Ne yapmalıyım sizce

Kızlar ben doğum yapmadan tam bir ay önce kız kardeşim yanıma geldi ve doğum yapalı 3 ay oldu yani dört aydır yanımda başka uzak şehirler de yaşıyoruz bana yardmcı olmak için geldi sağolsun şu an bebeğim biraz daha büyümüş ben toparlanmışım çok da iyiliği yardımı dokundu sağolsun hakkını ödemeyemem ama kayınvalidem burda olmasından rahatsız ayrı ama yakın evlerde oturuyoruz yine de beni gördüğü zaman lafını ediyor kardeşim yanımda diye ee o da yaşlı gelip bana yardım edemez görümcem de anca kendi eviyle misafirlerieyle uğraşır mecbur değil gelip bana bakmaya bende anca kardeşimle rahat ederm diye doğumda onu yanımda istedim Allah razı olsun eşim de hiç sorun etmedi sen nasıl istiyorsan öyle olsun dedi ama şimdi babam haftaya gelecek inşallah kardeşimi alıp götürse mi yoksa ben ilkbahar da anneme gidinceye kadar yanımda kalsın da beraber mi gitsek o gitse çok üzülecek kızım için ona çok düşkün olmuş o zamana kadar da uzun süre oluyor laf söz oluyor bilmiyorum nasıl yapsam fikir verirmsnz yaa

İnsanlar kim ne demiş aldırış etmeyin sizin için nasıl iyi oluyorsa öyle yapın. Kalmasını istiyorsanız kalsın. Esinizde anlayışla kalsın demiş yeterli. Diğerlerini umursamayin ben 40 ı çıktıktan sonra tek başıma baktım o kadar zorlandım ki keşke yanımda yardım edebilecek birileri olsaydı. O yüzden siz kendinizi düşünün kaynana görümce komşu her kim olursa olsun ne derse desin umursamayin derim

5 Beğeni

Sizin evinizin içi etrafi ne ilgilendirir. Esiniz ve sizin icin sorun yoksa kalır. Karıştırmayın kendinize, ne cesaret boyle bir yorum yapabiliyor.

Kaynanan karisamazki o evin soz sahibi esin ve sen sen nasil istiyosan oyle yap valla canim kimseyi takma milletin lafi yuzunden kardesini gonderme sakin esinde sknti etmiyo madem. Bende yanlizim annem sabahlari ve oglen geliyo buyuk kizimi okula getirip goturmek icin bazen kahvaltiya kaliyo bugun sabahdan aksama kadar beraberdik okadar iyi oluyoki destek herzaman iyidir

2 Beğeni

Zor dogum oldugu halde 4 gun kaynanam kaldi yanimda kaynatam da vardi o kadar cok zorlandim ki tek kalmak icin dua ediyirdum en sonunda 4 gun ufak capli bir tartisma yasadik gitiler . Valla evimin isini de yemegimi de tek basima yaptim . Ilk defa anne oldugum halde tek basima baktim . Bnm icin cok zordu uykusuzluk ama olsun kafam rahati . Eger kaynananiz inat biriyse giybeti ve konusmayi seviyirsa ilerde lafi olacaktir emin ol . Ama esin arkanda dag gibi durarsa kim ne derse desin hic sorun olmaz . Herkes farkli ben doguma giderken bile istemiyirdum evimde kimseyi tek basima daha rahat olacagimi biliyirdum ve oylede oldu uykusuz gecelere alistim az cok bebegime alistim . Sizde alismalisiniz ilerde cok zorlanirsiniz. Kim olursa olsun eger sevdigin bir kusi uzun sure sonra yanınızdan giderse buyuk bir bosluk oluyor insanda .

Ne güzel destek olanınız var. Ama uzun süre olmuş . Bence yanlız kalıp kendi basiniza düzeninizi oturtup herşeyi kendiniz halletseniz daha iyi olur sizin için. Her zaman böyle yanınızda biri olamaz. O zaman da ne yapacağınızı bilemezsiniz. Eşiniz de doğumda gelsin kalsın demiş ama bu kadarini kastedmedi belkide . Evliliğiniz için de saglikli bı durum değil bence. Ya da size kalsın diyor ama annesine rahatsızlığını dile getiriyordur annesi de o yüzden elestiriyordur. Bilemem her şey olabilir. Siz bilirsiniz yine de en iysiini . Valla benim de ilk dogumum ve çok zordu bir hafta yattım hastanede kan kaybindan. Yinede taburcu oldum geldim tek başımaydim. Mecburen kalktım ev işimi de yaptım bebeğime de baktım kendime de baktım kocama da baktım çok da iyi oldu kimseden ummadım da kırılmadim da

Bosverin kardesiniz kalmak istiyorsa kalsin. Keske benim de cagirabilecegim bana yardim edebilecek bi kiz kardesim olsaydi. Yalniz kalmaya eninde sonunda alisirsiniz mecbur olunca illaki onu da yaparsiniz ama size yardımcı olabilecek bi kiz kardesiniz varsa bunu sakin kendinizden esirgemeyin. Esiniz rahatsiz degilse geri kalana zaten soz hakki dusmez. Ayrica yorumlarda kendinizi alıştırmayın sonra zorlanirsiniz tarzi seyler soylenmis. Asla hicbirine katılmıyorum. Mecbur kalinca yalniz da bakarsiniz ama evde 2. bi kisinin olmasi fiziksel acidan ziyade mental anlamda anneye destek sagliyor. Benim de ailem uzakta ve dogumda annem 50 gun yanimdaydi, o gittikten sonra evde 4 kediyle beraber cocuguma tek baktim. Simdi 6 aylik oldugunda 2 haftaligina tekrar geldi. Evde birinin sesi, varligi o kadar iyi geliyor ki anlatamam. Annemin yasi var ve bebegim anne baba harici kisilerde cok durmuyor o sebeple fiziksel anlamda belki cok yardimi dokunamadi ama bunaldiginiz sikildiginiz anlarda bunu paylasabileceginiz birinin olmasi cok kiymetli.

Ne çevrenizi ne de kayınvalidenizi ilgilendiren birşey yok. Sizin evinizdeki misafir sizi ilgilendirir. Sende ağzınla söylüyorsun ne kadar yardımı dokundu diye. Zaten ilkbaharda sende gidecekmissin kardesinin gönlünü kırmaya değer mi bunlar için? Zor zamanında yanında olmuş. Gerçekten ayıp edersin ve sana gucense de haklı olur.

Bence hiç dinlemeyin kalsın yanınızda bebek büyüdükçe zorlaşıyor maalesef destek olur size. Ne güzel eşinizce de sorun yok.

Benim eşim de çok istedi annem ya da ablam gelsin yardımcı olsun diye gelemediler. ne güzel şanslısınız siz