Bebeğim 6 ayını bitirip 7 ayına girdi bu Bugünlerde çok mutsuz hep Suratı asık hiç gülmüyor önceden güldüğü şeyleri yapıyorum hiç tepki vermiyor Bir de bu aralar sadece Göz temasında kaybediyor korkuyorum diş çikarıyor normal mi
Ay biraz okudum da otizmde gülseme olmazmış göz teması olmazmış
Bide ekran sabahları çok erken uyandı için açıyorum 2 aydır resmen onu istiyor gün içinde de sürekli televizyon da gözü kapalı olsa bile televizyon ona bakıyor
Diş çıkarıyorsa huzursuz olur normal ama…Ekran için aşırı erken maalesef tamamen kesmelisin. Eğitici oyuncaklardan alabilirsin sesli olanlar daha da iyi olur. Bol bol dışarı çıkarmalısın hava güzel oldukça. İlgisi farklı yerlere dağılır. Etrafı ayrıntılı izler, odak süresi artar. Sulu oyunlar da oynayabilirsiniz.
İlk olarak televızyon neden açıyorsun yada neden bakmasına izin verıyorsun yönünü çevir inan o kdr zararlıkı ve daha 7 aylık. Şu anda geçiş dönemidir diş çıkarıyordur ister istemez hafif ağrısı vardır geçici bir durumdur. Otizm demek için sadece bi isme bakmamasıyla denmez evet buda bir belirtileri arasında ama daha bir çok belirtileride var. Dikkatini başka şey çekiyorsa o yüzden de bakmaz
Televizyon yerine ışıklı, sesli oyuncaklar verebilrsin. Bir süre televizyonu arar evet ama bir kaç gün sabredersen diğerlerine de alışır. Genellikle ışıklı müzikli hareket eden arabalsr dikkatlerini çekiyor. Gittiğim bir yerde vardı mesela 18 aylık kızımın da, 9 aylık başka bir bebeğin de çok ilgisini çekti.
Yakın dönemde hastalık fln atlattı ise onun da etkisi olabiliyoe. Birde her dönem aynı olmaz. Keyfi yoktur, canı istemez,yada artık onu güldüren şeyler dikkatini çekmiyordur. Birde geçen içim sıkılıyor fln demiştin. Bebekler duyguları çok iyi hissediyor bence. Onun da etkisi olabilir. inşalAllah geçici bri dönemdir. Çabuk atlatırsınız.