Bugün bebeğim 36 günlük oldu bu zamana kadar hep memede uyuttum ve bebeğim kolik bi bebek olduğu için mi yoksa daha uyku düzenine adapte olamadı diye mi neyse gece 11 12 den saat 3 e 4 kadar uyumuyo emziriyorum yatağa koyduğum anda tekrar uyanıyo ve çok yoruluyorum beşikte sallayıp uyutmak istiyorum sizce o daha mı zor olur yada siz nasıl uyutuyosunuz bana fikir verin lütfen
Bişey rahatsız ediyor onu ki beşiğe koyduğun gibi uyanıyor. Çok küçük çünkü uykusu bölünmemesi gerekiyor diye düşünüyorum kolikse tabi o ayrı. Ben kızımı kucağımda uyutup beşiğine koyuyodum. Beşiğinde uyutmak bana biraz şey geliyor. Yanlız başına uykuya zorlamak gibi. 3 ay koynumda uyuttum ninni söyleyerek 3. Aydan sonra benim yanımda yatıyor ne salladım nede başka bişey yanına yatıyorum ninni söylüyorum seviyorum onu uyuyor. Bebekler güvende ve rahat olduğu yerde daha kolay uykuya dalıp daha uzun süre uyuyorlar. Sallamaya alıştırma diye tavsiye ederim. Ama bazı bebekler var hiç bir şekilde uyumuyor haliyle mecbur kalıyor insan. Benimde salladığım zamanlar olmuşdu. Uyku rutinini bebek kendi oluşturur sen sadece ona ayak uydurman gerekir. Rahat bi uyku içinde gazının çıktığına emin ol ve onunla konuş ninni söyle rahatlamasını sağla. umarım kendinize çok güzel bi uyku alışkanlığı edinirsiniz.
Çok zorlanıyorum emzirerek uyutmaktan yatarak uyutmak kolay oldu onu denedim ama ondada uykum çok oluyo ve korkuyorum burnu kapanır anlamam diye . Gazı çok var ne yapsam çıkmıyo gaz kemeri aldık hiç bi faydası yok kızım kendi kendine çıkarıyo gazını ama oda yetmiyo daha çok gazı var huzursuz bide hep emmek istiyo doysa bile napacam bilmiyorum belki ilk 3 ay sabretmek gerekiyo ama ben çok zorlanıyorum ev işi göremiyorum onu geçtim eşim saolsun çok anlayışlı ama ben kendimede bakamıyorum ben yemek yerken eşim bakıyo gündüz de masaya alternatif bişeyler ayarlıyorum onları yiyorum bilmiyorum nasıl yapayım
Memede uyuttugun icin uyaniyo alismis cunki 36 gundur boyle yaptiysaniz muhtelemen alismis. Suan kucuk ama biraz buyudugunde cok zorlanirisiniz hem agir olur hem uyanuk kalma suresi daha uzun olur 56 gunluguz bizde gece 1.30 dan once asla uyumuyo yani uyku duzenide oyledir uyku duzenini degistiriceksiniz uyanik birakarak ki daha erken uyusun
Ben aynılarını yaşadım. Belki 10 çeşit gaz damlası kullandım. Söylenen her şeyi denedim. Gaz çık çık bitmedi. Gece gündüz ıkınmaktan uyuyamıyodu. Ayaklarını karnına çekiyodu sancı geliyodu hep, meğer süt alerjisi varmış. 3.ayında anladık. 2 hafta hiç süt ürünü tüketmedim. 1 kaşık bile. İyileşmeye başladı. Sonra tekrar yedim. Eski haline döndü. Şimdi kestim artık 3 ay yemeyeceğim.
Siz gece kaç saatte bir kalkıyorsunuz 2 aylık olmuş sizin bi düzene oturdu mu bide nasıl uyutuyosunuz
Ben onuda denedim ama yok mercimek çorbası nohut fasülye lahana hiç bi şekilde gaz yapan yiyecekleri yemiyorum ama yinede sancısı var doktora sorduğumda sık sık emzirmekten dedi ama kızım tek memede sakin başka nasıl durduraym
Evet ben de yemedim hiç birini. Süt ürünlerini tamamen kestiniz mi? Tamamen ama bi lokma bile yememeniz gerekiyor. Süt, peynir, yoğurt, krema, tereyağ, paketli gıda… eğer bunu deneyip 2 haftada sonuç almadıysanız başka bişeye de alerjisi olabilir.
Tereyağ yemeklere katıyorum başka da hiç süt ürünü tüketmiyorum
Onu da kesmeniz gerekiyor. Yediğiniz yiyeceklerin süt ürününe temas bile etmemesi gerekiyor. Ya çok canım çekti bi kaşık sütlaçtan bişey olmaz bile yapmamanız lazım. Tabi eğer süt alerjisi varsa.
Hastaneden cikdigimiz gunden beri gece uyku duzeni ayni bizim ilk baslarda gece 12 de uyuyodu artik 1.30 da uyuyo 3 saat sonra kalkiyo doyuruyorum 2.3 saat daha yatiyo tekrar uyaniyo 2 saat daha yatiyo doyirunca uykusu gelince uyur sallanmayi aramaz sabah esim gidince yanimda yatiyo. Gece uykuya gecmeden once salliyorum besiginde iyce dalsin diye
Ayaklarini sicak tut bebegin sicak su torbasi koyabilirsin ayak ucuna ama dikkat et Allah korusun. İlk cocugum kolikdi cok zor ceken bilir valla
Ay bilmiyorum ki keşke geçse çok zor gerçekten
Ne güzel bi düzeniniz var benim kızımın saatleri hiç belli değil sancısı var gece 4 5 saat uyanık kaldığımız zamanlar oldu
Çok zor hep kendime iyi telkinlerde bulunuyorum geçecek bi gün diye
Geciyo canim merak etme bizim 2 ay surmusdu ilk cocukda sonra uyku duzeni olan bi cocukdu yani sabir duzelir
Ben bırakıyorum uykusu gelince agliyo etrafa bakiniyo sonra memeyi veriyom uyuyo bı hafta felan hep aynı saate emzirmeyi dene nerde uyutuyorsan orda emzir uyucagi zaman ağlarsa al kucağına pişpiş yap sonra tekrar yatağına köy yine aglicak yine aynı şekil yap emzir köy bunu sürekli devam ettir uyumuyo agliyo diye başka yere götürme aynı yerde devam et bı haftaya alışiyo uyuyo benimkide kolikti bı hafta aynı şekil devam ettim uyumuyo diye alıp çıkmadım odadan ama bı yer belirle farklı yerde uyutma sürekli aynı yerde uyusun başında bekledim iki üç böyle devam sonra düzelmiş oluyo
O kadar çok mutlu oluyorum ki böyle şeyler duyduğum zaman başka bi öneriniz var mı acaba rahat uyuması için bide bazen çok az yatıp kalkıyo
Vallahi yaparmisin bilmem ama en azindan gece sancisi tutdugu zaman aglama krizi geldigi zaman battaniyeye koyup esinle salla o sekilde uyuyunca sancisida kesiliyo biz oyle yapardik alismadida sallanmaya gece en azindan dene derim
Anladım yatağa koyduğum an ağlıyo tekrar tekrar yapıyorum bunu en son yanına yatıp emziriyorum öyle dalıyo