Merhaba anneler daha önce de konu açıp bahsetmiştim, kızım 6 ay 10 günlük. Doğduğundan beri uykuyla barışamadı. İlk 4 ayımız kolik sancılarıyla geçti hatırlamak bile istemediğim günler yaşadık. Son 2 aydır uykudan iyice uzaklaştı. Özellikle 10 gündür günün en az 14 saati uyanık. Ciddiyim inanması zor geliyor olabilir ama sabah en gec 10 da uyanıyor gece 1 e kadar sadece 1 saat uyuyor oda zorla cıglık çığlığa hatta bazen 1 saati bile bulmuyor 40. Dkda kalkıyor. Haliyle bende tükendim artık bıktım. Uyanık oldugunda da sürekli mızmız başımı başka tarafa döndürsem bile bağırıp ağlıyor. Eskiden de uyumazdı ama gündüz hic degilse 2 saat uyurdu. Şimdi oda yok. Doktor fiziki ve kan tahlilinde bi sorunu olmadıgınu söylüyor kolikliği dışında hala tam anlamıyla iyileşmedi çünkü hala gaz sorunu yaşıyoruz. Ama artık korkmaya başladım bu kadar küçük bi bebek bu kadar uzun nasıl uykusuz kalır. Bi rahatsizlıgı olabilir mi nörolojik? Hangi hastalıklar uykuya engel oluyor lütfen yardımcı olun bazen ölmek istiyorum o kadar cok bunaldım artık
İnanınki benim bebeğimde öyle kolikti 7 ay gaz sancısı çektik mızmız bir bebek 10 aylık olucaz halen aynı sürekli mızmız ağlıyor gündüz uykusunu bırakın gece bile doğru dürüst uyumuyor bende çok zorlanıyorum hatta bazen oturup ağlıyorum ama bir şeyide biliyorumki bunların hepsi geçicek Allah büyük hepimiz zorlanıyoruz elbetteki bazen tuvalete gidemiyorum o derece yani üzülmeyin sizde Bunların Hepsi Geçicek… ![]()
Haklısınız desteksiz büyütüyorum çok yalnızım o yüzden gücüm tükeniyor iyice depresyona girdim. İnşaAllah bizimde gazımız bi an önce biter Allah hepimizin yardımcısı olsun ![]()
Allah kerim dir üzülmeyin gececek buyuk kizim kolikti 7 kişiyle büyüttük elhamdülillah genc kiz oldu hepsi gececek esinizle dönüşüm lu dinlenin dua edicem size
Kullandınızmı bilmiyorum ama bize bu dönemde sab simplex damla çok iyi gelmişti günde 4 defa 15 damla şeklinde kullandım gazına iyi gelmişti sizde deneyin belki iyi gelir
Merhabalar oğlumda öyleydi, şuan 6yaşında çok enerjik hala uykuyu sevmez. Galiba bazı çocuklar sevmiyor uykuyu. O zor zamanlarımı hiç hatırlamak istemiyorum. Allah size de kolaylık versin. Her şey geçiyor, sağlık olsun yeter ki ![]()
Çok teşekkür ediyorum Allah sizden razı olsun
Allah razı olsun inşaAllah benim kızımda kolaylıkla büyür bi an önce
Evet 3 gün önce başladım ve su anlık gazı azalma yolunda umarım bi an önce biter
Onu da denedim 7 gibi uyandırıyorum ama 9 gibi uyuyup 10da yine kalkıyor sonrası yine yok. Uykuyu sevmiyor sanırım yada beni delirtmek istiyor![]()
Evet en büyük sorunumuz gaz. Su an bile gözleri.kapanıyor uykudan ama karnı gurul gurul ıh ıh acı çekiyor. Amin ya Allah razı olsun
Valla alerji testi yapıldı kan testi yapıldı hiçbi şwyealerjisi yok ama nedense hep gazlı fiziki bi sebebi yok diyo doktorumuz genetik galiba bağırsakları geç.olgunlaşıyor ![]()
Alerji testini hangi yöntemle yaptırdınız bilmiyorum ama her zaman testlerde çıkmıyor. Benim bebeğim de aşırı gaz sancısı, kusma,huzursuzluk çekiyordu; 1 aylıkken süt alerjisi dedi doktor ve ben diyete başladım. Süt ürünlerini kestim, mamayı kestik, symbiosis damla kullandık; 1 ay içinde sancıları yüzde 70 azaldı. Şimdi 6 aylık ek gıdaya başlamadan alerji testi yaptıralım dedik kandan, süt çıkmadı testte. Süt açmayı denedim ve alerji belirtilerinin hepsi çıktı tekrar. Bağırsak kaynaklı alerji olunca testte çıkmıyormuş. Demek istediğim şu
teste pek güvenmeyin, emziriyorsanız size tavsiyem bir ay diyet yaparak gözlemleyin. Süt, yoğurt, peynir, tereyağı, buğday, pirinç, sığır eti, balık sıfır tüketin; çok makale okudum alerji ile ilgili, bunlar kolik sancıya sebep oluyormuş yaygın olarak.
Hem kan hem deri testi yapıldı diyette uyguladım ama hafifleme olmadı malesef ![]()
symbiosis damla deneyin bir de. Fazla uyarana maruz kalmak da uykusunu kaçırıyor olabilir. Gündüz dışarda hava almak, çocukları izlemek iyi gelebilir. Mekanik sesler, renkler, ışıklar uyku döngüsünü bozuyor, onun yerine doğal ortam huzur verebilir nacizane ![]()
Havalar ısındı çok şükür son zamanlarda çok çıkartıyorum sanırım benim stresim de onu etkiliyor inşaAllah düzeleceğine inanıyorum su anlık sab simplex başladık işe yarıyor gibi ama yaramazsa onu da denerim teşekkür ederim ![]()
Umarım rahatlarsınız kısa zamanda ![]()
Kiraz çekirdekli kemer benim işimi çok gördü ilk aylarda bide clinkid masaj yağo ayagınjn altına masaj yaparak sürüyodum bide ilk ay bizim uykuda bile ikinmalarımız vardi sağlık ocağının verdiği d vitaminini kullanıyoduk kestik başka bi d vitamini kullanıyoruz düzelmişti ben kimle konusursam ilk onu söylüyorum doktor denk gelmiştir diyo ama kestiğim gibi düzeldi suan başka bi d vitamini kullanıyoru
Demir ve d vitaminini özel alıyorum dokunmuyorlar kiraz çekirdeği malesef işe yaramadı bizde o yağı denemedim ama bu sab simplex sanırım işe yarayacak gibi duruyor ![]()
@GlsmT Aramıza hoş geldiniz![]()