Neden adet olmadım kafam karıştı

Doğum yapalım 58 gün oldu 30. Gün kanamam kesildi adet olmam lazımdı olmadım herkes diyor normal olmazsın fln hamile olabilirsin bu süreçte diyenler var anlamdım kafam karıştı adet nasıl olmucam ki

Düzenli emzirme, vücutta daha fazla süt üretimine yardımcı olan prolaktin hormonu üretilmesi demektir. Bu hormon da adet görmeyi engeller.
Bu yüzden adet görmen gecikir. Emzirmeyen annelerin adeti daha erken başlarken sürekli emziren annelerinki daha uzun sürüyor ve bu süre bir yıla kadar uzanabiliyor. Canını sıkma hamile olmadığından eminsen adet olmamanın rahatlığına bak :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Beş ay oldu doğum yapalı hâlâ adet olmadım çoğu kadında durum böyleymiş şüpheliniz varsa bir test yapın

Kişiden kişiye değişir canım bu durum 40 onu çıkarıp hemen adet görende var 5 ay sonra planda var 1 yıl sonra planda var mesela ben emzirdiğim sürece olmuyorum 2 yaşında sütten kestikten sonra adet görmeye başlıyorum

1 Beğeni

Allah korusun ne bebeği yoktur

Ay bir anda korktum neden adet olmadım diye netten flnda araştırdım

Bende tam 3aylik olunca oldum kişiden kişiye değişiyor korkma cnm

1 Beğeni

Bende 5 ay 21 gün oldu doğum yapali , hala olmadım :frowning: olmayi dört gözle bekliyorum

Ne garip Dünya , geçen yıl olmayayım Allah im diye dua ediyordum hamile olmak için, şimdide olayım diye :face_holding_back_tears::grinning_face:

1 Beğeni

Bendeeee :grin:

Yok normal süreçler korkma​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Regl emzirmexle bir alaka olduğunu düşünmüyorum emzirenler geçken emzirmeyen erken oluyor diye bişey olmaz 1 yaşına gircek 1yildir emziriyorum kesintisiz hiç mama almadı ve 20-25 günlükken lohusa kanamam bittik 40 ım ciktiktan 2hafta sonra regl oldum bunun emzirmekle bir alakao yok dünyaya hormanlara bağlı bişey sadece

1 Beğeni

Ya elbette öyle de olabilir. Ama çoğunluk bu şekilde :hugs: ilk yazı araştırma yazısı ztn​:smiling_face_with_three_hearts:istisnalar elbette olabilir kesinlik diye birşey yok​:wink:

1 Beğeni

5 ay adet olmadım sonra oldum duzensızlık vardı yavaş yavaş duzene giriyor kolay degıl 9 ay adet olunmadı vucut kendını toparlama aşamasında

1 Beğeni

Bende 5.ayda regli oldum o da 3 gun surdu sadece

Adet olmuşum sorun kalmadı :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben doğumdan 8 ay sonra olmuştum çok normal endişe etme bence hormonlar emzirmek hepsi adet gecikmesine sebep olur

1 Beğeni

Merhaba yeni doğum yapmışınız öncelikle hayırlı olsun. Emzirme sürecindeyseniz belli bir zamana kadar adet görmeyebiliyorsunuz. Ben doğum yaptıktan tam 9 ay sonra adet oldum ve doktor normal dedi

1 Beğeni

Kızım 1 yaşına gelince adet oldum

Normal regli oldum 2ci olmadı ve 7gun geçti normalmi acaba daha düzene oturmustur demi bu şekil olan varmi

8 ay boyunca olmadım hqmilede değilim

1 Beğeni