Kızlar bebeğim 22 aylık olacak 24 aylık olunca odasını ayırmayı düşünüyorum sizce ayırsam çok mu erken olur kendi odası olduğunu fark etsin istiyorum
Erken değil geç bile bence canım. Uzmanlar en erken 6 en geç 12.ayda öneriyor zaten. Benim bebeğim 5 aylık odasını kurmaya başladım en geç önümüzdeki ay geçiricem. Artık beşiğinde durmuyor çünkü korumaları çıkarıp korkuluklardan kolunu bacağını sokuyo canını yakıyor tutamıyorum bende yatağına geçiricem hem alışsın
Psikolojik olarak siz hazırsanız öyle geçirin derim benim kızım kendi kendine desteksiz uyumaya yeni başladı 16 ya yeni girdi ama şu anlık ayırma gibi bir düşüncem yok açıkçası ben de hazır değilim depremler falan kusar eder görmem düşüncesi biraz beni ürkütüyor biraz daha kendini ifade edebildiği ve daha seslenme yeteneği anne baba tarzında olduğunda ayırmayı düşünüyorum bende bu da sanki 2 2 buçuk yaşı bulur .tabi bu benim şahsi kanaati
Ayır ayır imkanım olsa bende ayircam sütten kesince gece uyanması bitti ama babası evdeyken yatakta uyuduğu yeri daraldığı için uyanıyor odası hazır olsa hmn alistiririm
Denedim bir kac geri yanima aldim kamerasini kuracam yada
Aslında uzmanların ne dediğine değil bebeğin durumuna göre hareket etmenizi öneririm. Sık uyanan veya karanliktan korkan temas bağımlısı olan bir bebek ise biraz zor olur belki travma bile kalabilir.
Benim bebeğim çok sık uyanıyordu bir de babasının işinden dolayı çok fazla özlüyor bir yanı eksik kalıyor resmen. Emzirmeyi hastalığımdan dolayı kullandığım ilaçlar sebebiyle ani bıraktık uyanıp göğsüme dokunuyordu öyle geri dalıyordu bende 25 aylıkken ayırdım. Ama uyuyana kadar yanında yatıyorum uyuduktan sonra kalkıyorum. Uykuya dalarken yalnız bırakırsam ağlıyor uyumak istemiyor. Yalnız bırakmaya korkutmaya gerek yok bence. Zamanla kendi kendine uyumaya başlar. Çok kasmaya gerek yok tadını çıkarıyoruz büyüdüğünde sarılıp uyumaz belki de ![]()