Kızlar oğlum yedi ay sekiz günlük ama hiç bişey yemiyo sadece sürekli emiyo sütüm ztb yetmiyor mama ilk günden beri ztn içmedi smdide ek gidadayiz ama sadece yoğurt seviyo yoğurt çorbası iciyo o kadr ne versem yemiyo hele gece sürekli farkındayım aç olduğu için sık uyanıp ağlıyor eline veriyorum kendi yesin diyorum yok onuda yapmıyor Allah rızası için bana bı yol gösterin
Sofraya sizinle beraber otursun, bebekler ebeveynlerini taklit eder. yoğurdu çok seviyosa meyveleri ezerek yoğurtla verebilirsiniz. Veya önce ağzına 1 kaşık yoğurt verip sonra başka bi gıda deneyebilirsiniz.
Ben irmiği şişirip içine bebe bisküvidi bir tatlı kaşığıda karadut özü koyuyorum. Çok seviyo. Bazende karadut özünü sulandırıp meyve suyu gibi içiriyorum . Benimkide 7 ay bir haftalık arada oğlumda yememezlik yapıyo bağzı şeyleri. Bugün bi çorbayı tamamen bitiriyosa yarın aynı çorbaya burun kıvırıyo yemek isteöiyo . Sürekli farklı şeyler yapıyorum bide hazır kavanoz pürelerini çok seviyo . Onlarda bikaç çeşit alıp vereblirsin. Birde sana tavsiyem yopurt seviyo dedin. Yoğurdun yanına yiyecepi yemeyi yap. Bi kaşık yoğurt bi kaşık o yemekten ver. Yoğurt yicem die diğerinide yesin kandır yani. Bide ben önüne tek çeşit yemek koymuyorum yemeğin yanına ya yoğurt ya meyveli bişe illa koyuyorum bi ondan bi değerinden veriyorum. Eğer yemek istemiyosada bi oyuncakla oyalıyarak yediriyorum. Ağzına tıkıyorum diyelim. Bu şekilde belki çözüm olablir
Benim oğlumda 7 aylık yoğurt çok seviyor yoğurt çorbası hiç sevmiyor. Diğer çorbaları veya sebze pürelerinide sevmiyor. 3-4 kaşık oyunla güldürerek vermeye çalışıyorum. Yarım elma yarım armut yarım havuç bunları haşlıyorum içine bi tatlı kaşığı irmik bi çay kaşığı şeker koyuyorum. Sonra blenderdan geçiriyorum oğlum bayılarak yiyor hazır kavanoz mamalar gibi oluyor tadı. Ben gece yatmadan evel 180 ml suya 6 ölçü devam sütü 2 ölçüde kaşık maması koyuyorum tok tutuyor. Sende kaşık maması verebilirsin gece muhallebi gibi. Veya sulu yapıp biberonla içirebilirsin.
Bnde öyle yapıyorum ama gerçekten o kadr fena ki ilk kaşığın yoğurt olduğunu bilip yiyor ikinci kaşığın yoğurt olmadığını da çok iyi biliyor vallaha yedirene kadr kedi oluyorum tavşan oluyorum kuş oluyorum aklına gelebilecek bütün hayvan taklidi yapıyorum gülüyor ağzını açarsa hmm sıkıştırıyorum bazense anlayıp ağzı kapalı guluyo
Hiç bir şekilde mama içmedi kaşık mamada verdim günlerce denedim içmedi biberonla olan hiç biseyi hiç kabul etmiyo ya çok değişik bı şey çıktı bnm oğlum bseylerle yoğurdu karıştırıp vermeye çalışıyorum hmn anlıyor her yolu denedim ama sizin tavsiyelerinizede açığım kesinlikle yapicam cnku nefret ettim ek gıdadan artık
Keşke yese eline alıp paramparça ediyor yada döküyor tabağı ters çeviriyor ki bn üç aylıkken bizimle aynı sofraya oturttum şimdiden görüp zamanla yesin diye ama nafile bide kahvaltı hiç sevmiyor meme demeyi öğrenmiş meme diyo ağlayıp duruyor yanı anlayacağın çok iştahsız o yüzden ek gıda saatlerini hiç bı türlü tutturamadim
Uyanık bi bıcırıkmışbu sıralar sevdiği şeylerden deneyeblirsiniz. Karadut özlü tarifide tavsiye ederim iştahta açabilir. Bebeklerde çok seviyor
Çok teşekkür ederim valla kesinlikle deniycem inşallah iştahı açılır ya
Of ya aynı sorun var bu bebişler ne zaman iştahla yiyecek ya
Benimki 8 aylık oldu aynı bir gün yiyor o kadar mutlu oluyorum ki ertesi gün hiç bir şey yemek istemiyor sadece emmek istiyor bazen bende yemek yemiyor diye abisine veriyorum onda yiyor bazen birde fark ettim biz ne yiyor isek onları istiyor yemek bende yavaştan veriyorum bakalım iştahi açılır mi
Hiç bilmiyorum o yemiyor diye vallahi bnde yemiyorum bnde de iştah kalmadı ek gıdayı ben hiç sevmedim sadece süt zamni çok güzeldi
İşte Leyla abla bizdede öyle sırf o yesin diye yağ tuz falan zararlı olur diye yemekleri tuzsuz yağsız yapıyorum arada yiyor gibi yapıyor bakalım nasıl olacakya bide vallahi belki garip gelecek ama bazen yetişemiyorum diye markettn onun için biseyler alıyorum belki yer umuduyla ama o marketten gelen hiç bisy ama hiç biseyi yemiyo hazır püre olur danino olur bebek bisküvisi olur kaşık mama olur ama yemiyor yani neden ki acaba
Vallahi canım ben de tuzsuz yağsız vesaire siz yapıyordum yemiyor şimdi kendimizle sofraya oturtturuyorum babası mesela veyahut da abisi kendi yediği yemekten birazcık tattırmak için biri oluyor o kadar güzel yiyor ki ben de artık yani şu zamandan sonra bıraktım yani biz ne yersek ona da aynısını veriyorum yani tuzsuz falan yapmıyorum normal çok fazla olmayacak şekilde az koyuyorum tuzunu kendimiz tuz atıyoruz o şekilde yiyor bakalım İnşallah devam eder dün öyle yaptım çok iyi yedi İnşallah yemeğe de devam eder bilmiyorum artık ya her bebek garip ya sen de bir dene kendi yediğimiz yemekten tuzunun uzunluğu koymamazlık yapma nasıl yapıyorsun o şekil yap bir ver bak bakalım eğer tadım da yiyorsa devam et ya bazı bebekler 3 yöntem deniyorlar işte havuç patates kabak yöntemi var parmak bilmem neyi gibisinden ben ondan denedim şahsen yemedi çocuğum midesini bulandırdı normal yoğurt moğurt vesaire yiyor ama dediğim gibi bazen atak haftası veya bir huzursuzluğu olduğu zaman yemiyor
Bizdede durum aynı şekilde bizim yediklerimize ilgisi var biraz veriyorum parmağımın ucuyla tekrar istiyor. Bende az bişey tuz ve şeker eklemeye başladım yiyeceklerini aksi halde hiç yemiyor aç kalıyor. Bugün ilk kez avakado verdim yiyeceğini asla düşünmüyordum yarım avakado çeyrek elma çeyrek armut püre yaptım şaşırtıcı şekilde iştahla yedi ki bebeklerin en sevdiği meyve muz onu bile yemez
Aynen onların sağlığı için iyi tuzsuz ama yemiyorlar vallahi ilgileri bizim yediklerinizde zorlayınca da ağızlarını kitliyorlar
Aynen zorlamakta iyi değil zaten bu sefer yemekle bağları tamamen kopar hiç bişey yemek istemez
Pirinc lapasi ver mamasini koyulastir
Bebek cizgi filmleri oluyo
Yemek yerken baska yere odaklansin
Caktirma hem sevdigi sey olsun hem sevmedigi sey olsun az caktirma
Yemeklerin yanına yoğurt da koyun yemeğin peşinden yoğurt verin. Benim kızım da çok yoğurt sever. Sevmediği yemeklerin yanına özellikle eklerim. Yemeğin peşinden onu da veririm. Bu şekilde sevmediği çok şeyi yedi.