Kızların evimiz sıcak 27 -28 derece ben corap pantolon uzun kollu giyidiryordum 5 aylik bebegime ama heryerde zibinla durmali diyorlar simdi oyle biraktim kollari soğuk acaba usur mu nasil olacak diger turlude terliyor
Merhaba evet 27-28 derece için çok fazla giydiriyorsunuz. Ben 21-22 derecede kısa kollu zıbın, üstüne ince üst ve alt + kısa soket çorap giydiriyorum. Gece de sadece ince bir uyku tulumu. Sizin sıcaklıkta sadece zıbın ve altına ince yazlık pantolon olabilir. Enseden bakarsınız usuyorsa zıbını uzun giydirirsiniz ama 2 kat uzun kol çok fazla 27 derece için.
Bebeginiziz usudugunu ellerinden kolları ayaklarından değil ense sırt ve göğüs kısmından anlarsınız kan akişlari bizim vücudumuza göre daha yavaş olduğu için kan oralara geç gidermiş hâli ile soğuk olur ben üşüdümü terledimi diye hep göğsüne bakarım ordan anlarım üşüdümü terledimi diye siz biraz fazla giydiriyorsunuz zaten yazın yada kışın kendi giydiginizin 1kat fazlasını giydirin diyor doktorlar
Çok teşekkür ederim
Ben hiç sarıp sarmalamadim ya o kadar doğduğu günden beri aynı şekilde devam ettim bir kolsuz zıbın normal pamuklu bir takım birde çorap yeterli oldu tabi oda sıcaklığında , yatarken de bir tane ince yorganı var doğduğundan beri hep onu kullandım uyku tulumu falan hiç giydirmedim bir tane almıştım denerim diye onda da oğlum rahat edemedi zaten aşırı terledi şu an 6 aylik Allah’a şükür hiç hasta da olmadi bu zamana kadar