20 aylık oğlum arabanın tekerlerini dönderiyodu bi süredir oyuncakları yada eline ne geçerse donderiyo çamaşır makinesi de izliyo bide son 2 haftadır böyle yüz üstü yatıp karnının altında ellerini hareket ettiriyo bizde psikiyatriye gittik gelişim doktoruda baktı normalde baba dede diyo ama bunları bilinçli söylemiyo oyun gibi söylüyo kelime olarak az göz teması ve isme tepkisi iyi dediler ama komutları az yapması ortak dikkatin zayıf ve işaret parmağını kullanmaması oyuncaklarla amaç dışı oynaması bunlarq belirti dendi kbboğaz ve nörolojiyede baktırın ortak bi değerlendirme yapıp ona göre belki özel eğitimde alınabilir dendi korkuyorum sizcede olabılir mi otizm
Çok geçmiş olsun canım evet üzücü bir durum Rabbim korktuğunu yaşatmasın inşallah önce sonuca var… inşallah gelişimsel bir durumdur tanı almaz
olurda alırsa erken Teşhis de önemli otizm zihinsel durum değil erken fark edilirsede iyi bir eğitimle çok güzel ilerliyor 9 yıl özel eğitimde çalışmış biri olarak söylüyorum sana bunları onun için en iyisini yapıp karar vereceğine eminim canım bilgilendir sonucu.
İnşallah canım sağol
Gelişimsel diye düşünüyorum her çocuk farklıdır zamanla duzelecektir kötü şeyler düşünüp kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın daha teşhis bile konulmamış, yanlış teşhis ihtimali de var hani hamileyken engelli bu çocuk aldırın derler ama sapasağlam çocuklar doğar ya bu da öyledir bir şeyi yoktur Allah’ın izniyle ![]()
Bence de gelişimsel doktorlar da hemen bir şey yapıştırıyor sanki ama anlattıklarınız o yaştaki çocukların yapacağı şeyler çok geçmiş olsun ![]()
![]()
Benim kızım da 22 aylık konuşmuyor. Sadece dede, mama ve su. Ama herşeyi anlıyor söylediğim herşeyi yapıyor. Benim de kafam karışık. Sürekli konuşuyorum kitap okuyorum belli kelimeleri tekrar ediyorum. Söylemesini istiyprum ama yüzüme bakıyor asla söylemeye çalışmıyor.
19 aylık bnm kızımda aynı öyle ufak tefek nadir ağzından kelime çıkıyor napcam bilmiyorum eşimin tarafı bnm ailemde geç konuşan çookk insan var genetik miidr bilmiyorum ama canım çok sıkılıyor bu duruma acıkçasu
İnşallah ya sağol
İnşallah öyledir sağolun
İnşallah konuşur canım bence takıntılı davranışları yoksa korkmayın
Genetiktir bence sağolun