Ya dırek konuya gıreyım ben . Esımın babası hasta kanser hastası kemoterapi goruyor . Edım ananemgıle gıdek pide yaptırak da orda yıyek dedı bnde olur dedım . Gıtık ve esımın babası hemen bebegı sevıyor cok sevıyor kucagından ındırmıyır onda fln sorun yok ama bebek aglayınca dırek emzıgı agızına sokup bebege verdı amacı kotu degıldı ama acıkcası korktum. Sımdı esıme bırsey desem uzulcek ve kavga edecegıx yıne bn kavga etmek ıstemıyorum ama bor yandan da korkuyom borsey olur dıye sevmesıne fln bırsey demıyom emınım tekrarlarsa esım babasını uyarır cunku esım bıle agızına almıyor emzgı gıdıp yıkıyor yada bna verıyor sen al agzına dıye . Hanı dusuyır yere bazen yıkamaya erınıom agızıma alıp oyle bebege verıyom kaynatam oyle yapınca bıraz endose etım ınsAllh bırsey olmaz .
Çok yanlış bir hareket olmuş maalesef. Siz de yapmayın başkasına da izin vermeyin. Yapmaya calisirsa söylersiniz. Ya da direkt emziği siz elinizde çantanızda tutun lazim olursa benden isteyin deyin. Yıkamadan vermeyin aman aman mikrop her yer. Benimki pek almıyor ona rağmen kendi üstüne bile fazlaca dokunsa tekrar vermeden yıkarım Muhakkak suda da kaynatın sık emiyorsa günlük yapmak lazım bence. Ağzına giren ne varsa çok hassas bir durum.
Annenın bıle ağzına alması yanlış , doktorlarda bunu kesınlıkle ıstemıyo.
Daha degıl başka biri .!
Kavga edevcekse bunu için etsın yanı çocuğunun sağlığı hersey den onemlı . Söyle bnce . Sana tavsıyem sen de ağzına alıp çocuğa verme
Valla gözümüzden sanıyoruz ki ne ben yaparım o hareketi nede baskasinin yapmasına izin veririm kusura bakmasın kimse valla
Siz niye emziği ağzınıza alıyorsunuz öncelikle bunu okuyunca şaka falan sandım, sizin ağzınız steril mi?
Ona o an tepki verecektiniz kavga etceksem zaten böyle şeylerden edeyim yani bebeğimin sağlığı söz konusu.
Çok yanlış bi hareket sende yapma annesi yere düşen emziği direk bebeğe versen bile bunun kadar zarar vermez.
Bende cogunlukla yıkıyor um ama gece yatarken yıkamıyırum.
Ben dk bası suyu nerden bulam yere dusen emzgıe ıllakı mecbur kalınca agzıma alıyom yerı gelınce emzıksık durmuyor ve gecelerı kalkıp suya tutmuyom. Genelde kucuk bır kapın ıcıne su koyuyorum ve duserse dırek suyun ıcıne batıryom socak suyun ıcınde fln bekletıyorum ama dısarı cıkınca her yerde su bulunmuyor ben sanmıyorum herkesın cok tıtız vır sekılde vebegıne baktıgına ıllakı yaptıgınız olmustur. Ha ben cevremde de cok fazla gordum cok yanlıs oldugunu dusunmuyorum annesısın sonucta hasta fln degılsen zor durumda kalınca yapabılırsın bu bnm dusuncem tabıkı
Bence öyle ay öyle yapmayalım doğru değil falan dersen çok dikkate alinmazsin gördüğün an baş yaygarayi aaa naptin ya öyle yapılır mı minicik bebek o hasta olur öyle ver emziği bana de hem tepkini anlasınlar ne be o öyle sanki sadece sana göre yanlış biseymis gibi kırmadan incitmeden anlayacaklarini hiç sanmam . Öyle bişey değil ama benim de 1 haftadır anneme birakiyom bebeği o da inanılmaz kalın giydiriyor kötü niyetle değil ben de çok ince giydiriyorum diyemem ama o kadar da değil valla akşam gördüm dedim anne sen hasta edecen çocuğu soğuk hissediyosan al yelek tak üstüne tamam, o ne öyle yazık
Ben öyle aşırı titiz bir anne değilim olmakta iyi değil zaten. İlk çocuğum bi süre emzik kullandı sadece ondada su bulamadığım bi ortamda emziği çantama atardım eve gelince temizleyip verirdim. Ağzımız zannettiğiniz gibi temiz değil milyon tane bakteri var belkide. Bu yaptığın şey gibi oluyor baba sen yapma ağzındaki mikrobu bebeğimlepaylaşma ona sadece ben mikrop bulaştırabilirim. Çevremizdeki insanların her yaptığı doğrumu oluyor onlar yapıyor diye bizdeki yapalım? Mesela benim görümcem hep tırnak uzatır ilk çocuğumun ağzına bişeyler verirdi bebekken tırnakların çok uzun bebeğimin ağzına bişey verme dedim. Ben asla tırnak uzatmayan biriyim bunu söylerken benim tırnaklarım uzun olsa niye seninde tırnakların uzun derdi bana.
Ben kendı anneme dedıgımde fln anlıyır ama esımın tarafı anlamıyor . Suan sabahdan berı kaynatamın kucagında dıyırum anlatıyom 70 yasında adam ben bagırısam benım yuzumden bırsey fln olursa bn vıcdan azabından nasıl uyuyum esım de aılesıne cok baglı ben hep guzelıkle anlatıyom . Kucagıma bn cok almıyom alısmasın oyle dıye aglıyır durmuyor sonra dıye kaynatam ayn ayn alman alısmasın dıyor sonra kucagına alıyor uyanır uyanmaz . Ben ne deyım koskoca adam hasta fln olmazsa tepkumı daha agır korum ama hasta guzelıkle uyarıyırum . Cunku sızın gıbı agır bır tepkı versem babasına bırsey olursa zaten agızından fln kan gelıyor ben ıstıyom kı son aylrı guzel gecsın esım mutlu olsun wger agır tepkı verırsem bız esımle bosanmlık oluruz esımde cok sınırlı bnde oyleyım . Bn esımı sevıyım onun ıcın ailesine saygı gosterıyom.
Diyecek pek bir şey bulamadım arkadaşım sana
Canım eşinin babası ise seninde evladın söz konusu bak ağzından kan felan geliyor diyorsun olmazki böyle eşine uygun dille anlat bnce yazıktır bebeğe neler neler oluyor Allah korusun
Ağzından kan gelen kanser hastasına ben bebeğimi kucağımda gösteririm ancak üzgünüm Kanla bulaşan hastalıklar var daha da kötü…Asıl onun öyle kucağına almaması lazım ama mutlu olsun diye yanında gösterirdim emzik konusunu bu kadar savunmamın nedeni hastalığın nereden geleceğini bilemememiz. Çok basit yeni alınan kıyafeti bile yıkayıp giydirirken kullanılan özel eşyasını nasıl temizlemeden verebilirsin ki? Allah korusun hastalığının sebebi olurum diye çok dikkatli davranırım ben. Allah verir yine de olursa Allah şifa versin ugraşan yine biz oluruz. Üşenme bence yikayiver 1 dk sürmez. Kullanılmış suda temiz olmaz ki. Altına her dokunduğunda da el yıkamak gerek, ağzından burnundan da öpmemek gerek bunlar bebekli evde katı kurallardan olmalı…
Bende çok titiz davranmıyorum. Ama senin yaptığın da çok yanlış. Senin ağzın da steril değil. Yere düştüyse 2 dakikanı almaz suya koymak veya yıkamak. Eğer üşeniyorsan hiç verme daha iyi. Çocuğun hastalık kapacağı ilk yer zaten ağız yolu ve eller. O yüzden o konuda ekstra dikkat etmek gerekiyor. Allah korusun başkasının kalbini kırmayayım diye de kendi çocuğunuzun sağlığı ile oynamayın. Ağzından kan da geliyor diyorsun çok çok yanlış çocuk geri dönüşü olmayan bir mikrop kapsa ne yapacaksın ?
Tabıkı hepınız bu konuda haklısınız bu benım usengeclıgımden ve o kadar kotu dusunmememden . Ama kaynatam konusunda da agızına alıp verecgı hıc aklıma gelmedı esımın de gelmemıstır yoksa esım de karsı gelırdı anlık oldu ıkımızde sofranın basında bırsey dıyemedık. Siz haklısınız bu konuda ben bazı konuları sızın gıbı hıc dusunmedım . Ama dedıgınız gıbı dıkkatlı olmaya calısacagım yenı bır bakıs acısı yakaladım cunku bn agzıma alırken onu mıkorbunu ben alırım yere dusunce halıdakı mıkorp kadar mıkrop yoktur agzımda dıye dusunuyordum .vs vs…
Yedek emzik bulundurmayi deneyebilirsiniz. Agza alip bebege emzik vermeyi ilk defa su an burda okudum ve cidden cok şaşırdım. Ne annesi ne de bi baskasi bence kesinlikle bunu yapmamali. Bizim her zaman steril yedek emzigimiz olur, onceden 6 emzigimiz vardi, 6. Aydan sonra 4 tane aldik, duseni sterilizatöre koyarim ve son 2 emzik kaldiginda mutlaka cihazi calistiririm. Disari cikarken de her zaman yanimizda 2. bi emzik bulundururuz.
Ne kanseri beraber mi yaşıyorsunuz
Mıde kanserı yarsını aldılar mıdenın
Hayır ama haftada bır kere ıkı kere goruyom yakın evler