinin ihtiyaçları görülsün gerisi önemli değil diyosun bi yerden sonra. Giden yüzük yerine de gelir, fazlasıda gelir sen kalbini ferah tut inancını kaybetme yeterki. Kriz gerçekten herkesi vurdu. Allah bugünlerimizi aratmasın. Kimseye muhtaç etmesin . Sağlık sıhhat versin. Allahım eşine bir an önce iş versin. Ne demek hepimiz zaman zaman aynı yollardan geçtik geçmeye devam ediyoruz :smiling_face_with_three_hearts: