Normal doğum sonrası vajina genişliği?

Normal doğum sonrası ilk ilişkide vajinada genişlik çok olurmu çok merak ediyorum 40imiz çıktı ?

genişliyorsa eğer 3. doğumdan sonra benimki baya genişlemistir :face_with_peeking_eye:

Kişiden kişiye değişir . Eğer kesiniz varsa ve sıkı dikilmemisse de geniş olabilir. Benimki baya genisledi şu an çok rahatsızım bu durumdan. Bebeğim 15 aylık oldu. Hafif daralma oldu ama hala baya geniş .

1 Beğeni

benim ilkinde 2 3 taneydi kesi 2. de 3 tane falandı bunda hiç kesi olmadı ama illaki dogumlardan kaynaklı oluyordur genişlik sonuçta bi can çıkıyor

Sezeryan oldum ama doğumdan 1gun önce 2 cm açılmam vardı ertesi gün suyum geldi diye acile gittim 4 cm açılma olmuş ona rağmen genişleme var

Benim epizyotomi vardı afedersin popoma kadar kesmislerdi. Dikiş attılar ama bilmiyorm hiç memnun değilim geniş bıraktılar heralde.

genişlik derken o kesiyle alakası olan bişey değil benim bildiğim o kedi sadece bebeğin çıkması için genişleme kaslarla falan alakalı diye biliyorum ben

Evet kaslarla da ilgili hatta vucuttaki kollajen miktarı da etkili tekrar sıkılasmasında. Benim kolajenim de az sanirim. Doğum doktorum estetik de yapıyor. Olmayı düşündüm ama daha ilk bebeğim. İkinciyi dogurunca yine aynı olursa diye erteledim.

Benim de normal doğum oldu kesi dikiş atıldı ama doktorum öyle bir dikmiş ki hiçbir genişlik sorunu yaşamadım hatta önceki haline göre daha sıkılaştı. Doktorun eliyle çok alakalı bu durum doktorum doğumdan önce merak etme asla genişlik kalmayacak demişti zaten. Doğum öncesinde düzenli pilates yapıyordum kaslarım çok sıkıydı onun da etkisi olabilir. Genişlik olursa da çok takılmamak lazım operasyonla hallediliyor bir canlı dünyaya getiriyoruz illa ki vücudumuzda onlara ait hatıralar kalacak :slight_smile:

benim doğumları ebeler yaptırdığı için doktor sadece 10 gün sonra muayenede görüyor ..pilatesin etkisi olabilir